Per què cuinar i llibres i regals van sempre tant de la mà?
10 llibres gastronòmics per regalar i llegir aquest Sant Jordi (ara.cat)1. La teca. Ignasi Domènech. Ed. Cossetània
2. Meleta de romer. Gessamí Caramés (postres Cuines, de TV3). Ed. Cossetània
3. 1000 receptes d'or. Karlos Arguiñano. Ed. Columna
4. Carmanyoles. Núria Gispert
Ed. Cossetània
5. En boca de tothom. (alimentació infantil) J. Llorca i M. Gómez. Ed. Rosa dels Vents
6. Pastisseria tradicional per fer a casa. Victòria Gudiol.Viena edicions
7. Per què mengem? Albert Vidal. Albertí Editor
8. Picades. Ramon Parellada. Ed. Rosa dels Vents
9. Sopes. Fundació Alícia. Ed. Planeta Gastro
10. Tapes molt catalanes. Dolors Mateu. Ed. Susaeta
"Especial Llibres de Gastronomia" (Vilaweb)
LLIBRES SOBRE EL VI
GUIES I MANUALS
Jordi Alcover, Sílvia Naranjo i Sergi Sevé, La guia de vins de Catalunya i el Rosselló 2021 (La Subversiva Lectura)
Lluís Romero, Vins autòctons (Cossetània)
Eduard Puig i Vayreda, Bodegons amb ampolla de vi (Vibop Edicions)
Diversos autors, Cellers d’Or (Larousse)
PER A AMATEURS
Àngel García Petit, Els millors vins del món (Cossetània)
Meritxell Falgueras, #Divinament (Larousse)
VI I HISTÒRIA
Jordi Esteve i Clara Isamat, Antics cellers de l’Albera (Brau)
Plini el Vell, El llibre del vi. Traducció i pròleg de Mònica Miró (Godall Edicions)
VI I LITERATURA
Lola Palau, Dies de roses i vi (Edicions de l’Albí)
Rosa M. Prat i Balaguer, Terra de vinyes (Saldonar)
Miquel Martín i Serra, Vinyoli trasbalsa la bellesa com el vi (Vibop Edicions)
Núria Martínez-Vernis i Martí Sales, Alcohols (Vibop Edicions)
OBRES DE REFERÈNCIA
Andreu Manresa, El menjar i les illes (El Gall Editor)
Fundació Alícia, Sopes. Amb fotografies de Becky Lawton (Planeta Gastro)
Vicent Marquès, Història de la cuina catalana i occitana. Volum 3 (Els llegums, l’arròs i la pasta) (Edicions Sidillà)
Ramon Parellada, El llibre de les picades (Rosa dels Vents)
CUINA I TERRITORI
Diversos autors, La cuina dels Ports. Receptes valencianes de muntanya (Llibres de la Drassana)
Jordi Tresserra, Cuina de Mar i Muntanya. Costa Brava Sud (El Farell)
PRODUCTES DE MERCAT I ALS MERCATS
Diversos autors, Productes de mercat: el porro, les nous, les gambes, les faves, la camamilla (Sd·edicions)
Xavier Febrés i Àngela Vinent, Cuines amagades (Cossetània)
CUINA DELS MENUTS
Alexandre Serrano, A la menuda. La cuina de la triperia i de les despulles a Europa (Llibres de la Drassana)
Jaume Fàbrega, Cap i pota. El gran llibre dels menuts (Cossetània)
ALTRES CUINES
Zaraida Fernéndez, Cuina vegana per a ocasions especials (Cossetània)
Joan Jofre, La cuina dels fumats. Fotografies de Marta Parés (Cossetània)
CUINAR AMB HERBES SILVESTRES
David Solé, Les herbes aromàtiques. Cuina dels perfums (El Farell)
Col·lectiu Eixarcolant, El llibre de les plantes silvestres comestibles 2 (autoedició)
Robin Wall Kimmerer, Trenes d’herba dolça. Saviesa indígena, coneixement de la natura i ensenyaments de les plantes (Cossetània)
Jordi Garcia i Beatriz de Marcos, Males herbes. Receptes amb plantes silvestres (Cossetània)
CUINA I SALUT
Germans Torres, Menja bé, no facis dieta (Rosa dels Vents)
Juan Llorca i Melisa Gómez, Llet amb galetes (Rosa dels Vents)
Col·lecció Cuina Plant Based (Cossetània)
Montse Folch, 100 creences i mites sobre l’alimentació (Cossetània)
MENJAR DE CARMANYOLA
Núria Gispert, Carmanyoles (Cossetània)
ALIMENTS
Jordi Morera, Avui faràs pa (Ara Llibres)
MEDIÀTICS
Gessamí Caramés, Meleta de romer. Les postres de la Gessa (Cossetània)
Marc Ribas, En marxa cuina! (Cossetània)
ÈXIT A LES XARXES SOCIALS
Josep Maria Mañé i Carme Julià, Com a casa de la mama (Rosa dels Vents)
Rafuel, Les meves millors receptes (Columna)
PER POSTRES
Dolça Camprubí, Dolces tradicions (Albertí)
ASSAIG I NARRATIVA CULINÀRIES
Martí Sales, Aliment (Club Editor)
Carlos V. Fuster, Panses a l’ombria del Benicadell (Institució Alfons el Magnànim)
Albert Vidal, Per què mengem? L’origen de 47 plats habituals (Albertí)
Adrià Pujol Cruels, La gola (Fragmenta)
Robert J. Courtine, Simenon i Maigret s’entaulen (Vibop Edicions)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada