diumenge, 15 de juny
4 llunes 2012 DO València
Garnatxa tintera
Criança 12 mesos
14,5 % vol.
4 llunes. Fontanars dels Alforins
12 €
Un nas molt ric, terra humida, espècies, fruita. Un punt carbònic en boca
I com que no hi ha aniversari sense cava...
Agustí Torrelló Mata Reserva Brut 2009 DO Cava
Macabeu, parellada i xarel·lo
11,5 % vol.
Aprox. 9,50 €
Poma, cítrics, forn... Molt agradable
Per molts anys, Salva.
divendres, 13 de juny
Vermouth Vall de Gorgos (o Vall de Xaló)
Raïm moscatell d'Alexandria i aromes naturals d'herbes
15 % vol.
Bodegas Xaló (Cooperativa). Xaló, Alacant
4 € (El Celler de la Marina, Gata de Gorgos)
Molt aromàtic.
diumenge, 8 de juny
Juan Gil 18 2011 DO Jumilla60 % monastrell, 30 % cabernet i 10 % sirà
18 mesos en bóta nova de roure francés i americà
15,5 % alc
Bodegas Juan Gil. Jumilla
Enòleg: Miguel Gil
Aprox. 19,40 €
Fruita madura, balsàmic, cacau, espècies, torrats, punt dolç... molt llaminer.
Verema |
Beronia 40 Aniversario (1973-2013) 2010 DOC Rioja
Tempranillo
10 mesos en bóta de roure francés i 18 en botella
14 %
Beronia. Ollauri, La Rioja
Enòleg: Matías Calleja
Aprox 12,50 € (regal celler)
Fruita, torrats, punt mineral; molt seriós en comparació a l'anterior
Avui, com sempre, moltes coses de picar, mandonguilles d'abadejo (m'han entrat ganes d'escriure "abaecho" com vaig veure l'altre dia en una carta en castellà), aladroc fregidet, clòtxines, una bona ensalada... i arròs al forn de costelletes, fantàstic. La sorpresa ha estat el pastís de xocolate fet amb neules; ben curiós.
??
Cueva 2006 Selección de Finca D.O. Utiel-Requena
50% tempranillo, 40% bobal i 10% garnatxa
14,4 %
Bodegas Cueva (Vinos naturales). La Portera, Requena
Enòleg: Mariano Taberner
Aprox. 5-6 €
Quan el tastem en obrir-lo, comprovem que ja no té ganes de parlar-nos. Però sorpresa, l'endemà reviscola i encara ens diu cosetes: restes de fruita madura, flors, cacau, espècies...
diumenge, 18 de maig del 2014
100 % Albariño
13 º
13 º
Adega Familiar Eladio Piñeiro. Vinos de culto. Villagarcía de Arosa, Pontevedra
(és el mateix Piñeiro de Mar de Frades)
Amb etiqueta termosensible (hi ha un cormorà amb un peixet platejat que es fa roig quan la temperatura és l'adequada) i tap de vidre. La botella recorda un poc una àmfora. El disseny és de Piñeiro i Jaime Asensi.
(és el mateix Piñeiro de Mar de Frades)
Amb etiqueta termosensible (hi ha un cormorà amb un peixet platejat que es fa roig quan la temperatura és l'adequada) i tap de vidre. La botella recorda un poc una àmfora. El disseny és de Piñeiro i Jaime Asensi.
Aprox. 23-24 € [regal fet a M.Carmen i que ara compartim]
Fruita blanca, flors, un punt marí i mineral, poc cítric. Simpàtic, però un poc curt.
Fruita blanca, flors, un punt marí i mineral, poc cítric. Simpàtic, però un poc curt.
Altos de Losada 2009 DO Bierzo
100 % mencia
14º
15 mesos en bóta de roure francés
Losada Vinos de Finca. Cacabelos, León
Enòleg: Amancio Fernández
Aprox. 24,90 € (Verema)
Fruita, balsàmic, xocolate, regaléssia, toffee, tabac... de tot. Saborós, elegant.
Altos Ibéricos 2011 DOCa Rioja
100 % Tempranillo
12 mesos en bóta de roure
14º
Celler Miguel Torres. Labastida, Àlaba
Enòleg: Julio Carreter
5,95 € (Vinissimus)
Curiosos els comentaris sobre l'etiqueta: alegre, bonica, no massa bonica; no deixa indiferent, cridanera; elegant, vulgar, clàssica -per a la sogra-, clàssica casposa i demodé, modernitzada amb influències àrabs -Còrdova i Granada-, mescla de clàssic i modern; per a mercats estrangers; medieval (cortines de l'Escorial), nadalenca... a mi em recorda el decorat d'una casa rància de còctels.
GARROFERO. Mas de lo que cuesta
La etiqueta destila espíritu navideño. Reinterpretación de un clásico. Me recuerda el chaleco de un crupier. La presencia de rombos se intensifica con la etiqueta de bordes recortados. Información completa. Corcho solo correcto.
De color cereza. Capa media baja.
En nariz destaca la presencia alcohólica en entrada. Intensidad media. Ensalada de frutas con toques de pimienta blanca. Olor a varillas de madera húmedas. Pierde intensidad a la carrera.
En boca entrada fácil. Invita a seguir bebiendo. Acidez ligeramente excesiva. Pierde fruta y aparecen notas de monte bajo y hoja de tabaco. La próxima vez lo tomare algo más bajo de temperatura. Creo mejorara el paso por boca y domará tanto el roble como la acidez.
Si pienso en lo que da por 6-7 € mejora mi percepción sobre el vino. Un vino que da más de lo que cuesta. Perfecto para tapear.
Es parla de la correcta acidesa del vi, però a mi se m'arrapa a la gola. També trobe un poc passat el punt de fusta. Tot i això, vi fàcil i agradable.
diumenge, 4 de maig
Aegerter Vieilles Vigne Bourgogne Rouge 2011
Pinot noir
La Maison Aegerter. Nuits - Sait-Georges
Jean-Luc & Paul Aegerter
Fruita i un punt de vainilla. Suau
100 % mencia
12-14 mesos en bóta de roure francés
Bodegas Estefania. Ponferrada, León
Enòleg: Raúl PérezAprox 15, 90 € (Verema)
Fruita, espècies, fusta, vinces del raïm, café. Saborós, curiós
Verema
diumenge, 27 d'abril
Altolandon 2005 DO Manchuela
50 % sirà ; merlot, cabernet sauvignon (i franc?) i garnatxa
12 mesos bóta roure francés i americà
14,5 %
12 €
El vam tastar fa dos anys, i crec que ha envellit massa des d'aleshores.
Queda un poc la fruita, però ha perdut la gràcia.
Ens el bevem amb un fantàstic guisadet de cigrons, que ha estat fet amb molt d'amor a poquet a poquet (més de 5 hores al foc)
dissabte, 26 d'abril
Lagar da Xestosa 2013 DO Ribeiro
Palomino
11 %
Adegas Pazo das Tapias (Grup Pazo de Mar). Verín, Ourense
Fantàstica relació qualitat-preu, poc més de 2€.
Suau, fresc, fàcil
Bayanus 365 Reserva 2008
Degorjat: 01-2013
42 % macabeu, 20 % xarel·lo, 38 % parellada
Agustí Torrelló Mata. Sant Sadurní d'Anoia
Aprox. 7,90 € - 0,37 l
Forn, fruita seca... Boníssim
Tots dos per a acompanyar un peixet i uns formatges de Sólo Queso (mercat de Russafa).
Capricho de Doñana, formatge de llet crua de cabra -cuallada làctica de dues setmanes de maduració-.I Cremós de Girul, calfadet al forn.
Formatges Vall de Meranges. Llet crua d'ovella. Pasta tova, quallada mixta, pell florida (es menja amb la pell), maduració de 30-40 dies.
???
Victorino 2008 DO Toro
Tinta de Toro
18 mesos en bóta de roure francés
14,5 % vol.
Bodega Teso La Monja. Valdefinjas, Zamora
Enòleg: Marcos Eguren
Aprox. 32 €
Color "sang de Toro", fosc. Fruita madura, café, xocolate, sotabosc, espècies... cos, potent, estructurat, llépol... fantàstic
I per a acompanyar-lo, una xulla de bou Pastueño (Carles Filo, mercat de Russafa). 22,98 €/kg.
I un fantàstic formatge de Solo Queso: La Bomba, llet de cabra de Guadarrama, Madrid; curat. 19,50 €/kg
vivino |
Gomellano Crianza 2009 DO Ribera del Duero
100 % tempranillo
12 mesos bóta
14 % vol.
Embotellat per a Carrefour per a Bodegas Real Sitio De Ventosilla (Prado Rey). Gumiel de Mercado, Burgos.
Aprox 7 € ???
Fruita, espècies, balsàmic, mineral... fàcil i agradable.
dimarts, 1 d'abril
![]() |
taninotanino |
Cachito mío 2012 DO Toro
100 % tinta Toro
5 mesos en bóta de roure americà
14º
La Casa Maguila. Venialbo, Zamora
Enòlegs: José Hidalgo Torres i Ana Martín
12,50 € (Bueno para comer)
Molta fruita i bastant flors, un punt dolç, suau. No endevinaria que és un toro.
Etiqueta divertida, i havia llegit tant als veremers parlar-ne!
Cachito mío (Nat King Cole)
Cachito, cachito, cachito mío
pedazo de cielo que Dios me dio;
te miro y te miro y al fin bendigo,
bendigo la suerte de ser tu amor.
Cata Dani C.
"Cachito mío, Un Toro a ritmo de bolero"
Verema
Bodega La Casa Maguila (Verema)
Château Macquin 2011
Saint-Georges - Saint-Émilion. Burdeus
Merlot, cabernet sauvignon i cabernet franc?
13,5º
Château Macquin. Montagne
Aprox. 14 €
Fruita roja, silvestre, espècies, cassís... Ric. Potser jove.
Per molts anys, Ali.
Virtual Verema. Dijous, 27 de març del 2014
Jean Leon Viña Le Havre 2006 DO Penedès
Cabernet Sauvignon i Cabernet Franc
18 mesos en bóta de roure francés i americà. 24 mesos en botella.
13,5º
Jean Leon. Torrelavit, Barcelona
Enòleg: Jaume Rovira
Aprox. 16,95 € (Vinissimus)
GARROFERO
La etiqueta es muy cinematográfica, recuerda los carteles de película de Saul Bass.
El corcho, de buena calidad.
Color: rubí "riojoso", algo evolucionado.
Olor: ferroso, óxido de fragua, flores silvestres, ciruelas verdes.
Boca: sigue joven, mucho. Listo para que lo tome Dorian Gray. Taninos presentes. Ligeramente alcohólico. Demasiada perseverancia de la madera. Uva 1- Madera 3
VEREMA
Nietro 2012 DO Calatayud
Garnatxa de Viñas Viejas
6 mesos en bóta de roure francés
14,5 º
Alianza de Garapiteros. Calatayud, Saragossa.
Enòleg: Óscar Martínez Camiruaga
Aprox. 6,05 € (Vinissimus)
Molta fruita, un punt dolç, espècies, fusta. Suau.
[En la K99 tastàrem l'Alquez 2011, també garnatxa]
Naia 2011 DO Rueda
Verdejo
13º
Bodegas Naia (Orowines). La Seca, Valladolid
Enòleg: Eulogio Calleja
Aprox. 9 €
Fruita blanca, cítrics, herba... Molt verdejo; acidesa cítrica
Ens el bevem per a acompanyar aquest lluç magnífic
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada