Macel·lum - Boix, 6 . Barri de la Seu - 96 391 3815 / 601 387 278
En 2013, vaig sentir parlar, i molt, de la proposta "Cocinando a 8 manos": Begoña Rodrigo, del restaurant La Salita; Yelel Cañas, de Kiaora; Víctor Rodrigo, de Samsha i Alejandro Platero, de Mulandhara.
Avui, alguns dels que pogueren gaudir d'aquell espectacle, em proposen una jornada a quatre mans: PLATERO & VELANDRINO, "Tierra & Mar mediterráneos".
[Alejandro Platero (32 anys), cap de cuina de Macel·lum i Come & Calla (abans Mulandhara). Segon classificat en Cuiner Revelació Madrid Fusión 2015; participant en Top Chef 3; guanyador de diversos premis d'arrossos...
Julio Velandrino (31 anys), cap de cuina de Back Pack, Assessor gastronòmic i Professor de Gastronomia. Múrcia. Participant en Top Chef 3.]
Al migdia fan una vertical de nou arrossos (45 €) i a la nit un Menú Gastronòmic (55 €).
Tot i que no m'agrada anar de sopar quan m'he d'alçar matí, no me'n puc resistir.
En teoria, el festival hauria de començar a les nou de la nit, però la gent no és puntual i el sopar es retarda vora tres quarts d'hora, amb unes olivetes com a detall.
Una cervesa Paqui Brown i aigua Pellegrino.
La majoria de clients semblen amics o coneguts de la parella Alejandro Platero - Raquel Bernal (cap de sala).
El pájaro Rojo 2013 DO Bierzo
Mencia
4 mesos en bóta de roure francés i americà
14 %
Losada Vinos de Finca. Cacabelos, Lleó
Amancio Fernández
19 € (7,50 €) x 2
Fresc; molta fruita, un poc de flor i mineral. Molt agradable.
Snacks
- Fòssil d'aladroc i emulsió de llima en salmorra
- Tartar d'ostra valenciana amb amaniment cítric; puntet picant i refrescant alhora.
Cuina salada
- Aguachile de llombarda, hummus de carabassa, raves i herbes
- Rovell d'ou, albergínia, moixama i envinagrats. El clàssic. Bo, encara que per a mi la textura és excessivament "polsegosa".
- Gírgola de card a la flama, crema de formatge manxec i espinacs
- Cebiche templat de reig (corbina), pil-pil calent de nyora, cítrics i fesol roig
- Arròs de col i bacallà. On està l'arròs? Jo no sabria endevinar-lo; la col i el bacallà, sí. Molt bonic.
- Carxofa, foie i vinagreta de pinyons torrats. D'aquest plat, en voldria un ben gran.
- Fideuà de tripa, entranya i bimi (pareguda al bròquil). Potent.
- Ploma de porc ibèric de bellota, codonyat de carabassa i all negre.
Cuina dolça
- Arròs amb llet, anisats vegetals i crema de canyella cítrica
- Pastís de poma
No serveixen pa si no en demanes.
2 cafés.
Total: 68,50 € x 4
Els dos topxefs ixen a saludar i comentar el sopar.
No parlen valencià
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada