dissabte, 24 d'octubre del 2015
La mareta. "Cuina de mercat, de proximitat, mediterrània, amb menú adaptat a l'oferta de les parades del mercat."
Plaça Baró de Cortes, 22 (amb Mossén Femenia, davant mercat Russafa) - 960 722 891
Al vi que demanarem avui podrem llegir "Do you dare?" (t'atreveixes?). I la veritat és que cal ser agosarat per muntar un restaurant amb quatre tauletes i encara més per seure a dinar al carrer -ja em coneixeu, d'una banda sóc fredolina i avui estava núvol; i de l'altra, sóc bastant "antiocupadecarrers"-.
Tant se val, passejant pel barri havíem vist que Josep Quintana havia obert un nou local i, com que li seguíem la pista (Torrijos-Anerea-Quintana), volíem conéixer-lo.
Havíem reservat dues hores abans. Quan hi arribem, tenim la taula parada al carrer, amb estovalles i tovallons de tela. Hi ha gent dreta prenent l'aperitiu i per a dinar sols s'ocupen dues taules més.
5barricas |
Detall: papes
Ailalá 2013 DO Ribeiro
Treixadura
13º
Ailalá Wine / Coto de Gomariz. Leiro, Ourense
"Ailalá" és una paraula gallega d'origen celta, és un crit d'alegria. "Un vi fresc, alegre i divertit. Ple de sol i de pluja, d'aromes de fruita, de llegenda... Cada glop és una sorpresa. T'atreveixes?"
16 € (aprox. 9 €)
Color daurat. Aromàtic; orellanes, fenoll, cítrics, flors blanques, lactis... Amb cos; potser falta acidesa.
- Rovellons al pil-pil de safrà amb bacallà anglés i capellanet a la flama. Si menges els ingredients per separat, els rovellons estan dolços i i el peix salat; si els mescles, es perd en textures. Tot i això, molt bo.
- Tartar amb bolets confitats, foie, gelatina de malta i tomaca a la soja. Diferent, interessant (i mira que no porta els cogombrets o les tàperes que a mi m'agraden tant), amb un punt picant.
- Ragout de clòtxina gallega amb algues. Saborós, agradable (i s'agraeix el calentet).
- Galta de vedella estofada al vi negre amb bleda, mangrana i forment sarraí. Carn tendra i ben cuinada. Arriscat amb la bleda i el cereal.
- Pannacotta de coco amb pinya i un toc d'anís
TOTAL: 32,5 € x 2
Hauria preferit dinar a l'interior, però és molt interessant la proposta del Quintana i em sembla encomiable el coratge per a tornar a començar de nou.
Atenen en castellà i català.
cuandosalimosdecasa
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada