diumenge, 6 de juliol del 2025

BO, BOnic, BOig, BOca, de deBÒ...

divendres, 27 de juny
Com que tot s'ha de celebrar, quedem per sopar els díscols del CUM al Bouet (Germanies, 34. Russafa); no, enguany no ens veurem als Pirineus, 
Cervesa Amstel Oro 0.0 (3,50 € x 2), vermut (4,50 € x 4)
Dubtem un poc, però finalment decidim compartir tots els plats al centre:

Pa variadet de farines ecològiques: olives d'Aragó, carabassa, tomaca... (4 € x 2)

Finca El Romano 2023
Macabeu i Tardana - 14% vol.
6 mesos en roure francés i inox
6º Elemento. Venta del Moro, València
28,50 € (Aprox. 16 €)
Tèrbol. Flors, salinitat, punt mineral. Agradable.





Mullador amb tomaques en conserva, formatge feta, capellanet a la flama, alfàbega, olives Kalamata, tahina de pebre roig de la Vera (15,50 €)
No deixeu de tastar-lo: fresc, boníssim.



Escabetx de tonyina amb cava, remolatxa, mostassa, maionesa d'alfàbega (16,50 €)
Deliciós, potser escàs per a cinc; 



Albergínia xinesa torrada amb sofregit de fesols negres i sèsam (7,50 €)



Falafel amb iogurt grec, anet i herba sana (com que la ració en són 4, i nosaltres en som 5, ens posen plat i mig: 12,50 + 6,50 €)
Per l'aspecte pareixia que anava a estar molt sec, però està bo.





Curri amb tonyina, carlota, carabasseta, albergínia, bròquil i arròs gessamí (28,50 €)


Per a les postres,
llesca en ou (9,50 €), la guanyadora;
pastís de xocolate (11,50 €),
pastís de formatge (8,50 €); en soc incondicional: potent, cremós... boníssim!

Infusió (3 €)

Total: 36,76 € x 5
S'esforcen a parlar valencià.
Lloc molt recomanable

El local, disseny de Ramon Esteve, queda un poc fosc, però és agradable, sobretot per la frescor que li dona el pati.

Què és el primer que penseu en veure "bouet"? Diminutiu valencià? Bou de lídia? Peix (ase mossegaire)? Mol·lusc (llebre de mar)?