divendres, 11 d'abril
Aquell infaust 29 d'octubre de 2024 l'aigua s'endugué per davant gent, cases, il·lusions... però no ha pogut amb La Matandeta (ctra. Alfafar- El Saler, Km. 4 -Alfafar - 962 112 184 - 608 306 009), que ha tornat a obrir les portes, amb moltíssim esforç. El nostre amic Jaime coneix la família, i ens proposa que hi anem a dinar perquè els cal una bona empenta, per a la qual cosa aparaula un menú (30 €).
Detall de benvinguda: papes amb pebre
La Lievre de Noemí Tinto 2022
100% Boval - 14,5% vol.
12 mesos en roure francés
Noemí Wines. Fuenterrobles, València
Noemí Arroyo
(Aprox. 11,50-13 €) x 2
Fruita negra madura, torrats, espècies, sotabosc; agradable.
-Coca de pasta fullada amb botifarra i ceba (3,50 € en carta); boníssima
-Titaina amb ou escalfat
No entraré en debat perquè cada vegada que ix el tema tot el món té raó. A ma casa sempre n'hem dit "tomata, pimentó i tonyina"; en altres pobles o cases, "tomata en tonyina, pimentó en tonyina, tomata i pimentó..."; i al Cabanyal, "titaina": tomaca, tonyina de sorra, pimentó, pinyons, all...
-Carxofes confitades al forn amb pernil
-Arròs negre (14 € en carta; x 3). Sentidet, però bo.
Paella de conill, pollastre i ànec (16 € en carta; x 4)
Café
Total: 30 € x 7
Parlen valencià
Lloc molt recomanable.
Restaurants Culleres de Fusta a València (Guia Hedonista (2/20):
Barraca de Toni Montoliu; Ca Consuelo, Ca Ladio, Casa Carmela, Casa Clemencia, Casa Quiquet, El Chaparral, El Descanso, El Famós, El Graner, El Pí, El Racó de la Paella, El Redolí, El Romeral, Els Pins, Finca Maravisa, Granja Santa Creu, Isabel, L’Alfàbega, L’Alqueria del L’Horta, L’Alter, L’Establiment, La Garrofera, La Llisa Negra, La Matandeta, Las Bairetas, Levante, Llevant, Nou Racó, Puig Mola, Torres Torres.
Si el dia és bo, es pot dinar fora, enmig de la marjal, eixe paisatge tan canviant segons l'època: la perellonà (per novembre s'inunda la terra), el desguàs, l'eixugà, el planter, la sembra, la sega...
------------------
L'home encarregat de la "tanda
"(el torn de l'aigua) es coneixia pel
"tio Matanda
" perquè els llauradors li preguntaven "Quan m´atanda?", quan em toca l'aigua? La família n'heretà el
nom, i quan una besneta obrí un restaurant li posà "La Matandeta". Ara el porta la filla, Helena Gálvez, amb el seu marit Ruben Ruiz Vilanova a la cuina.
5 barricas (Pedro G Mocholí, 5/22)
------------
Ens abelleix un passeget per la marjal d'arròs, però l'orage és rúfol, fa un vent desplaent; finalment la caminada serà per la platja del Saler, eufòrica de flor i verd.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada