dimarts, 10 de novembre del 2015

Sóc rareta, mare?

Kata 117 - Eva, 7/11/2015

Com quasi sempre que em toca organitzar la kata, vaig fent papers amb llistes diferents i les propostes van amunt i avall, d'un costat a l'altre. Moltes vegades és el mestre (Pep Ferrer, Mesquevins) el que posa ordre; aquesta, ell proposa i jo dispose. Presente les "denominacions", les varietats, els anys, el preu, la producció... i comencem:

almavinocuatre
1. Còrdula 2012  D.O.València
Raïm: mandó 
Criança: 4 mesos en bóta de roure francés de 3 anys i 6 mesos en dipòsit d'acer inoxidable i ciment Graduació (vol): 13,5 %
Celler: Costera Alta Wines. Moixent
Enòloga: Sara Martínez (Juan Francisco Calatayud)
Preu: 7,80 € (Mesquevins)
(14.000 botelles)

- Sembla més vell que 12 o 13, "que mal dus els anys", diuen alguns; robí, capa baixa
- Fruita, flors, càrnic, espècies, pebre, un poc reducció, alcohol
- "Pobre d'esperit", tímid, xarop, dolç, alcohol, persistència àcida.
Suau, amable.

Verema
"Tres sorpresas en una cata a ciegas". Fuera de serie, 14/11/2014


minimalwines
2. Capricho de Merenzao 2012  DO Ribeira Sacra
Raïm: 100% Merenzao (5% sousón, 5% brancellao i 5% mencía?)
Criança: 10 mesos en bótes usades de roure francés (60%) i en dipòsit d'acer (40%)
Graduació (vol): 13,5 %
Celler: Ponte da Boga. Castro Caldelas, Orense
Enòleg: Dominique Roujou de Boubee (director tècnic: Rubén Pérez)
Preu: 25,10 € (Comprat en Pasqua 2014 a l'Adega Ponte da Boga) / 21,95 €
(2.568 botelles)

- Color paregut a l'anterior, més tèrbol,
- Més ric; "un poc clandestí"; puromoro, gominoles,
- Més elegant, "afrancesat", salat (salat i dolç alhora, dolç pel nas), bona acidesa, punt carbonic?, flors pansides, fruita

Verema

uvaauva
3. Poula 2013, Bierzoo
Raïm: mencia, garnatxa, palomino, doña blanca, godello
Criança:
Graduació (vol): 13 %
Celler: Casa Aurora. Albares, Bierzo, Lleó.
Enòleg: Germán R. Blanco
Preu: 20,10 € (Mesquevins)
(600 botelles)

- Capa alta, fosc,
- Móres, nabius, fulla de figuera, nou moscada, torrats, madur, clau, caixa de puros, paret de calç... juganer
- Aquós, astringent, verdós, puja però baixa en picat, curt; fruita, espècies

"Los vinos de Germán R. Blanco", Verema
Verema


vivino
4. Forlong Assemblage 2013 VT Cadis 
Raïm: 40% Syrah, 30% Merlot i 30% Tintilla de Rota
Criança: Gerres de fang i criança sobre pòsits fins 12 mesos en bótes de roure francés al 90% i la resta roures americà, hongarés i espanyol.
Graduació (vol): 15
Celler: Bodega de Forlong (facebook). Puerto de Santa María
Alejandro Narváez i Rocío Áspera
Preu: 14,75 € (Verema)
(8000 botelles)

- Negre
- Plàstic, hidrocarbur, metà, tintura de iode, "Exin Castillos", "desinfectant no, desinfectat; Don Limpio", cola de taller, escai, ... un poc PX
- Tànic, "de tot i més"fruita, torrats, balsàmics...
Molt original

Verema



Dokument kata

I per a sopar,
ensalada verda, pernil, formatges de Sólo Queso, ensalada russa, sardines amb ceba (gentilesa de la mare),

col fregida, bistec tàrtar, galta guisada...

amb pa del forn San Bartolomé, de Jesús Machí (Duc de Calàbria, 14. 963 74 97 22)

vivino

Solar de Samaniego Cabeza de Cuba 2009*  DOCa Rioja
(detall Diego)
Tempranillo
13,5 % vol.
Solar de Samaniego. Laguardia, Àlaba

*Cabeza de Cuba. Mot francés que remarca la qualitat d'un vi -Royal `Tete de Cuvée´ Bodegas Franco-Españolas de La Rioja-; en principi fa referència al vi que es replega de la part alta de la bóta, però en realitat és una denominació comercial.


Per a les postres, fruita, carabassa i moniato torrats i xocolata d'Utopick Cacao.

(fotos: Diego)

Els meus katadors han estat a l'altura, i molt més que això; i no m'han xiulat per rareta!