diumenge, 6 d'abril
Aquesta entrada anirà cap arrere com els carrancs. Començarem pel final, que alhora és el motiu del cap de setmana valler. Diumenge 6 d'abril se celebra l'11a Excursió Poètica a la Foradà i no me la vull perdre (perquè compte amb l'aixopluc de la meua vallera favorita, clar): 30 € (si no ets soci del casal Jaume I o ACPV. Inclou el dinar)
Eixim a les 9,30 hores del bar La Placeta de Benissivà (que, per cert, està tancat), després de la lectura del poema de Paquibel Server "On són les paraules per raonar": S'ha girat l'esquena a l'enteniment...Es fan diverses parades poètiques. En la plana ens espera l'esmorzar, a taula parada, amb entrepans de tonyina i olives o de sobrassada; també hi ha aigua, cava, sucs, taronges, mandarines, galetes... Espectacular

Jaume Serra Brut Nature
Macabeu, Parellada i Xarel·lo
Jaume Serra/García Carrión
Aprox. 5,50 €
El Miracle Brut
Macabeu, Chardonnay
Vicente Gandía. Xiva
Aprox. 7 €
Nu Allongé Brut Nature
Macabeu, Parellada
Emendis. Castellet i la Gronal, Alt Penedés
Lluís Raventós
Aprox. 7,15 €
Lluminària Brut Nature DO Cava
Macabeu
Selectia Wines. Requena
Aprox. 9-11 €
A la cova del Moro hi ha una lectura de poemes de Maria Ibars, a càrrec de Marina Mulet acompanyada de la guitarra de Rosario Caselles. Els moros majors ens regalen dàtils dolços.
Finalment, a la Foradà, cantem la cançó d'Ovidi "Perquè vull":
[...]"Vam menjar el més bo. Perquè vull!
Vam viure amb gent molt bona. Perquè vull!"[...]
El terme Gallinera prové del malnom preromà format per kal (roca, penya) i inar (obertura, forat), de manera que el topònim fa referència a la Penya Foradada (737 m). També hi ha el riu Gallinera, que naix a Benissili i desemboca a Oliva.
Des del cim, es veuen tots els pobles de la vall, la mar, el Montgó, la Safor, la Vall d’Alcalà, la Serrella...
El Montgó és bon amic,
l'amic lleial
de qui al cor porta amor
al seu tossal. (M.Ibars)
Baixem per un caminet diferent i fem cap al bar La Placeta de Benissivà, ke kal dinar.

Al mig, ensalades de tomaca, encisam, ceba, tonyina i olives.
Sang amb ceba
Blat picat: olleta de blat, porc, cardet (o penques, va), cigrons, creïlla, carlota...
(hi ha també l'alternativa d'arròs al forn i alguna opció vegana)
Pastís de l'avia, de xocolata i galetes. Dàtils.
dissabte, 5 d'abril
La nit anterior, Madelena de Rooij, la nova propietària de la Casa Gallinera (Raval, 24. Benissivà - 641 36 02 11), organitza un concert i sopar (25 €)
Cava de benvinguda
Dominio de la Vega Nº 1
Macabeu - 12% vol
12 mesos criança
Aprox. 8,25 €
Se'n pot beure tant com se'n vulga.
També refrescos, aigua, vi blanc i negre
En acabant, hi ha diverses taules parades amb coques, formatges, olives, truita, pernil, embotits, tomaques farcides, carabasseta farcida, cigrons, broquetes de pollastre, aletes...
Per a les postres, crema de iogurt i fruites del bosc i galetetes.
Vinalopó Joven 2023 DO Alacant
Monastrell - 13,5% vol
Bodega Las Virtudes. Villena
Aprox. 4,60 €
Aula 2024 DOP Utiel-Requena
Macabeu, Sauvignon Blanc
Coviñas. Requena
Aprox. 3,20 €
El cap de setmana valler havia començat a casa, amb un dinar de luxe: anxoves; tonyina de sorra; ensalada de xampinyó, alvocat i maduixes; tomaca i ceba tendra; sobrassada i carnixua de Mallorca (carn-i-xulla, embotit específic de Menorca cru elaborat amb carn magra i xulla de porc picades, trempades i amanides amb sal, pebre blanc i negre i altres espècies); pernil, formatges...
Sé que trobeu a faltar la terrasseta amb vistes a la Foradà, però és que fa un poc de vent; de tota manera, em cedeixen seient privilegiat cara a la muntanya.
100% Boval - 14% vol
12 mesos en roure francés
Vicente Gandia. Xiva
Pepe Hidalgo
Aprox. 16,95 €
Fruites roges i negres, torrats, xocolate; bo.
Txopo Jumilla
Monastrell, Garnatxa Tintorera
9 mesos en roure americà - 14% vol.
Bodegas San Dionisio. Fuenteálamo, Albacete
Aprox. 9 €
I no puc deixar de parlar de l'esmorzar, encara que tampoc haja sigut en el marc incomparable sota l'arbre de JN: café amb llet, sucs, melmelada de cumquat de producció pròpia, pastís de carlota fet per una pedreguera, coca de panses i anous de Vicent Garcia.
Moltíssimes gràcies a totes. M'he sentit marinera i vallera per unes hores.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada