Miguel Elías |
He llegit que, encara que sempre ho relacionem amb els bous, "eixir per la porta gran" fa referència a la porta per on eixien els estudiants que aprovaven la seua tesi doctoral; abans, era freqüent "estar en capella" un dia sencer resant a la capella de Santa Bàrbara. Els que no aprovaven eixien "per la porta dels carros".
Al nostre xic l'aplaudim bona cosa en la "Jornada sobre Alcohol i Alcoholisme" i després gaudim a muntó de la ciutat, la gent, el menjar...
divendres, 7 d'octubre de 2016
La Tahona de la Abuela. Plaça Major de SalamancaQuè és una tahona? Un forn de pa o un molí de farina. En aquest cas, hem entrat a la plaça, de nit, a fer una cerveseta, i sense voler sense voler, encara ha caigut un plateret de pernil ibèric Geminiano tallat a mà (22,90 €) i alguna coseta més.
La veritat és que alguns noms de tapes són divertits: "Se ha mojado", "Espeluznaos", "Un beso muy crujiente", "¡La que hemos preparado!"
-"Ícaro y sus alitas"
-Bahonazo (un entrepà menut -pa al vapor- farcit dels ingredients del hornazo)
-"El Mítico 911", foie amb praliné i pa de panses,
Total: 12,22 € x 4
Abreunvinito/Verema
dissabte, 8 d'octubre
El Colonial (C/ Zamora, 66. Salamanca)
Vermut i Chanfaina. Hi ha moltes maneres de preparar-la; els ingredients bàsics són sang de corder, ceba, all, llorer i pebrera. En Salamanca hi afegeixen arròs i ou. Diuen que l'origen del plat estava en els antics senyorius; quan el pastor matava el corder, la carn i les parts nobles eren per al senyor, i el pastor es quedava la resta, amb la qual preparava el que podia.
És un luxe estar en una ciutat amb gent que hi viu, que et passege, et conte històries, et trie els millors llocs per a menjar i que, fins i tot, et convide a dinar.
Fa un dia esplèndid i dinem a la terrassa.
Una selecció de cerveses de Salamanca: Helmántica (Plaza Mayor, Universitas i Cueva de Salamanca) i Bizarra.
Pernil, embotit, olives...
Formatge amb mel en la seua bresca
Ensalada, papes especials...
Viña Gravonia Crianza 2006 DOCa La Rioja
100 % Viura
4 anys en bóta
12,5 % vol.
R. López de Heredia-Viña Tondonia. Haro
[50.000 botelles]
(Aprox. 12,90 €)
Fruita de pinyol i toc mineral. Abellidor.
I el tostón, porquet ben rostidet. Espectacular
Mireu quin pa...!
Remírez de Ganuza Reserva 2004 DOCa La Rioja
90 % Tempranillo, 10 % Graciano
24 mesos en bóta de roure francés i 20 % americà
14 % vol.
Remírez de Ganuza. Samaniego, Àlaba
(Aprox. 50-100 €)
[80.000 botelles]
Fruita negra, espècies. Elegant
De València, de La Rosa de Jericó, portem unes fruitetes de massapà, que demà és 9 d'Octubre
Osborne VORS Sherry Oloroso Sibarita DO Xerés
98 % Palomino, 2 % PX
Criadora i solera
20 % vol.
Osborne. Jerez de la Frontera, Cadis
(Aprox. 66,80 €)
Fruita seca, fusta, mineral...
Pedro Ximénez Solera Fundación 1902 DO Montilla-Moriles
100 % PX
16 % vol
Criadores i Solera, +20 anys bóta de roure americà
Bodegas Cruz Conde. Montilla, Còrdova
Aprox. 24,10 €
Hi ha bombons, llepolies, fruites deshidratades... i un fantàstic pastís de xocolate, quasi un coulant, casolà.
I encara uns dolços típics de Salamanca (amarguillos, perronillas, mantecados...)
Gràcies, parella.
Vermuteria LiliCook. Plaça Sexmeros, 7. Salamanca 923 018 434Fa un dia esplèndid i dinem a la terrassa.
Una selecció de cerveses de Salamanca: Helmántica (Plaza Mayor, Universitas i Cueva de Salamanca) i Bizarra.
Pernil, embotit, olives...
Formatge amb mel en la seua bresca
Ensalada, papes especials...
Viña Gravonia Crianza 2006 DOCa La Rioja
100 % Viura
4 anys en bóta
12,5 % vol.
R. López de Heredia-Viña Tondonia. Haro
[50.000 botelles]
(Aprox. 12,90 €)
Fruita de pinyol i toc mineral. Abellidor.
I el tostón, porquet ben rostidet. Espectacular
Mireu quin pa...!
Remírez de Ganuza Reserva 2004 DOCa La Rioja
90 % Tempranillo, 10 % Graciano
24 mesos en bóta de roure francés i 20 % americà
14 % vol.
Remírez de Ganuza. Samaniego, Àlaba
(Aprox. 50-100 €)
[80.000 botelles]
Fruita negra, espècies. Elegant
De València, de La Rosa de Jericó, portem unes fruitetes de massapà, que demà és 9 d'Octubre
Osborne VORS Sherry Oloroso Sibarita DO Xerés
98 % Palomino, 2 % PX
Criadora i solera
20 % vol.
Osborne. Jerez de la Frontera, Cadis
(Aprox. 66,80 €)
Fruita seca, fusta, mineral...
Pedro Ximénez Solera Fundación 1902 DO Montilla-Moriles
100 % PX
16 % vol
Criadores i Solera, +20 anys bóta de roure americà
Bodegas Cruz Conde. Montilla, Còrdova
Aprox. 24,10 €
Hi ha bombons, llepolies, fruites deshidratades... i un fantàstic pastís de xocolate, quasi un coulant, casolà.
I encara uns dolços típics de Salamanca (amarguillos, perronillas, mantecados...)
Gràcies, parella.
I em queixava jo de les terrasses dels restaurants de València! A Salamanca, places senceres, com aquesta, de gom a gom.
Diego ens havia parlat molt d'aquest lloc, i li teníem ganes. Com no podia ser d'una altra manera, demanem vermut. Quasi tots Yzaguirre reserva, i algun Miró, amb escuma de taronja i clau; mandarina, romaní; llima verda i timó...
- Milfulls de pimentó torrat, llom de sardina en vinagre amb pols d'oliva negra. Fresc i abellidor.
- Espàrrecs. Espectaculars. Sols els en quedava una llanda de conserva; crec que les fan ells mateixos i que no les venen.
- Ensalada russa (sols per afany de col·leccionisme)
- Tataki de tonyina roja, unagi kabayaki i sésam negre
- Bistec tàrtar al vermut
- Sandvitxos de cua de bou estofada, formatge i carlota agredolça
- Boletes de botifarra de Salamanca
- Hamburguesa de llom de vedella
He de reconéixer que després del dinarot, no tinc gens de gana, el que taste és per gola i perquè tot té molt bona pinta. Un lloc molt recomanable, amb una relació qualitat-preu fantàstica.
Total: 18,50 € x 7
Verema/Abreunvinito
diumenge, 9 d'Octubre
Per a acomiadar-nos de Salamanca, no ens resistim a desdejunar un café con leche a la Plaza Mayor, al solet.En aquest enllaç de Don Mauro es poden identificar tots els medallons de la plaça, fins i tot el de Franco, que encara és allà!!!
Un lloc encantador: Delicias a Granel (Maria Auxiliadora, 65): espècies, llegums, cereals, fruites deshidratades...
I el millor hornazo de la ciutat, Confiteria Gil.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada