dilluns, 21 de desembre de 2020
Avui a les 11,02 h ha començat l'hivern; és el dia més curt de l'any, tot i que ja havia començat a pondre's el sol més tard, a pas de puça; jo ho celebre esmorzant a la porta de l'institut amb un moniato torrat i un tallat
dimarts, 22 de desembre
Avui comencen les vacances de Nadal; el dia naix preciós i desdejune a la terrassa contemplant-lo abans d'anar a l'escolaNo ens ha tocat la loteria, i ho celebrem amb el primer vermut de l'hivern, Yzaguirre.dissabte, 9 i diumenge 10 de gener
Mal oratge, pero continuem a la mar, i no s'hi està malament. Després de treballar, inesperadaement, dissabte, el xic passa a comprar un poquet de peix: sorells, berberetxos, navaixes...
100% Chardonnay
5 mesos en roure francés
13% vol.
Bodegas Tierras de Orgaz. Manzaneque, Toledo
Aprox. 11,95 €
Fruita blanca, herba, mel però sense punt dolç, fresc, agradable
dimecres, 13 de gener
Sí, un 13 de gener dinem amb solet a la terrassa de cara a la mar. Sashimi de reig (corbina), sorell en saladura i ensalada.
100% Palomino Fino
15% vol.
González Byass. Xerés
Aprox. 6,58 €
divendres, 15 de gener
Arròs de caldo de peix, amb alls porros, alls tendres, tomaca seca... Deliciós. Mireu quin solet fa!
El pa de ségol per a la saladura de sorell és de Peter's Delicatessa (Pedagog Pestalozzi, 3. Montolivet)Del mateix forn, compartim una Nusstorten (caramel i anous): dinamita!
dissabte, 16 de gener
Quina manera de començar el dia...! Lectura al llit i desdejuni al solet: café amb llet, suc de taronja i croissant del Taller: es-pec-ta-cu-lar!
Passeget per la marjal (sense carasseta) i vermutetJo, Vermouth Reserva Vittore (15% vol. Cherubino Valsangiacomo. Xiva. Aprox. 6,80 €), amb gel i corfa de taronja. Jj, una elaboració personal. Amb clòtxines en conserva d'escabetx, tramussos i quicos.
Per a dinar, sobres d'altres dies. I per a les postres, taronja, caqui i un pastisset Sacher de Peter's Delicatessa
diumenge, 17 de gener
És el dia de Sant Antoni del porquet, però no hi ha benediccions ni calderes, clar.
Diuen que per Sant Antoni fa un fred del dimoni, però hi ha un solet fantàstic, un bon dia per a dinar al corral.
Comencem amb una prova: som capaços de distingir un Chardonnay francés d'un espanyol? Jo, no.
Bucamel Blanco 2016 Toledo
100% Chardonnay 5 mesos en roure francés
13% vol.
Bodegas Tierras de Orgaz. Manzaneque, Toledo
Aprox. 11,95 €
Château de Pizay Beaujolais Blanc 2018
Chardonnay
12,5% vol
6 mesos 70% en tancs i 30% en bota
Château de Pizay (fb). Belleville-en-Beaujolais
Aprox. 15 €
Una truita de creïlla de llagrimeta
Presencia Bio Monastrell 2018 VT Castella
100% Monastrell
14,5% vol.
Bodega Natura. El Provencio, Cuenca
8 € (12 € a Che Vins)
Dolcet, suau.
I arròs al forn, d'abadejo (hi ha alguna crítica a la relació abadejo-quantitat d'arròs; jo el trobe deliciós)
Per a les postres, taronges acabades de collir,
pastís de poma del Taller i apple strudel de Peter's Delicatessa
Canasta Cream DO XerésPalomino, Pedro Ximénez
19,5% vol
Williams et Humbert. Xerés de la Frontera
Aprox. 7,55 €
divendres, 22 de gener - Sant Vicent de la Roda/Màrtir/d'Osca
Després de molts anys treballant de creus cap a fora, l'any passat vaig poder gaudir d'aquest dia tan especial reservat als del cap i casal, un regalet entre setmana; i ho fiu en gran, a casa d'Imma, que ens preparà un arroset amb gambes deliciós; no véiem el moment d'alçar-nos de taula; com trobe a faltar aquests dinarets i xarrades amb les amigues...!
ValenciaBonita (festa, el carrer de Sant Vicent Màrtir; la cripta de Sant Vicent)
Avui he fet (sí, jo) un arròs al forn amb col, abadejo i allets tendres. Millorable, però bo.
100% Verdejo
13% vol
Bodega Cuatro Rayas. La Seca, Valladolid
Aprox. 5,90 €
Per a les postres, una taronja boníssima.
Per a berenar, Jj ha anat al forn de Sant Josep de la Pobla i ha comprat un rotllet de sant Blai (sí, ens avancem al 3 de febrer)
xxx
95%Tempranillo, 3% Graciano, 2% Mazuelo
12 mesos en roure americà
14% vol
Viña Salceda. El Ciego, Àlaba
Aprox. 7,25 €
Vull pensar que ha viatjat molt i no li ha sentat be...
divendres, 29 de gener
El xic s'ha atrevit a posar-se en l'aigua, i n'ha tret açò per a dinar: eriçons, caragols i un carranc.
A "Innovacions de pandèmia" parle sobre els dolços que he comprat avui: les maretes, del forn David Esteve. I no puc esperar al berenar, després de dinar en tastem alguna.
dissabte, 30
Avui el forn ha estat encés mig matí per a preparar el culatí de vedella (picanha)
100% Tempranillo
5 mesos en roure (80% francés i 20% americà)
14% vol.
Bodegas Tabula. Olivares de Duero, Valladolid
400.000 botelles
Aprox. 7,95 €
Senzill i agradable.
dimarts, 2 de febrer
No sé quantes fotos de vermuts i desdejunis he penjat en aquest blog, però és que aquest és tan espectacular que no m'hi puc resistir! Abans d'anar a treballar
divendres, 12 de febrer
Un dels protagonistes d'avui serà el pa del forn The Baker (Mestre Josep Serrano, 7. Russafa. Obert des de juliol) i la truita amb creïlla de dotze ous de Jj
dissabte, 13 de febrer
Que bona l'hora del vermut després d'un passeget voreta mar...
I a la nit, festa grossa75% Tempranillo, 12% Cabernet Sauvignon, 9% Syrah, 3% Merlot, 1% Petit Verdot
13 mesos en roure francés i americà
14,5% vol.
Abadía Retuerta. Sardón de Duero, Valladolid
Ángel Anocíbar
453.000 botelles
Aprox. 24,90 €
Pinot Meunier, Pinot Noir, Chardonnay
12% vol.
Champagne Jean Comyn. Mont-Saint-Père (Cillar de Silos, Burgos)
Aprox. 16,25 €
Per a sopar, truita amb creïlla, tomaca fregida amb embotit de la mamma, pernil...
Taronges, i carabassa i moniato torrats
divendres, 19 de febrer
Tot i que el sol està amagant-se, s'espera que dinem: pagre i calamaronets
El vi, una "ocurrència" del xic, no s'hi pogué resistir quan el va veure a la botiga...
Gran Thor DO Ribeiro
11% vol
Aprox. ? (Carrefour)
dissabte, 20 de febrer
No feia molt bon dia, però finalment ha eixit el solet i ha estat amb nosaltres mentre hem dinat a la terrassa. Hem demanat una fideuà a bar de baix, i l'hem acompanyat amb pernilet, salmó...Bobal de Sanjuan 2018 DOP Utiel-Requena
100% Boval
10 mesos en dipòsits de ciment
13,5% vol.
Viticultores San Juan Bautista. Valsangiacomo. San Juan, Requena
Bruno Murciano, Jean Marc Lafage, Modesto Frances
Aprox. 5,90 €
dissabte, 28 de febrer
Els vermuts del cap de setmana... quin plaer!
El Bosc. Vermut de pagès.
Del Torb Cerdanya
dels Vaquers)
dijous, 4 de març
Només hi ha una cosa bona de tot el que estem vivint: qualsevol celebració és mésquespecial; amb la d'avui estic nerviosa i tot: dinaret a casa del meu cosí!!!
Jo havia portat vermut (Espinaler), però no tenim gel i comencem amb una cava
Macabeu, Xarel·lo i Parellada
11,5-12% vol.
Codorniu. Sant Sadurní d'Anoia
Aprox. 5,45 €
I van eixint a taula plats, tots casolans: pernil dolç, carn freda, salmó, paté, pa...
Carxofes amb ceba, penques amb pernil...
I pastís de formatgeI xarrem, i xarrem... quasi fins al toc de queda. Quin luxe de dinar, i quin luxe de cosí-amic!divendres, 12 de març
Divendres!!!! Vermut i unes anxovetes pròpies de bons gormands (Codesa, aprox. 1 € anxova)
dissabte, 13 de març
Avui, després de treballar (sí, sí, un dissabte), m'espera una sopreseta, un dinaret mariner.
Formatge, pernil, foie, salmó, ensalada de tomaca, ceba i tonyina...
Verdejo
13% Vol.
Cuatro Rayas. La Seca, Valladolid
Aprox. 5,90 €
El Corral 2018 DO Utiel-Requena
80% Boval, 10% Garnatxa i 10% Sirà
6 mesos roure
14% vol.
Dominio de la Vega. Sant Antoni, Requena
Aprox. 6,80-7,95 €
Una fideuà boníssima feta pel xef Quique
I maduixes amb nata.
Mireu quin regal tan graciós li han fet avui a Jj justet abans d'una conferència sobre nutrició... (Nutricia)
divendres, 19 de març - Sant Josep
Doncs, sí, per a celebrar aquest dia de Sant Josep tan poc especial he trobat bunyols a la Pobla de Farnals (restaurant Vicmar. Caravel·les, 7 - 961 461 748 - fb); això sí, els he hagut de reservar la vespra (n'havia encomanat una dotzena, però la demanda és tan gran a les 9 del matí que en cedisc mitja); amb una tassa de xocolate... Desdejuni a la terrassa cara a la mar. Doncs ja l'hem fet especial.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada