dissabte, 31 d'octubre del 2015
Gadhus. Galeria Jorge Juan. Ciril Amorós, 62 - 960 065 040Aquesta setmana, abans que ens ho conte ningú, volem conéixer la nova proposta d'Alfonso (Alfonso Gallego Dos Santos: Malkebién, Gadhus Rocafort), que dijous 29 obrí local nou a l'espai central de la Galeria Jorge Juan i a més de dinars i sopars ofereix al llarg del dia vi, tapes, pastissos gourmet (pastisseria Monpla), formatges, ostres, pernil, conserves, gelats... I sols tanca diumenges. A la cuina hi ha Ricardo Goachet i Javi Linares (ho diu al facebook) i a la sala, Axel Pitarch (segon en el concurs La Nariz de Oro 2014).
El local és gran, amb tres altures diferents, i al llarg del dinar s'aniran omplint totes les taules.
Tio Pepe
Palomino fino
González-Byass.
3,50 € (16,50 € 75 cl)
Hauria estat bé un detallet de benvinguda mentre esperarem, però suposem que hi ha massa coses en dansa quan s'obri un restaurant així i no ho tindrem en compte.
També al facebook he llegit que hi ha menús de 15, 18, 28 €... A nosaltres -la veritat és que no hem preguntat- ens ofereixen el menú de 23 €, amb tres entrants, un arròs, un plat a triar entre carn o peix i les postres; hi ha un servei de pa inclòs, beguda (una botella d'aigua en el nostre cas) i café (un).
Ens feia gràcia que Alfonso ens recomanara algun dels seus vins portuguesos, però va molt atrafegat i l'Axel ens vol ajudar. Ens decidim per un vi divertit, tot i que no tenim molta informació.
almavinocuatre |
Mescla de varietats autòctones (Ferrol, Caiño, Bastardo Negro o Sousón)
14 mesos en bóta de roure de 2 vins.
14,5º
Vinos de Encostas - Xosé Lois Sebio*.
23,50 € (Aprox. 17,50 €)
Fruita roja madura, silvestre, violetes, confitura, amb cos, punt dolç, llarg. Molt bo.
"La imagen de la etiqueta es una ilustración que refleja el Súper Héroe que viene a ayudarnos a combatir contra los Vinos clónicos. Súper Héroe es además la lucha del bien contra el mal, lo diferente contra lo globalizado. Lo personal contra lo impersonal, lo distinto contra lo común y comercial."
-Croqueta de pollastre de corral amb crema lleugera d'herbes andines. Casolana amb toc exòtic; boníssima.
-Bloody Mary amb sorbet de llima i api, sardina fumada i envinagrats. Supose que si t'agrada aquell còctel, n'és una bona interpretació.
-Galta a la chicha de jora (suc fermentat de dacsa maltada) amb bescuit de pésols.
-Arròs de carn (conill pibil?) i cansalada de coll. Ben saborós.
- Carn o peix? Un de cada: Bacallà (com no s'ha de demanar bacallà a Gadhus?) amb crema d'albergínia Nikkei. La textura del peix, immillorable; la crema, potent, amb punt torrat o cendrós.
Llomet ibèric de Los Pedroches (Còrdova) amb hummus de carabassa i pipes de carabassa garapinyades
I per a les postres, també dues distintes (hi havia unes altres: carpaccio de pinya)
-Bescuit de canyella i lúcuma amb gelatina de pisco i gelat de mascarpone. Deliciosa barreja de sabors i textures. Fantàstic final.
Terra de xocolate amb gelat (de cítrics?)
Total: 36,50 € x 2
El local de Rocafort era preciós, encara que feia un poc de peresa acostar-s'hi. Aquest està molt propet de casa i tot i que no m'agraden massa els restaurants de les galeries comercials, aquest i el savoir faire d'Alfonso paguen la pena. Molt recomanable.
Parlen valencià (Alfonso encara no)
ojoalplato
Verema
sumergeteydisfruta
------------------------------
*Vins de Xosé Lois Sebio
Sense DO - Castilla-Lleó: Isse 2 Vignerons (Treixadura, Lado, Albariño i loureira). Amb Ismael Gozalo
Sense D.O. - Galicia: Salvaxe (Lado, Treixadura, Albariño i Godello), Seica, Wish, O Con (albariño)
DO Valdeorras: Máis Alá (godello)
DO Ribeiro: Super Héroe Eldelbar, Hush
DO Bierzo: Coios (mencia)
*** Ciril Amorós i Pastor (Russafa, València, 9 de juliol de 1830 - València, 27 de febrer de 1887) fou un advocat i polític valencià, diputat a les Corts Espanyoles durant la restauració borbònica.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada