L'hotel que hem triat tampoc té cap encant especial, però està al costat de la platja de l'Alguer (i per això en porta el nom); no hi hem menjat mai.
El que sí que hem fet és dinar als barets de platja (chiringuitos).
Bohèmia Mar (Platja de Santa Llúcia, El Perelló - 621 147 987)
Un café amb llet i unes pastetes que portàvem
Bohèmia Mar (Platja de Santa Llúcia, El Perelló - 621 147 987)
Un café amb llet i unes pastetes que portàvem
No parlen català
-Aperitiu: cervesa, papes i olives (4,35 € x 3)
-Dinar
Cervesa (2,50 € x 3 + 3,30 €)
Sardines (13,50 €)
Calamars Andalusa (13,50 €)
Tellines (13,90 €)
Gelats (3 € x 2 + 2,90 €)
Café (1,50 € x 2)
Total: 21,20 € x 3
Ensalada Estany, amb salmó que marinen ells mateixos -ens ho diuen diverses vegades-, anguila fumada, carabasseta, anxoves... Molt bona (17,50 €)
Parlen català
Cervesa (2,50 € x 5)
Hi ha molt poques opcions. Insisteixen que el peix és fresc. No hi ha ensalades.
Poisson du jour (llenguado; 20 €)
Daurada (20 €)
Sépia planxa (19 €)
Café (1,50 € x 2)
Total: 24,85 € x 3
Parlen català
Un dissabte 15 de juliol ens n'anem a passejar i perdem l'oremus. No hem reservat per a dinar! I pretenem fer-ho a La Subhasta de l'Estany... hahaha, impossible! Després de diversos intents ens acullen al Xiringuito Santa Llúcia-Can Sisco (El Perelló)
Creïlles braves (alternativa a la truita de creïlla, que porta ceba), amb sobrets de salses diverses.
Bunyols de bacallà
Peixet (només aladroc; sequet)
Café
12,30 € x 3
Amb gots de plàstic i plats de porexpan. Absolutament prescindible
Parlen català
També mengem en restaurants, clar. Isabel ja havia reservat a
Balcó de l'Estany (Urb. Port Estany, 42. L'Ametlla de Mar - 977 493 968)
El lloc és preciós, cara a la mar, i tenim molt bona taula, el problema és que tenim al costat un grup gran francés que celebra un aniversari; ens canviem diverses vegades de taula i no comencem bé la nit.
Ja sabeu com m'agrada fer el ple demanant precisament el que no tenen: ostres! Per què no ho avisen abans?
100% Garnatxa Blanca
13,5% vol
Altavins. Batea, Tarragona
16 € (Aprox. 8,46-10,80 €)
Fruita blanca, punt salí i amarg. Agradable.
(Els ilercavons van ser una tribu ibera que va ocupar aquests territoris -fins Sagunt i Mequinensa- entre els segles VI i I aC)
Aigua (2 €)
Ensalada Estany, amb salmó que marinen ells mateixos -ens ho diuen diverses vegades-, anguila fumada, carabasseta, anxoves... Molt bona (17,50 €)
Molt menudets, mai n'havia vist de tan xicotets; bons
Cloisses de l'àvia, amb pernil; no pensàvem demanar-les, però hi han insistit molt, i com que ens hem quedat sense les ostres... (18 €)
No ens agraden massa, i reben fatal la crítica -no ho hauríem dit si no ens hagueren preguntat tantes vegades-.
El que és realment incomprensible en un lloc com aquest és el pa que trauen, horrorós, però ja no ens atrevim a dir res.
Molt bona.
Deliciós
Café (1,50 €)
Total: 32,20 € x 3
Parlen català
Hi hem viscut una experiència un poc estranya, però és un lloc recomanable.
Un altre dia, tornant de passejar, pensem a fer-nos unes ostres per a l'aperitiu -les ostres- sense haver reservat taula.
Vi (4,50 € x 2)
Total: 11 € x 2
L'ama ni tan sols ix a saludar, i el "Jack Sparrow" ens tracta amb certa displicència.
No ens diuen ni d'on són les ostres (suposem que del Delta; mitja dotzena 13 €) ni quin vi ens han posat (un sec i un afruitat).
Tant se val, no ens han amargat el moment.
Jo no havia sentit a parlar de la tonyina de Balfegó (es pesca la tonyina entre maig i juny, es deixa en unes instal·lacions a uns 5 km de l'Ametlla i després es va comercialitzant), però ara l'he de tastar, clar. A l'hotel ens recomanen El molí dels avis (menú degustació tonyina 75 €, sense beguda), La Subhasta i Oh! Mar (Plaça del canó, 1. L'Ametlla de Mar - 977 456 511), on gràcies a l'astúcia d'Amparo trobem una bota que ens fa de taula.
Buñibuiri/Buñoguiri, tonyina en dues formes: una boleta com un bunyol i un niguiri per damunt (14 €)
Sashimi de tonyina (14,60 €)
Polp a la brasa (18,50 €)
Cervesa (2,25 €)
Vi (3 € x 2)
Total: 18,45 € x 3)
Tot molt bo.
Una altra cosa són els comentaris menyspreadors, totalment gratuïts i fora de lloc, cap als molts Omars que pot haver-hi en la zona servint taules.
No entenem massa bé quan l'ama ens parla en català i quan en castellà.
Després passegem pel port i al centre (Crême de la Crême. Major, 12) ens fem un gelat de pastís de formatge (o de xocolate i maduixa; 3 € x 2)
Pastisseria Neus (Andreu Llambrich, 44; els barets amb vistes a la mar obrin tard o ofereixen menjar molt guiri)
Café amb llet (1,50 €)
Croissant de mantega (1,30 €)
Una escapada molt recomanable.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada