dissabte, 16 de gener
Kata 119 - Mari, 16/1/2016 Vinos españoles para extranjerosEn l'explicació se'ns diu que tot són vins "creats" a partir dels gustos estrangers, i que no són TORRES. Són vins de molta graduació (entre 13,5 % i 15,5 %). Sabem els preus i els anys. En principi són vins representatius de la seua denominació o zona. Sabem també els mesos de criança en roure francés (i després, que hi ha un poc d'americà en un vi).
Hem de buscar un sirà de Castella, Montes de Toledo, que faça olor d'oliva negra, i un monastrell (amb 15 % cs) que té 20 mesos de criança, és el més alcohòlic i fa olor de regaléssia, espécies i flors.
Quan ja els haurem tastat tots, se'ns diu que hi ha dos tempranillos, de Ribera del Duero.
L'únic que es detecta és el monastrell.
1. Vallegarcía Syrah 2011, VT Castilla
Raïm: sirà
12 mesos en bóta de roure francés. 15 % vol.
Celler: Pago de Vallegarcía. Retuerta del Bullaque, Ciudad Real
Enòleg: Adolfo Hornos (Pres. Alfonso Cortina de Alcocer)
Preu: 18 €
(Vallegarcía Syrah 2005, K 67; Hipperia i Petit Hipperia a les K 74 i 81)
- Capa mitjana alta, picota, rivet morat, pesat en moure's, llàgrima densa, "congelada"
- Se n'ix de la copa; fruita (bresquilla, pruna...), balsàmics, menta, caixa de cigars, pebre, alcohol; s'intensifica en moure'l, càrnic, pasta de llonganissa, fruita amb alcohol, fumat...
- Dolç, alcohòlic, agradable, llaminer, no complex, licorós, fruita, fumats, "pretendín", "adolescent", no llarg
Verema
2. Pago de Ina Vendimia Seleccionada 2009, D.O.Ribera del Duero
Raïm: tempranillo
14 mesos en bóta de roure francés. 13,5 % vol.
Celler: Pago de Ina. Olivares de Duero. Valladolid
Enòleg: Xabier Kamio
Preu: 23 €
- Un poquet més robí, capa mitjana
- Un poc tancat, canyella, humitat, "pati andalús en hivern", cotó de sucre, bistec tàrtar, llom embotit, plàtan deshidratat, fruita gebrada, pebre, flors marcides, xocolate amb llet...
- poc intens, un poc més llarg que anterior, compensat, fusta present, "mon cheri"
Verema
3. Triga 2012, D.O.Alacant
Raïm: 85 % monastrell 15 % cabernet sauvignon
20 mesos en bóta de roure francés. 15,5 % vol.
Bodegas Volver. El Pinós, Alacant
Enòleg: Rafael Cañizares (amb l'australià Chris Ringland)
Preu: 29 €
- Color semblat al segon, picota intens, capa mitjana alta, llàgrima densa
- Elegant, regaléssia negra, no dolçot, flors
- Perfecte, monastrell, regaléssia PEPE, figues, orellanes
Molt bo.
4. Bosque de Matasnos Edició Limitada 2011, D.O.Ribera del Duero
Raïm: tempranillo, 5 % merlot
12 mesos en bóta de roure 90 % francés i 10 % americà. Més de 30 mesos en botella. 15 % vol.
Celler: Bosque de Matasnos. Peñaranda de Duero, Burgos.
Enòleg: Jaime Postigo (Tomás Postigo és cosí i soci. Bodega Tomás Postigo, Peñafiel. Abans a Pago de Carraovejas)
Preu: 27 €
- Sang, capa mitjana alta, sembla el sirà
- Alguns troben les olives negres, anxova
- Salat, café, tànic, fruita
Ha resultat ser un mentider
Verema
[A partir de l'aroma del vi, ix una paraula que alguns no coneixíem: oliasses, solatge de l'oli, morca / amurca, alpechín, murga, jamila: líquid fosc i amarg que resulta de la pressió de l'oliva durant el procés de l'oli; és molt contaminant]
I per a sopar, una cosa discreteta:
Perquè nosaltres també puguem viatjar per Burdeus, tindrem una mostra de formatges francesos,
Manigodine (extraordinari), Vallée d'Aspe, Langres, Dama Blanca, Munster (per a valens)
i un vi francés, Domaine de Cavaroque 2011 Monbazillac AOC
Vi dolç, botritisat
Nelly Yourassovski , Olivier Tarnette
Aprox 9 €
[Le Monbazillac est un vin blanc doux. Il rentre dans la catégorie du vin tranquille. Le Monbazillac est produit dans le vignoble du Sud-ouest de la France et plus précisément dans la région viticole du Bergerac.
Les cépages principaux qui rentrent dans la composition du vin Monbazillac sont : la Muscadelle B, le Sauvignon G, le Sémillon B, le Sauvignon B. ]
Ensalada d'algues; cuscús; tomaca, pimentó i tonyina; pernil i embotits, freds i calents; paté amb melmelada; truita de creïlla de la mamma; llom en pasta fullada...
Pans diversos.
Jo continue amb les copes del tast; a taula també hi ha
Alma de Unx 2010 DO Navarra
Garnatxa
10 mesos en bóta de roure
Bodegas San Martín. Unx, Navarra
(Aprox. 12 €)
I per a les postres, taronges, plàtans i un pastís Tatin amb carabassa a l'estil Fierro
El mal de les kates de Mari és que quan acaben... encara falta mooolt per a la següent.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada