dilluns, 20 de maig del 2013

I menjarem i beurem...

12 de maig de 2013

Serà per celebracions...?
-Ahir ja ho vam celebrar al Lliri de mar.
-Avui toca paelleta a l'alqueria de Garrofa, a l'horta d'Alboraia, cuinada per Quelo el de Marí (mon pare), clar, que entre Amparos, Empars, pseudodesemparats i aniversaris... maedéu! Al sector d'Almàssera ens agrada beure cava amb la paella (avui, Anna de Codorniu).
flickr (AmparoMikado)
Com cada any, no pot faltar el pastís de poma que feia ma iaia (enguany hauria fet 100 anys) i que ara fa ma tia Amparo; el mal és que per raons "d'intendència" enguany no és redona (sort que no som supersticiosos!)

I ja comença a ser habitual la competència amb la coca d'ametla de Titaguas del tio Salvador (que s'ha quedat un dels motles redons i hi ha hagut "festa").




- De vesprada, a bufar el ciriet una altra vegada, ara amb un pastís de xocolate de La Rosa de Jericó,



i a brindar amb cava, Agustí Torrelló Mata 2006 Reserva Barrica
Celler: Agustí Torrelló Mata. Sant Sadurní d'Anoia. Penedés
100% macabeu
aprox. 19,40 €
Fruita blanca (poma), flors, cereals, torrats, fumats, sucre cremat... amb molt de cos i molt agradable

 



-I encara em queda el dimarts,
la meua amiga Imma, m'ha regalat este vídeo que no vos podeu perdre:


En el dia de hui
et desitgem de tot cor
que t'ho passes molt bé
i convides a tots.
...
Que visques cada moment com si fóra l'últim dia.
-I demà estaré...? Pues hágase su voluntad. Si estic, bé, i si no, també.

Dora


I per a convidar (no a tots com diu la cançó, clar), una picadeta i el plat estrella, una imitació-interpretació del cubalibre de foie del Dacosta







Com que ens rebel·lem contra tanta corrupció i tanta injustícia, ens beurem un

Rebel·lia 2010 DO València
Tempranillo, garnatxa tintera i boval
Andrés Valiente e Hijos (Vegalfaro). Requena
Enòleg: Rodolfo Valiente
Aprox. 6,75 €
Fruita madura, un poquitiu balsàmic. Facilet i agradable.
"Disobedience, in the eyes of any one who has read history, is man's original virtue. It is through disobedience that progress has been made, through disobedience and through rebellion."  Oscar Wilde


I ens hem rebel·lat tant que no en tenim prou, de manera que continuem amb...
 

P'alegrarte 2010  DOP Utiel-Requena
Boval i tempranillo
Condado de Hayon & Danubio. Bodegas Palmera. El Rebollar, Requena.
(Enòleg: Heiner Sauer. Klaus Lauerbac)
6,50 € (5 € comprant 2 botelles a Bueno para comer)

El misterioso Conde de Hayon y Danubio recomienda beber este vino con amigos o amantes y, cuando el momento sea oportuno, bailar un poquito. (No diré res més)



Per a les postres, Alícia ha fet uns volovans amb crema de maduixa i uns amb crema de xocolate i fruita. Boníssims.
I tornaré a bufar el ciri amb un pastís de café, de Paco Roig, encara que siga "testimonial" (el pastís era menudet, però en sobra més que n'hi havia).


I beurem un altre cava Torrelló, que no Mata.
Torrelló Brut Reserva
Celler: Torrelló. Sant Sadurní d'Anoia. Penedés
Macabeu, xarel·lo i parellada
Aprox. 11 €
Fruita blanca, senzillet, fresquet.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Espectacular "picaeta", en este cas sinònim de soparot, tan sabrosa per al gust com atractiva per a la vista. Gràcies, amiga, i per molts anys.
Alicia

Almàssera ha dit...

Ai, anònima Alícia... això d'espectacular... hala, salut i més salut. I gràcies