Divendres, 21 de febrer del 2014
Pep (Mesquevins) m'havia convidat diverses vegades perquè coneguera l'Espai Verema, però sempre m'havia fet peresa; em marejava pensar a tastar tant de vi. Però mira, enguany m'anime i hi aniré amb la targeta de Diego Luis. Quan són les 4 de la vesprada i es fa l'hora, em torna el vertigen: mare meua, tota la vesprada farolejant vins! I damunt és que jo això d'escopir-los... jo me'ls bec tots!
Al Balneari Hotel de Les Arenes, de 12h a 21h, 9 hores ininterrompudament, quasi 100 cellers exposen els seus vins, els donen a tastar i t'expliquen tot el que en vulgues saber.
Quina gràcia anar de la mà de Diego-Abreunvinito, tot el món el saluda, que famós que se'ns ha fet!
Ha sigut molt interessant i se m'han fet molt curtes les poc més de quatre hores que hi hem estat.
Solament destacaré alguns vinets que m'han cridat l'atenció:
Gramona Argent Gran Reserva DO Cava
100 % Chardonnay
Gramona. Sant Sadurní d'Anoia
Aprox. 26-27 €
Espectacular
Recaredo Brut de Brut Gran Reserva Brut Nature DO Cava
67 % macabeu, 33 % xarel·lo
Recaredo. Sant Sadurní d'Anoia
Enòleg: Ton Mata
Aprox 28-29 €
Un bon regal.
Castillo de Monjardin Reserva 2008
100 % chardonnay
Castillo de Monjardín.Villamayor de Monjardín, Navarra
Aprox. 12 €
Únic chardonnay reserva d'Espanya?
Termanthia 2008 DO Toro
Tinta Toro
Numanthia Termes. Valdefinjas, Zamora
Manuel Louzada
Aprox 130 € !!!!!
A aquest, vi li tenim una estima especial, ens va agradar tant en aquella primera SpecialK de 2005 (era de 2002)! Ara ja no és dels Eguren sinó de LVMH, què hi farem. Torna a ser gran. D'aquest, solament obren una botella de tant en tant, i s'hi fa una cua...
Philip Togni Ca'Togni Napa Valley, Califòrnia
Vi negre dolç. Moscatell negre
14,5º
88 € 37,5 cl
Im-pressionant. Regaleu-me'l!!!
Borsao Berola 2010 DO Campo Borja
Garnatxa, sirà i cabernet sauvignon
Borsao. Borja, Saragossa
José Luis Chueca
Aprox. 12, 40 € (2009)
vcrown |
Las Quebradas 2010 DO Alacant
100 % Monastrell
Enrique Mendoza. Alfàs del Pi
Pepe Mendoza
Novetat novedosa
viñedosculturales |
Moscatell
Criança en tines de fang
12,5º
Viñedos Culturales (blog). Villena
Rafa Bernabé
Bodegas Bernabé Navarro
Aprox. 9,70 €
És raro, raro. Però m'ha agradat molt tastar-lo.
I tants altres... Tilenus, Luis Peique, Juvé i Camps Blanc de Noirs, Casa Vella d'Espiells, La Locomotora, Glorioso, Cosme Palacio, Lealtanza, Penfolds Bin 28, Finca Malaveïna, Gran Claustro Brut Nature, Borsao Bole, Raventós i Blanc Gran Reserva de la Finca, Clos Cor Vi, Bobos... Ai, se m'havia oblidat, tornem a tastar el Flor de Pingus i torna a defraudar-nos. Ma que som...! (Per cert, la parada dels VilaViniteca, increïble, quina passada de varietat de vins!!!)
dissabte, 22 de febrer
Els xics s'han apuntat a les cates especialitzades comentades. Jo sols m'apunte a la manduca.Al migdia, a Ca Pepico i, clar, està a gom de veremadors.
Menú de migdia especial Verema: 30 € + begudes
Com sempre, deixem la qüestió del vi en mans de Pep, que aquesta vegada decidirà traure'ns dos botelles de vi i no copes (massa gent?).
Comencem amb un
Côtes du Jura Les Chalasses Vieilles Vignes 2011 AOC Arbois
Chardonnay
Jean Francois Ganevat
35 € ?
Suau, elegant; amb fruita blanca, flor, herba, torrats...
Verema/Abreunvinito
Aperitiu de pa amb tomaca , allioli i oli verge Envero.
Detall de la casa: crema de bullidet valencià servit en olletes menudes de ceràmica de colors. Una manera bonica de començar.
Entrants
Tomaca trinxada amb ventresca de tonyina. Qualitat.
Mandonguilles d'abadejo i de putxero. Un clàssic, però aquesta vegada són redonetes i menudes.
Calamar saltat amb favetes.
Carxofes a la planxa. Essència de l'horta.
Demanem també sépia amb ceba (en sóc tan fan-àtica...! No pararia... i damunt va i no ens la cobren).
Domaine Trapet Bourgogne 2011
Pinot Noir
12,5º
Domaine Trapet Père et Fils. Gevrey-Chambertin, Dijon, Borgonya
26,50 € ?(Vilaviniteca 19,70 €)
Suau, llepolies, balsàmic; lleuger.
Verema/Abreunvinito
Plat. Es pot triar entre arròs melós de mar,
fideuà de verdures i pernil ibèric (és el que jo demane, lleugera i saborosa).
i arròs d'ànec
Postres: Gianduja real
Vigna del Volta 2007 Coli Piazentini DOC
Emilia Malvasia Passito
95 % malvasia di Candia Aromatica, 5 % moscato
13 º
La Stoppa. Rivergaro Piacenza
Detall de la casa (Aprox 22 €?)
Verema/Abreunvinito
Café i pastetes
Fondillón Solera 1948
Primitivo Quiles. Monòver
Monastrell
16º
(A mi, aquest m'agrada més per a l'aperitiu)
Un altre detall de la casa (Aprox. 25 €?)
Verema/Abreunvinito
Total: 211,50 € 5 pers (42,30 €)
Com sempre, gràcies, Pep.
Verema/Abreunvinito
A la nit, al restaurant Vertical* - 95 € (*Michelin des de 2009)
Luis Garcia Berlanga, 19 (Entrada pe l'hotel Confortel, centre Aqua) 963 303 800
andreuworld |
Des de dalt quasi no es veu res, perquè els Grans Edificis Calatravos estan apagats, que s'ha d'amagar tanta barbaritat.
Arriba l'hora del sopar de clausura de l'Experiència Verema i la veritat és que els meus acompanyants estan rebentats.
Els vins que ens serviran són els guanyadors per votació dels visitants de Verema:
Copa de benvinguda
Juvé & Camps Milesimé Brut Reserva 2010
Chardonnay
Juvé y Camps. Sant sadurní d'Anoia
Aprox. 21,50 €
Verema
Entrants
Pans variadets i oli Terrvs. Ben amarg (els de la taula, que són d'Alcoi i Muro, pensen que l'oli ha eixit al mercat abans d'hora)
Tartar de tomaca amb tonyina curada i romesco. Un bon entrant.
Verema |
Verema |
Xampany Louis Roederer Brut Premier
56 % pinot noir, 34 % chardonnay, 10 % petit meunier
Aprox. 37,50 €
Verema
Favetes amb suc liquat d'herbes, polpet i vieira
Verema |
Arròs cremós de vegetals de mar i crosta d'algues. Difícil i atrevit amb el punt.
Verema |
Abadia Retuerta Le Domaine 2012 Blanco de Guarda VT Castella Lleó
Sauvignon blanc, verdejo?
13º
aprox 19 €
Verema
Llobarro de platja amb suc de les espines i gingebre. Fresc i molt bon punt.
Verema |
Rioja Alta Gran Reserva 904 2001
90 % tempranillo, 10 % graciano
La Rioja Alta. Haro
Aprox. 29,90 €
Verema
Costella d'Angus amb verdures envinagrades
Verema |
Pedro Ximenez El Maestro Sierra
100 % Pedro Ximénez
Vi dolç natural criat en bóta de roure americà
Bodegas El Maestro Sierra. Xerés
Postres: Escuma de galeta amb terres de xocolate i xampinyons de merenga i gelat. Original, amb moltes textures. Un poquet embafós (o potser és que ja no puc més).
Verema |
El valencià, sols a taula, amb els de l'Alcoià.
Crec que aquest sopar sols té sentit per a la gent molt posada en aquest món, per allò de les relacions i els agraïments; no crec que repetisca, encara que sí que és probable que m'apunte a l'Experiència l'any que ve.
Ah, i si he de triar entre Ca Pepico i Vertical... no és difícil.
Verema / Dani C
Verema/Abreunvinito
Verema
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada