dilluns, 25 de març del 2024

Una tavella sense pésols

Diumenge de Rams, 24 de març
A hores d'ara ja deveu saber que cal celebrar tot el que es puga, no? Doncs això, avui a dinar amb les xiques al Guisante Rojo (Martí Grajales**, 15. El Cabanyal* - 685 968 488  fb) [a Bajoqueta no hi havia taula; La Terracita, tancat]. 
Diumenge de Rams -diumenge abans de Pasqua- els cristians commemoren, com a inici de la Setmana Santa, l'entrada de Jesús a Jerusalem. 
Diuen que "El Diumenge de Rams, qui no estrena no té mans". S'usa per a indicar que tradicionalment en esta data s'estrena alguna peça de roba de poc abric, més adequada al temps primaveral.
Jo no recorde estrenar roba aquest dia; estrenàvem sabatilles o pantalons el diumenge de Pasqua, i la roba de mudar, jo, el dia de la Mare de Deu dels Desemparats. I mira, enguany sí que he estrenat un conjuntet, hala! Això seria "fer Pasqua abans de Rams"? Hehe.
"Passa el diumenge de Rams i a l'altre la mona entre mans." / "Diumenge de Rams mona entre mans". 

Vermut El Bandarra (3,50 € x 3),
 amb quicos i cacauets adobats.


Compartim al centre:

Aladroc a l'estil japo, amb salsa xiitake (bolet) i alga wakame (9 €)
Deliciós.

Pa amb allioli d'ají groc i tomaca (3,50 €). 
Calentet, bo.


Truita Guisante feta al moment, amb ceba, melosa (7,50 €). 
L'anècdota del dia: jo pensant que era truita de pésols... on estan? Hahaha. És una truita de creïlla amb el nom del baret!


Braves de moniato, amb allioli d'all negre -espectacular- i salsa sriracha -salsa picant d'ají, vinagre destil·lat, all adobat, sucre i sal- (9 €)


Piqueras Old Vines DO Almansa
Garnatxa
5-6 mesos en roure americà i francés -  14,5% vol.
18,40 € (Aprox. 6,45 €)
Fruita madura, pruna, dolcet, agradable.


Calamar de platja amb maionesa de llima verda (19 €)
Tendret i saborós


Rèmol amb fenoll (rodaballo; 19,50 €)


Café amb gelat de llet merengada (5,50 € x 2)
(M'he resistit al pastís de formatge)


Café (1,30 € x 2)

Total: 36,67 € x 3

Parlen un poquet de valencià.
Servei atent i simpàtic.

Lloc recomanable.

Jo no hi havia vingut abans, però sembla que tenia molt d'èxit i han hagut d'ampliar el local (Paloma Bau Studio)

No havia llegit eltipoquenuncacenaencasa (23/01/20) i no hem tastat les carxofes; tampoc estaven en carta ni ens les han oferides.
Guía Hedonista (28/10/22)

[El pésol roig -cuit en aigua, germinat i fermentat- és un bon esquer per a la pesca.]
-----------------

Després ens fem una copeta a La Fàbrica de Gel (Pavia***, 37 - El Cabanyal)
St-Germain Cooler: aigua de cogombre i llima verda, ginebra Bombay Sapphire i licor de flor de saüc (7 €) 
St-Germain Moscow Mule: vodka Stoli, ginger beer, llima verda i top d'angostura (9 €)
Baileys (5 €)
Ens convida la valladina! Merci, mon amie!

I passejant cap al cotxe ens quedem a veure part de l'eixida de les germandats de la Setmana Santa Marinera des de l'església de la Mare de Deu dels Àngels (se suposa que es traslladen les imatges als domicilis dels confrares "agraciats").
--------------
*Els Poblats Marítims és el districte situat més a l'est de la ciutat. Consta de cinc barris: La Malva-rosa, Beteró, El Cabanyal-Canyamelar [Canyamelar (< canyamel, canya de sucre), del Grau a Mediterrània (séquia d'en Gasch); Cabanyal (<cabanya), fins a Pintor Ferrandis (Pixavaques); Cap de França, fins a Tarongers (séquia Cadena)], El Grau, Natzaret.
**Francesc Martí Grajales (València, 1862 - 1920), periodista, assagista i erudit. Treballà en diversos diaris como ara El ProgresoEl Universo i Las Provincias. Va estar vinculat a Lo Rat Penat. 
***Pavia: carrer dedicat des de 1948 a la ciutat italiana escenari de la derrota de les tropes franceses de Francesc I per les imperials de Carles V en 1525. Anteriorment fou conegut com a Tros segon de la Platja de Llevant.