dijous, 1 d’agost del 2013

Per molts anys, Conxeta.

Nova cita anual per a celebrar l'aniversari de la mare-iaia Conxa. Enguany érem una més, i volíem un lloc propet. Booking em porta a l'Hotel Parador El Saler.


Les xiquetes, encantades amb les habitacions. A l'hora d'abaixar a la mar... meduses, milers de meduses! Doncs un passeget i a la piscina.
Per no haver d'agafar els cotxes, ens quedem a dinar al restaurant de l'hotel, tot i que a mi em sembla una barbaritat (Bufet: 35 € adults i 17,50 € els xiquets; la carta, escassa i caríssima). El menjar, variat, regularet. Les xiquetes, amb creïlles, pizza i delícies de pollastre (nuggets) en tenen prou.
I a descansar. Una habitació es converteix en sala de jocs; l'altra, per a sesta i sèrie televisiva (endevineu on anem casdascuna?). Més piscina, dutxeta i a sopar. Ara sí que agafem els cotxes i fem una volteta pel Saler.

Restaurant Robert 
C/ Anguilera, El Saler.  96 183 01 63

M'agrada el nom del carrer, i és un lloc més tranquil que els que hi ha a la vora de la carretera; l'únic problema són els mosquits...
Clòtxines, tellines, calamar, sépia, creïlles braves, pa amb tomaca i allioli... Tot ben bo. Les xiquetes, encantades. També anàvem a demanar peixet, però entre que a mi se m'ha quedat clavat allò dels pezqueñines i les xiquetes que no n'eren molt partidàries...
I caem totes rendides al llit.

L'endemà, desdejunem a la cafeteria, vora el camp de golf i amb vistes a la mar.
Més piscina i s'ha acabat. Hem de tancar l'habitació abans de les 12, però ens deixen usar les instal·lacions tot el temps que vulguem.
No atenen en valencià, sols els xics de la piscina i les dones de la neteja.

I clar, no ens quedem a dinar ací. Anem al Palmar. Quina calor que fa, així que no tenim ganes de buscar molt. Entrem al
Restaurant Mateu
C/ Vicent Baldoví, 17.  El Palmar  Telèfon 961 620 270

Tenia jo ganes de tastar una llisa adobada (9,90 €); n'he menjat de millor.
platobueno
Les xiquetes, més calamars (9,90 €), més creïllles (6,90 €), més panet amb tomaca (1,9 € x 3)...
També una ensalada poc especial (5,90 €), 2 racions de fideuà negra (n'havíem demanat sols una; 11,90 € x 2) i 2 de paella de la casa, amb peix (13,90 € x 2).


2 cerveses, 4 refrescos i aigua: 14,50 €
I encara els queda espai per a les postres, 2 coulant de xocolate (5,90 € x 2) i 2 pastissos de formatge (4,90 € x 2). Les majors ens conformem amb dos talladets descafeïnats (sí, sí, qui m'ho havia de dir!) del temps (1,60 € x 2) -i alguna culleradeta dels dolços, tot s'ha de dir-.
Total: 129,20 € (6 persones -3 xiquetes-)
Parlen valencià, però se'ls oblida.
Lloc sense encant, correcte.

A les 16 h. felicitem la cumpleañera i anem a fer un passeget en barca per l'Albufera des de l'embarcador Cañas y Barro, que Conxeta els coneix i el tio Quelo hi ha fet alguna paelleta.

(Albufera, de l'àrab البحيرة al-buhayra, "mar menuda"; البحر, al-bahar, "la mar")
 
Són molt amables i ens expliquen moltes historietes (algunes un tant increïbles com la d'una barraca amb mitja lluna mora). M'assabente que la gent que viu de l'albufera l'anomena "el Lluent".

La nostra participació es limita a cantar la cançó de les anguiles de l'Albufera, dels Pavesos (bé, jo cante i sols em segueix un poc Valèria).

Arribem a la zona de les barraques i hi ha les barquetes que han fet de matí una regata; estan replegant després del dinarot de germanor.
La barqueta guanyadora, la Volaoreta.


La imatge del lluent amb les veles de les barques és encisadora (lamente que a mi no m'haja eixit bé la foto).
I fins a la pròxima. Per molts anys, Conxeta!
Una experiència ben bonica, enriquidora (dos dies de convivència de 74, 48, 17, 8, 7 i 4 anys), i també esgotadora!