divendres, 26 de maig del 2023

Entre vins i memòries

dimecres, 25 de maig

No sé com m'ha arribat que a Entrevins (Pau, 7. La Xerea, Ciutat Vella - 963 333 523) fan un sopar cultural, amb Ferran Torrent; i mira, ens comboiem i allà que anem. Hi ha una taula ben llarga, i Guillaume ens rep amb vi, cervesa, cava o el que vulguem. 
Jo comence amb un Selvanevada Blanc (Viura, Garnatxa blanca, Malvasia, Tempranillo blanc. Villota. Aprox. 10 € 75 cl).
Ferran Montesa, director general a Espanya de Le Monde Diplomatic, ens presenta l'autor i li va fent preguntes sobre la novel·la Memòries de mi mateix (que ja va per la 3a edició) i d'altres, sobre el fet d'escriure, la ciutat i el poble... I no és que no estiga interessant, però la gent vol començar a sopar.
Jo intente que Torrent ens llija el fragment del llibre on apareix aquest restaurant i el vi que beurem, però sembla que no he estat prou convincent. Hauré de buscar-ho jo mateixa.
El vi que bevem és aquest -encara que l'autor confessa que no és el que més li agrada, bastant més car-:
Selvanevada 2021 DOCa Rioja
82-85% Tempranillo, 9-11% Graciano, 2% Garnatxa, 2-4% Mazuelo, 3% varietats blanques?
6 mesos en roure francés / 13% vol.
Viña del Lentisco / Villota. Lapuebla de Labarca, Araba
Aprox. 10,90 €

Fruita negra, bolets, torrats, terra, espècies, mineral... Un poc fosc al principi.




Croqueta de marisc
Deliciosa





Bistec tàrtar.
Ben saborós.




Brandada de lluç amb rovell d'ou de guatla i rostes (torreznos)
Original.




Polp amb escuma de creïlla i cruixent d'algues
Molt bo.


Magret d'ànec a la brasa amb risotto de forment i remolatxa
En el seu punt.



Granissat de llima

Café

Total: 40 €

Un bon sopar en molt bona companyia. I quan ja pensàvem que ens n'anàvem a casa, encara ens queda un ratet ben divertit al Cool Bar (Poeta Querol, 1), amb un gintònic -un mitget, compartit-.



"El segon sistema de Ferran Torrent", Jj Isern
El País, Ponç Puigdeval
El Temps, Victor Maceda
-------------

«Entaulats al restaurant Entrevins (el millor celler de València). El Messié, per amistat (remarca la paraula), m'explica la mena de treball que el hacker [...] ¿Podries posar-me un exemple de cas de necessitat? No, diu ell i ens serveix una copa de vi (Senda, cent per cent boval) just en el moment [...] Se'n va i tot seguit ens serveixen el primer plat (estofat d'esclata-sangs de temporada). [...] L'amo del restaurant, un francés de nom Guillaume, ens serveix el segon plat i ens explica (mirant el Messié, potser perquè s'ha fixat com li donava els diners al hacker): llom de cérvol a la brasa amb textura de remolatxa.» (cap. 13)
Senda. La Candelaria. VT Castella. Casas de los Pinos, Cuenca. Aprox. 4,25-7,89 €
S'hi anomenen altres vins, com el Viña Ardanza 1983, però el Selvanevada no l'he trobat.