dissabte, 14 de desembre de 2019
Enguany hem tornat als orígens: celebrem la SpecialK a casa. Mes a mes hem anat omplint la vidriola i l'hem trencada per a la gran celebració especial de l'any. Visca la festa!
Els Tamarit, a càrrec de la compra i de la preparació del dinar; també d'alguna de les aportacions vinícoles, juntament amb Salva i Diego.
Mentre anem arribant, fem boca amb unes cervesetes
Cerveses de La boutique de la Cerveza |
i llonganissa de Vic Can Duran i panadetes del forn Sant Bartolomé
Ja a taula, olives, gildes, anxoves, moixama i clòtxines en conserva d'escabetx Hoya (AceitunaSalazones, Russafa 64-66)
Fino en rama 2012 Williams DO Xeres-Sherry
Colección Añadas
100% Palomino
Extracció: abril 2019
Criança estàtica 7 anys en roure americà
16,50% vol.
Williams-Humber. Jerez de la Frontera
15 €
Verema/Abreunvinito
Tartar de tonyina amb shiso verd (perilla frutescens, perilla coreana). Que bo el coentet de la fulla fresca! Me n'hauria menjat quatre iguals. Coneixement...
Puligny-Montrachet Clos de la Garenne Premier Cru 2015
Chardonnay
12 mesos en roure francés (25% nou)
13,5% vol.
Joseph Drouhin. Beaune, Costa d'Or, Borgonya
85 €
Oliós, fruites de pinyol, fruites seques... Espectacular.
Verema/Abreunvinito
Fetge d'ànec de Navarra micuit Martiko
Pa de castanyes, de carabassa i de romer del Forn San Bartolomé
Nicolas Feuillatte Palmes d'Or Brut 2006 AOC Champagne
50% Chardonnay, 50% Pinot Noir
Mínim 9 anys al celler
12% vol.
Nicolas Feuillatte. Chouilly, el Marne, el Gran Est
95 € (estalvi d'amic, que val 119,90 €)
La botella té nom: Perle Noire (curiós, a nosaltres ens recordava una granada de mà)
Verema/Abreunvinito
Bou de mar amb tomaca seca, ceba i whisky Lagavulin flamejat. Deliciós.
Pernil ibèric tallat a mà de Gea Maestros (mercat de Russafa)
Château-Figeac 2013 St Émilion, Burdeus
Premier Grand Cru Classé
50% Cabernet Sauvignon, 30% merlot, 20% Cabernet Franc
15-18 mesos roure francés nou
13% vol.
Château-Figeac. Sent Milion (Saint-Émilion), La Gironda, La Nova Aquitània
(91 Parker) Un poquet decebedor
119 €
Verema/Abreunvinito
Favada asturiana
Château de Beaucastel Hommage à Jacques Perrin 2014 AOC Châteauneuf-du-Pape, Vallée du Rhône
Mourvèdre, Garnatxa, Syrah i Counoise
14,5% vol
270 €
De llagrimeta
Verema/Abreunvinito
Gaspatxo amb cérvol, rovellons (Lactarius deliciosus) i camagrocs (rebozuelo, Cantharellus Cibarius). No és perquè l'haja fet Jj, però està ben rebò.
Formatges: Tabollet (llet crua de cabra, Aitona, el Segrià, Lleida), Fermió La Balda (llet crua de vaca, Vall de Llémena, el Gironés), Moncedillo (ovella, Segovia) (Solo Queso, mercat de Russafa)
Günther Steinmetz Kestener Paulinsberg Riesling Spätlese 2015 Mosel·la
100% Riesling Blanc dolç
7,5% vol.
Weingut Günter Steinmetz. Brauneberg. Renània-Palatinat
240 botelles
45 €
Verema/Abreunvinito
Panettone de xocolate i taronja del forn San Bartolomé
Torrons de Vicens (Agramunt): de gema cremada amb taronja; de pa, oli, sal i xocolate i de cervesa Inèdit Adrià Natura
Salut, amics!
------
* Vicent Andrés Estellés, "El vi", Llibre de meravelles
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada