20 de setembre. Dia Internacional de la paella
Dotze cuiners internacionals (triat entre 50) competiran pel títol de Millor Xef de Paella Internacional en una convocatòria que enguany se celebrarà a l'entorn de La Pèrgola de la Marina de València: John Kenwright (Irlanda), Jordane Estevez (França), Giuseppe Bardelli (Itàlia), Irina Cristina Turcu (Romania), Nick Todorov (Bulgària), Miguel Ángel Moreno (Colòmbia), Jorge Alberto Castellanos Rodríguez (Mèxic), Franklin Javier Dasso Seminario (Perú), Joe Padilla (Puerto Rico), Avinash Agarwal (Emirats Àrabs Units), Yuqin Yang (Xina) i Shingo Hinokio (Japó).El concurs podrà seguir-se en viu (WorldPaellaDay) i se serviran racions de paella a preus populars.
---------------
A la "Paella: un idioma universal" cap tot: peleón (espècie marítima invasora de Puerto Rico), mescal (licor mexicà), llet de coco, orxata, pastrami...
Primer premi: Joe Padilla (pare i fill), de Puerto Rico: marisc, caragols de mar, bou de mar i gambeta
En esta edició 2024 el jurat estava compost per Eric Gil, xef guanyador de la World Paella Day Cup 2022; Kohei Hatashita, xef guanyador de la World Paella Day 2023; Cristina Oliete, directora del Mercat Central; Raul Magraner, xef executiu del restaurant BonAire; i Maria Luisa Martín Tejera, professora i escriptora de la cultura del vi i l'alta gastronomia i membre del Comité de Gastronomia & Vins, de l'AEPEV.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada