dimecres, 7 d'agost
El mojo picón, del portuguès «molho», «salsa», és típic de les illes Canàries.
Deu haver-n'hi tantes varietats com persones que el fan; fonamentalment, el roig i el verd. Trobe que els ingredients del primer són: all, pimienta picona (com el pebre de Caiena), comí, vinagre, oli, sal, pebre roig dolç... i crec que també hi ha baralles inconciliables sobre si ha de dur pimentó roig o no, tomaca...Els ingredients del verd són: all, coriandre o julivert, comí, vinagre, oli, sal, aigua...
Gràcies a Sandra (de Tenerife, fent la residència mèdica a València) i a la recepta de la seua àvia he tingut ocasió de tastar-los ací, i clar, havia de preparar alguna coseta ad hoc. No he fet papas arrugàs, però amb unes creïlletes al forn estava ben bo el mojo roig, ben picantet. I com que no podia comprar cherne -dot, mero de roca-, vieja -peix lloro- o bocinegro -pagre- (són els peixos que recorde de Lanzarote) he preparat un llenguado a la papillota per al verd, deliciós.
I em queda un poquet de vi a la nevera, DNA Fashion Alma Mística 2012, per acompanyar-ho.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada