dissabte, 24 d'agost de 2013
Fa més de deu anys que vinguérem al Poblet de Dénia. Ara ens toca renovar, i ja ho crec que està renovat el Quique Dacosta. Aquesta vegada som tres persones.Ens ofereixen la possibilitat d'entrar al pavelló de vidre per explicar-nos la filosofia del lloc, però passem directament al menjador, una sala pintada de blanc, amb bigues de fusta i algun pilar de taulell. Diverses tauletes redones lacades de blanc, amb set potes diferents i amb cadires de fusta natural o pintada de blau.
Hi ha pertot figuretes de Lladró de les sèries "The Fantasy" i "The Guest" de Jaime Hayon. A les taules no hi ha estovalles (-Serà influència Noma?- diuen alguns) però cada una té damunt un guest menudet (al nostre l'hem batejat Gotim). He llegit en algun lloc que les venen ací, però jo no he vist res que ho indique.
THE GUEST BY TIM BISKUP-LITTLE |
- Universo Local. Tradiciones, Clàsicos e Históricos. 135 € + 10 % IVA
- Made in the Moon. Cocina de Vanguardia Española. 2013. 165 € + 10 % IVA
Quin triem...? El segon, clar.
Contínuament els plats resultaran un trompe-l'oeil i ens hauran d'anar avisant què podem menjar i què no.
Hi ha maridatge de vins, però preferim triar-ne algun de la carta. El sommelier José Antonio Navarrete ens porta dos volums que... maedéusenyor. Li demanem que ens recomane un blanc, ens fa algunes preguntes i finalment ens aconsella
Partida Bellvisos blanc 2010 DOQ Priorat
100 % garnatxa blanca
Sara i RenéViticultors. Gratallops
Enòlegs: Sara Pérez i René Barbier
14 % vol.
50 €
Fruita blanca, lactis, herba, mineral, punt torrats. Agradable.
I comença l'espectacle:
1r acte: Snacks
-Gin tonic de poma.
Amb una rosa natural de la qual es mengen els pétals interiors, que són làmines de poma amb oli de roses (no entenc que en servisquen dos si en som tres).
passionegourmet |
Pedres de parmesà amb tòfona (espectaculars, d'incògnit entre pedres negres reals).
-Liquen cruixent (sobre plat de tronc, com un bosc en miniatura, amb diferents textures).
Cirerols envinagrats i cirerols en sec (no entenc aquest platet, el segon queda gomoset).
Raïm del pastor sobre pedres.
2n acte: Tapes
-Tiradito de corbina, servit en cullera, un poc dolç amb toc picant. Molt saborós.
Ventresca de tonyina sobre trencapedres (Lepidium latifolium, les fulles són diurètiques i van bé per a desfer les pedres del renyó; té un sabor fort, com de rave japonés, i combina molt bé amb la tonyina).
Niu d'oroneta (ouet amb creïlles?).
yelp |
Torró de maduixes vinagre i roses.
Ametles tendres sobre gelatina de tomaca verda. Preciós, un altre truc o trompe-l'oeil, n'hi ha unes de veritat i unes altres que són crema d'ametla.
-Gelat calent de vainilla. Fals gelat, clar. Servit, a la manera de Tickets, en un carret de gelats. La textura del "gelat" em recorda la polenta o la creïlla. El caramel és un brou de pollastre dens boníssim.
gastronostrum |
buengustoclubsocial |
sambuquita |
Ceviche d'eriçons. Quines textures, quins sabors...!
-Taco mediterrani, amb rap i tirabecs. Aquestes cosetes menudes, les broda.
sambuquita |
[al blog jang.sempio trobe que dacsa és maiz, en valenciano antiguo!!!]
buengustoclubsocial |
Bomba ibèrica. Sap a cacera o porc, amb perfum d'anís, però no m'agrada la textura de la bomba, es nota massa la molla del pa.
yelp |
-Gallets (berberechos) amb kefir d'api, anet (eneldo) i vodka. Amb unes rosquilletes tradicinals, d'anxova, de formatge i de sobrassada.
És el moment de l'aparició estel·lar: Quique Dacosta ve a la taula i ens saluda. No sé per què no fem foto. Uns somriures i se'n va.
-Proteïna d'ostra. Amb picos d'alga. Sabor de mar, textura cremosa. D'ací al cel.
yelp |
gastronostrum |
Volem triar un vi negre, però... a veure què. Finalment no encerte l'opció de continuar amb els Bellvisos, no pel vi, sinó perquè no acaba de quedar bé amb el menjar.
Partida Bellvisos 2007 DOQ Priorat
Sara i René Viticultors. Gratallops
Garnatxa Peluda i Carinyena
14,5% vol.
19 mesos en bóta de roure
Fruita madura, torrats, balsàmics, espècies, fons mineral
4t Acte: Carn
-Mezcal fumat, servit com una crema o gelatina dins de tarongetes.
Ravioli a la graella.
-Garrofó de conill. Fantàstic. Hi ha garrofó verd, unes esferificacions de col, fesolets i creïlla, i uns renyonets de conill. Buf!!!
7canibales |
lossitiosdesambuquita |
gastronostrum |
- Fora de carta. Gebrada de roses amb iogurt i taronja sanguina. Molt atrevit i difícil de menjar mantenint els ingredients per separat; si es mescla tot està bo, encara que perd la gràcia visual.
lossitiosdesambuquita |
7canibales |
yelp |
Eixim al pati per a prendre el café. Hi ha moltes plantes, algunes aromàtiques, mobles de jardí, escultures... S'hi està molt bé. I allà ens fan el joc de màgia. Dins una caixa de fusta sols hi ha borumballa (de xocolate), la menegen i apareixen les papites d'or, els crocants d'ametla i les tòfones al rom.
Una experiència divertida. Dacosta és un xic de Càceres, però la seua proposta és molt mediterrània, i també "eclèctica".
Tot en castellà (amb algunes "cosetes" com daçsa, bledas, ceps, raïm del pastor, garrofó...), però els jovenets que serveixen parlen valencià.
vinowine
lossitiosdesambuquita
gastronostrum
metropoli
7canibales
delicatessen
conchacrespo
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada