dijous, 31 de desembre del 2015
Plaça San Mateo, 1. Càceres - 927 24 29 28
El restaurant Atrio -i l'hotel- es troba en ple centre històric de Càceres, en un edifici la reconstrucció del qual, a càrrec de Tuñón i Mansilla, estigué envoltada de molta polèmica. En la carta de vins - unes 400 pàgines-, hi ha fotos precioses en blanc i negre de l'edifici actual i de tota la reconstrucció. El van inaugurar en 2010.
El restaurant ja existia des de 1986 ( José Polo: bodega, sala / Toño Pérez: cuina -començà Juan González Cobo). Va aconseguir la primera estrella Michelin en 1994, i la segona en 2004. També compta amb tres sols Repsol.
L'interior és modern, amb moltes línies rectes; hi predomina el blanc, la fusta i el negre; hi ha algunes obres d'art i, la veritat, no m'he fixat si la vaixella és de Cartier.
restauranteatrio |
restauranteatrio |
eleconomista |
Comencem amb una aigua amb gas, una cervesa i una mançanilla.
Detall: Ametlats (macarrons) de remolatxa amb crema d'api i caviar. Subtil, fresc...
En abelleix tastar vins de la terra i ens deixem aconsellar pel sommelier (que no és José Luis Paniagua)
Alunado Chardonnay 2014 DO Ribera del Guadiana
100 % Chardonay
5 mesos en bóta de roure francés
13,5 % vol
Pago Los Balancines. Oliva de Mérida, Badajoz
Col·lecció The Bootleg Wines, vol. 0
40 €? (13 €)
Fruita blanca, punt cítric i mineral, vainilla.
- Carlota amb anemone marina empanada i fenoll. Breu i dues vegades bo.
- Caputxino de fetge d'ànec amb boletus, cruixent de dacsa i aire de formatge parmesà. Bon acompanyament per al foie (amb la cullereta des del fons cap amunt).
- Gambes marinades, ensalada de brots i salsa agra amb caviar. Decep un poc, perquè és molt bonic però no note el sabor de les gambes i no m'abelleix massa l'agre.
- Penca ibèrica amb calamar en brioix de tinta
Carabal Cávea 2009 DO Ribera del Guadiana. Extremadura
40 % Cabernet Sauvignon, 35 % Sirà, 15 % Graciano, 10 % Tempranillo
10-12 mesos en bóta de roure francés
14,5 % vol.
Bodega Carabal. Alía, Càceres
50 €? (Aprox. 14 €)
Fruita madura, especies, punt dolç, xocolate
- Arròs melòs amb bolets, paper de manetes i tòfona. Menys que melós, però hi ha una bona combinació, i el paper és exquisit.
- Careta de porc, cigala i suc cremós d'au. Novament, el treball amb la careta és extraordinari.
- Lluç amb ametles tendres, coliflor i emulsió d'ajoblanco i nap. Massa blanc.
- Ploma ibèrica torrada amb bresquilla. Sabor i textures interessants.
- Torta del Casar en dues textures (una és gelat), codonyat i oli especiat. Connexió amb la terra i reinterpretació.
[Hi ha un canvi per Sopa de fruites roges]
- Tocinillo amb gelat de iogurt i terra de cacau
- La cirera que no és cirera
- Petit fours: magdalenes, gominoles de gerd, trufes de xocolate, ametlats de llima.
I bunyols de crema.
Pa: coqueta d'oli i pa blanc
Servei de taula: 6 € x 4 = 24 €!!!
Aigua (servida en pitxer metàl·lic): 6 € x 2 = 12 €
Hi ha una aigua amb gas Pellegrino
Bar: 18 €. Cervesa i mançanilla? Cervesa i aigua amb gas?
Café: 6 € x 3 = 18 €!!!
Bodega: 99 € (en la carta posa que l'Alunado val 40 € i el Carabal, 50 €). La mançanilla val 9 €?
Sé que estic en un restaurant de luxe, però en la carta sols hi ha l'opció de demanar un menú (a triar entre dos) i, de veritat, considere que el preu hauria d'incloure el servei, el pa i fins i tot el café; no trobeu un abús que el café valga 6 €? I no penseu que oferir el vi a més del triple del preu és excessiu?
És una llàstima, perquè m'ha agradat el restaurant i m'ha agradat la proposta culinària, però el detall final esborralla la sensació de plenitud. Potser intenten posar-hi remei regalant-nos uns caramelets i una caixeta amb tres macarrons, però...
Preguntem si podem visitar la cuina i, tot i que és un mal dia perquè deuen estar preparant el sopar de la nit de cap d'any, ens deixen aguaitar-hi. Per la sala hi ha el José Polo, però sols l'hem vist parlar amb alguns comensals; al Toño Pérez no l'hem vist.
Abreunvinito/Verema
GastroExtremadura
codigofoodie
conversacionesconsandra
comiendoporelmundo
restaurantesmj
1 comentari:
Per molts anys neboda.
Publica un comentari a l'entrada