diumenge, 14 de novembre
Mira que tinc amics i amigues a qui agrada la cuina i que són gurmets que tenen seleccionades les botigues específiques on comprar un producte determinat (pa, pernil, dolços, formatge, saladures...) i que són capaços de recórrer quilòmetres i quilòmetres per trobar-lo, però Rafa és el més gran dels grans: cada menja que tastarem avui a sa casa té una història darrere i prové d'un mercat o una botiga diferent (Russafa, Cabanyal, Central, Benimaclet, Mallorca, França...)
Albariño Finca Casa Julia 2020 DO València
100% Albariño
14% vol.
Fermentació en roure americà; sobre pòsits en dipòsits Galileu (esfèrics de ciment amb superfície radiant)
Bodegas Hipano+Suizas. El Pontón, Requena
Aprox. 27 €
Elegant, redó, bona acidesa. Molt bo
També ix a taula una safata de galtes guisades, i tot i que tenen molt bona pinta ningú no gosa ja tastar-les (no he fet foto). Per si de cas algú no volia menjar carn, a la cuina hi havia peix preparat per a fer en un moment. Vist el panorama, ens hem atrevit a preguntar per l'opció vegana... Ací hi ha de tot i més!
ametletes,
sépia amb maionesa (ooh, no tinc foto)
Chardonnay, Pinot Noir
22 mesos criança
12% vol.
Aprox. 22,50 €
I passem a taula
Cocotxes de lluç amb salsa
(grandària de luxe; estan im-pressionants)
100% Tinta Fina
12 mesos en roure nou 80%, francés i 5% americà
15% vol
Vega Sicilia. Valbuena de Duero
Botella 5.909 de 258.458 bordeleses, 7.017 Magnum, 578 doble Magnum, 72 Imperial, 3 Salmanazar
Aprox. 160 €
Fruita, xocolate, espècies... Perfecte.
-Camembert de Normandie AOP Xavier David (fromi)
-Formatge Blau Savel (cultivo)
-Roquefort AOP Xavier David (fromi). De llagrimeta
-Gumartini Gamoneu de Puerto
Sabeu que és un afinador de formatges? L’afinador compra directament als grangers productors o a artesans organitzats en obradors el formatge anomenat “en blanc”, que és un producte molt jove, de pocs dies a 6 setmanes. Després, gràcies a les seues caves, els “envellirà, criarà” fins a diferents etapes de maduració segons les necessitats del seu comerç i els gustos dels seus clients. El protagonista d'avui és Xavier David (de Tolosa?)
Amb pa de Jesús Machí (forn San Bartolomé) i del forn de Toni
David i Rosalía posen el dolcet de trufes Martínez
50-55% Pinot Noir, 28-33% Chardonnay, 15-20% Meunier
12% vol
Veuve Clicquot. Reims
Aprox. 42,445 €
Fruita blanca, forn... Un clàssic.
Què vos ha paregut? Tot un luxe.
Gràcies, parella.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada