dimecres, 19 de febrer del 2025

On a le cœur d'artichaut*

divendres, 14 de febrer
No, no hem quedat expressament per celebrar el dia dels enamorats, però ja que estem, sí, celebrem el Dia de la Carxofa Enamorada, o dels Enamorats de la Carxofa, o de la Cutxipandi Enamorada. On? Al Bar Mini (Sant Antoni, 13. Massalfassar - 961 400 800 - 618 129 946 fb), per a dinar, amb un menú tot de carxofa -que hem hagut d'encomanar uns dies abans- tot i que avui no és el Dia Internacional de la Carxofa, que se celebra el 16 de març. 
Mentre esperem, alguna cervesa (2 € x 7; 0.0 2,20 € x 3), aigua (Solan de Cabras 1 l 3 € x 3) i vi (no podem triar molt). Amb unes papes (que no ens cobren) i unes olivetes.
Per al vi quasi tenim un conflicte quan preguntem per alguna alternativa al Ramon Bilbao, com ara algun d'Alforins: "Yo no entiendo el valenciano"

Ramón Bilbao Crianza 2019/21 DOCa Rioja
100% Tempranillo - 14% vol
14 mesos en roure americà
Ramón Bilbao. Haro, La Rioja
16 € (Aprox. 9 €) x 4 
Fruita negra, vainilla, regaléssia. Correcte



Les primeres carxofes són les millors, només a la planxa amb oli i sal (5 € x 9)


Cistelleta de pa (2,50 € x 4)


Carxofes arrebossades 
i arrebossades amb pernil (8 € x 7)
També estan ben elaborades i saboroses.


Carxofes amb calamaronets (26 € x 2)



Carxofes amb gambes (26 € x 2) 
Totalment prescindibles



La veritat és que hauríem d'haver parat ací, però la cosa continua amb unes carxofes amb embotit i cansalada (4,50 € x 15)
Algú se les emportarà en una carmanyola: ens hem excedit en la comanda.
Per a les postres tampoc no ens aclarim amb les quantitats, volem tastar un poquet de dolcet i al final hi ha nou postres: llesques amb ou i gelat (6 € x 3), flam (3 € x 3) i pastís de formatge (6 € x 3).
No hi ha quòrum pel que fa a la qualitat; a mi, m'agrada el pastís de formatge.


Café i infusió (1,10 € x 3), tallat (1,40 €) i cremaet (2 € x 3). 
Amb el detall d'una galeteta.


Total: 48,10 € x 9

No parlen valencià (dins el taulell, sí)

Curiós? Sí. Ho hem passat bé? Sí. Però el lloc és un poc "inhòspit" (gran, sorollós), i crec que no està ben treballat el menú de carxofa; excepte en els dos primers, diria que només hi ha elements afegits. I l'hem trobat car.
*M'agrada aquesta frase feta del francés: avoir un cœur d'artichaut: tomber facilement amoureux (enamoradís)
--------------------
Després fem un passeget per l'horta i arribem fins al llavador/safareig