Foios, dimarts, 13 d'agost
Quants anys fa que començaren els nostres "Veranos de la Villa"? Ja n'hem perdut el compte i, naturalment, el que no farem és deixar-nos influir per allò del la triscaidecafòbia (13) ni la trezidavomartiofobia (dimarts 13): és el dia que coincidim kataklub en ple, parelles incloses.
Hem celebrat aquest dia de maneres diverses. Enguany JJT prepara el sopar i cadascú aporta un vi, amb organització prèvia de blancs, negres, escumosos i dolços.
Hauríem d'haver començat amb els vermuts de "Va de vermut", però hi ha un retard imprevist i qui va arribant va entretenint-se amb l'Aperol Spritz
I am ProseccoHem celebrat aquest dia de maneres diverses. Enguany JJT prepara el sopar i cadascú aporta un vi, amb organització prèvia de blancs, negres, escumosos i dolços.
Hauríem d'haver començat amb els vermuts de "Va de vermut", però hi ha un retard imprevist i qui va arribant va entretenint-se amb l'Aperol Spritz
Glera
Abreunvinito
Follador Valdobbiadene Prosecco DOGC Valdobbiadene Prosecco Superiore
100% Glera
11,5% vol.
Aprox. 17,25 €
Azienda Vinicola Follador. Valdobbiadena, Treviso, Vèneto
Abreunvinito/Verema
I ja quan arriba la intendència des de València, comença el festival.
Coca d'alls porros i formatge de cabra
Hummus de cigrons
Babaganuix (o mutàbal, o puré d'albergínia)
Agustí Torrelló Mata Trepat Reserva 2016 DO Cava
100% Trepat
11,5% vol.
Agustí Torrelló Mata. Sant Sadurní d'Anoia
Aprox. 12,50 €
Abreunvinito
Sépia amb ceba i all porro
i amb maionesa, wasabi i julivert
Secateurs Vintage White Wine 2017 Swartland
Chenin Blanc
13,5% vol
Badenhorst Family Wines. Malmesbury, Sud-Àfrica
Aprox. 12,50 -17,95 €
Deliciós, especial.
Abreunvinito/Verema
Salpicó de tomaca, pimentó, ceba i llangostins
La Mujer Caballo Azul 2017 DO València
100% Arco
8 mesos amb pòsit en bota usada
13,8% vol.
Fil·loxera & Cia. Fontanars dels Alforins
24,90 €
Particular, interessant. Punt dolç
Abreunvinito/Verema
Tonyina d'aleta groga en conserva d'oli d'oliva i all
amb pimentó torrat
La Felisa 2017 DO Ribera del Duero
100% Tinto Fino
12 mesos en roure francés
14% vol.
Emilio Moro. Pesquera de Duero. Valladolid
24,95 €
Fruita, espècies, balsàmic. Bo.
Abreunvinito/Verema
I no vos ho creureu, però el plat principal s'ha quedat a la cuina de València: col fregida amb embotit.
Cap problema, convoquem per qui vulga i puga demà a la platja a esmorzar, i passem als formatges
- Luna Negra (cabra, Àvila, Elvira García; 9 €)
- Granizo (cabra, Albacete; 8,50 €)
I a les postres, meló
i dolcet: coques cristines i de sagí,
rotllets i cocotets
Oliveros Vino Naranja
Zalema, Pedro Ximénez
12 mesos en roure americà, amb corfa de taronja; 5 anys solatge i criadores
Bodegas Oliveros. Bollullos Par del Condado
Aprox. 8,50 € 50cl.
Panses i corfa de taronja.
Abreunvinito/Verema
No sé si el vermut és per a l'aperitiu o no, però el cas és que avui tornem a fer comparativa de vermuts a l'hora de les postres.
S'han quedat alguns vins al rebost, però ha sigut una bona nit, com sempre.
Gràcies, sobretot, a la família foiera.
--------------------
El Puig, dimecres, 14 d'agost - la Vespra
Dels dotze d'ahir, avui en som quatre per a esmorzar, però la col s'ha de tastar sí o sí. Llàstima que el pa ja no siga del forn Vell de Foios sinó del super de baix.A més a més de les sobres d'ahir, també cal tastar la sardina amb ceba de la mia mamma
Per a beure, estem fluixets, només aigua i refrescs.
El que no imaginàvem és que la convocatòria continuaria amb el dinar (quasi dinar-berenar) i amb el sopar, on en serem cinc, voreta mar vetlats per la lluna quasi plena...
I ara sí que bevem: cervesa Kadabra IPA i Alhambra especial
i vinet fresquet
Homenaje Rosado Selección del Sumiller 2018 DO Navarra
Garnatxa
13% vol.
Bodegas Marco Real Familia Belasco. Olita, Navarra
Aprox. 4 €
Ara ja estem preparats per a la Festa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada