dissabte, 29 de juny de 2013
Final de curs i sorpreseta d'última hora, proposta impossible de rebutjar: bodega, excursioneta i casa rural-restaurant.Lloc de reunió: La Carreta, a l'A3; presentació del personal i cafenet.
Abans de les 11 ja estem a la finca La Cabezuela (terme d'Utiel), a la Casa Don Ángel, on hi ha el celler Vera de Estenas. Quina tranquil·litat, s'escolten els ocellets... i poca cosa més.
veradeestenas |
Comencem al museu, on hi ha algunes botelles de les diferents collites i marques de la casa, amb algunes edicions especials i alguns premis rebuts. Ens conten que les botelles de la col·lecció del fundador del celler estan al Museu del vi de Requena.
requena.revistalocal |
El disfrutón |
A continuació ens expliquen un poc el procés d'elaboració i de criança
Finalment passem a l'interior de la casa familiar, una casa modernista de 1919 que va adquirir Francisco Martínez Bermell en 1945. Preciosa, llàstima que estiga un poquet deixada. Sembla que a l'estiu lloguen habitacions a la planta de dalt.
I és l'hora del tast (he de confessar que en compte d'uns quants bastonets -rosquilletetes- hauría necessitat un trosset de pa o de coca).
Viña Lidón Chardonnay
100% chardonnay
2 mesos bóta nova de roure
Aprox. 10,50 €
Fruita, però no massa intens; en aquest cas crec que li falta acidesa.
Correcte
Estenas Blanco 2012
Macabeu (95 % ?) i chardonnay (5 %?)
Aprox. 4,50 €
Més intens, encara que menys particular que l'anterior. Fruita blanca, flors, herba... fàcil.
Estenas Rosado Bobal 2012
100 % boval
Aprox. 4,50 €
Llepolies, puromoro roig, maduixa...
Casa Don Ángel Malbec 7-8
100 % malbec
Aprox. 10,50 €
Un vi ben estrany, poc fruital, flors, espècies rares (clau?), tabac? Com em sol passar amb el malbec, no el sé entendre, però em sembla suggerent. Curiós.
Casa Don Ángel Bobal 2009
100 % boval
Aprox. 18 € (15 € a la bodega)
Necessita temps (sóc l'última que es queda bevent-se'l, i va guanyant molt). Fruita madura, compota, balsàmics; amb cos, tànic, torrats... M'agrada.
I s'ha acabat la visita. Hem coincidit un momentet amb una megaconcentració Harley Davidson, però han vingut més tard i se n'han anat de seguida.
Crec que la visita està al voltant de 6 €, però depén de la quantitat de gent que hi va, del grau d'iniciació, de les compres...
eldisfruton
vinovalenciano
I d'ací cap a Villargordo del Cabriol, on hi ha l'hotel Raïmblanc. (C/ Los Bolos, 8)
Façana de pedra amb un toc modern en els cartells.
Paz Asensi, la gerent (d'Alfafar), ens fa una fantàstica benvinguda, ens ho explica tot, el que podem fer, el que no podem fer, i ens distribueix les habitacions. A nosaltres ens en toca una amb banyera d'hidromassatge; llàstima que jo no les use mai.
És un edifici antic amb celler totalment refet (excepte les façanes per poder mantindre les altures). Interior modern, tot blanc amb alguns tocs negres, grisos o de pedra. Trobareu una bona descripció a
Abreunvinito.
Descansem una miqueta abans de dinar, alguns prenen un aperitiu, fem una xarradeta i a taula.
avensport |
ambientes rurales (amb vídeo de l'hotel)
[Tots els preus dels vins que apareixeran són orientatius i no són els del restaurant sinó els de botiga]
cocinaconpoco |
El vi es diu així per les vuit varietats de raïm que porta: Boval, Bobal F*, Garnatxa, Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Sirà i Merlot.
(*és el que posa a l'etiqueta; potser, com diuen alguns a Verema, és fa desfistar, hahaha; o peu franc; potser és monastrell, però no està admesa a la DO Utiel-Requena; efectivament, és Boval Familiar, perquè no es pot posar "monastrell")
Celler Chozas Carrascal. Vereda San Antonio, Requena.
Enòleg: Chesco Girón
Aprox. 13 € (Bodeboca)
Fruita madura, espècies, herba, un poquitiu mineral... bo.
nota d'Abreunvinito
enrequena (inclou video de Chesco Girón amb la presentació del vi)
Se serveixen uns plats per a compartir:
- Ensalada amb diferents encisams, ventresca, clòtxines, olivada i ou bullit.
- Croquetes de lluç i gambetes. Delicioses.
- Bunyols de bacallà amb allioli i confitura de tomaca. Fantàstica textura que portarà a una llarga conversa al voltant de la forma de fer-los.
Mestizaje DOP El Terrerazo
Boval amb tempranillo, cabernet sauvignon, merlot i sirà
Bodega Mustiguillo. El Terrerazo, Utiel.
Enòleg: Toni Sarrión
Aprox 9,95 € (Vinissimus)
Un vi correcte per al preu que té. Fruita, fàcil.
I el plat principal:
- Jarret de corder amb verduretes i salsa de cinc pebres. Molt ben cuinat, saborosíssim.- Coulant amb gelat de vainilla. Perfecte, bescuit de xocolate compacte per fora, xocolate líquid i calent per dins, mmmm...
Cafés i
Cava Chozas Carrascal Brut Nature Reserva 2010
Chardonnay i macabeu
Chozas Carrascal
Aprox. 10,45 € (Univinum)
Fresc, sec, potser un poc curt (o potser és que no m'agrada amb el xocolate). Li falta alegria carbònica.
Una bona migdiada (alguns veuen la tele, o xarren o s'atreveixen a passejar amb el sol que fa...!) i ens n'anem d'excursió. La veritat és que el poble no té un encant especial (fins i tot a l'exterior de l'església encara hi ha la placa de Caídos por Dios y por la pàtria. J.A. Primo de Ribera ¡Presente!) però sí que hi ha una natura fabulosa.
Anem al Mirador de Peñas Blancas, almenys arribem al vèrtex geodèsic des d'on gaudim d'unes vistes magnífiques sobre el Cabriol. De camí hi ha la font de Los Chuscos i unes trinxeres de la guera de la Independència que han restaurat fa poc.
Un altre descanset i... a sopar.
cocinaconpoco |
Pasión de Bobal 2011 DO Utiel-Requena
Bodega Sierra Norte. Camporrobles-Requena, València
Enòleg: Vicente Pardo?
100 % Boval
6 mesos eb bóta de roure francés
Aprox. 7 € (Vinosensis)
Fruita, llaminer i fàcil de beure, agradable.
- Ensalada de tomaca, mozzarella i alfàbega. S'agraeix.
- Paquetets cruixents de pasta fil·lo farcits de llonganissa de la zona, amb bolets i crema. Fantàstics.
- Terrina de foie gras amb creïlles. Millorable.
Aranleón Solo 2009 DOP Utiel-Requena
80 % boval, 10 % tempranillo, 10 % sirà
13 mesos en bóta de roure francés
Bodega Aranleón. Los Marcos, València.
Enòleg: Diego Fernández? Gonzalo Medina?
Aprox. 9,50-12 €
(Explicació de l'etiqueta: se suposa que el vi està gestat a ritme de caragol)
Crec que ja no és el que era.
- Galta de porc amb ceba caramelitzada i puré de creïlla amb pebre roig. Perfectament cuinada.
(Tots els plats de carn tenen una alternativa per als vegetarians o intolerants a algun aliment: ous remenats amb verdures, tarrina de creïlles i verdures, abadejo amb confitura de tomaca i crema de creïlla...)
Per a les postres una copa de gelat de fruita tropical amb una llengua de xocolate. Extraordinari.
I per si fóra poc, encara hi ha un pastís d'aniversari, de xocolate, per a un que fa anys; i brindem amb
Cava Carlota Suria Brut Nature
70 % Macabeu i 30 % parellada
Pago de Tharsys. Requena
Enòleg: Franc Garcia?
Aprox. 8 €
També ha perdut la bombolleta.
I com que "dinar reposat i sopar passejat", alguns anem a fer una volteta pel poble. Quin cel, maremeua, hi ha estrelles!
A l'endemà, ens espera un agradable desdejuni amb suc, café amb llet, pa torrat, pernil dolç, coques casolanes...
I de tornada cap a casa.
Moltíssimes gràcies, Eloy (i Silvia, Diego, Amparo, Jj...)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada