divendres, 3 de maig
Què tenen en comú Nador (nord de Marroc) i Silla (l'Horta Sud)? La Mediterrània? Noooo. Dos personetes meravelloses (l'un d'allà, l'altra d'ací) que avui celebren els seus aniversaris i que ens conviden a sopar.
Mustafa ha estat dedicat en cos i ànima a preparar-ho tot amb molt d'amor i un toc amazic, amb l'ajuda inestimable de Mer.
Ens reben amb un refresc natural de llima i gingebre, fruites seques, papes i olives adobades àrabs.
I comencem amb uns llangostinets cuits.
Hummus
Ensalada amb encisams, ruca, formatge de cabra, nous, mel...
Sentada sobre la bestia 2016 DO València
Monastrell 60%, Tempranillo 20%, Garnatxa tintorera 12% i Malvasia 8%
15,3% vol.
Fil·loxera & Cia. Fontanars dels Alforins
10,20-12,90 €
Broqueta de carn de vedella picada amb pasta fullada i salsa de tomaca
Bastela, pastís de pasta de full típic del Marroc, farcit tradicionalment de carn de pollastre, ametlles, truita d'ou, julivert i espècies, que se serveix empolsat de sucre i canyella, que es menja com a plat principal i que a Mus li ix boníssim.
Per a les postres, i per a bufar els ciris, uns dolços tradicionals àrabs, lleugerets...
Te amb herba-sana, una copeta de cava Anna de Codorniu i moltes bromes i rialles. Per molts anys, parella!
Per a felicitar un aniversari, en àrab se sol dir عيد ميلاد سعيد ('aid milad sa'id, Feliç aniversari), o també كل عام و أنت بخير (kulu 'amun ua anta/i bihair, que cada any que passe estigues bé) (lengua árabe). Però la cançó que cantem en tots els idiomes diu سنة حلوة يا جميل (sana helwua ia jamil, que tingues un any dolç, preciós/osa).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada