Els dies comencen amb el desdejuni cara a la mar. No vos podeu imaginar com els trobe a faltar! Així que visc aquest moment amb gran delit, retenint l'instant.
Café amb llet i pa torrat amb formatge fresc i melmelada casolana de cumquat; o amb croissant.
dijous, 7 de desembre
Després d'un passeget per la platja, dinem en la terrassa d'A la Fresca (Pont, 19. Dénia - 966 173 902 Els Magazinos 696 650 224)
Compartim uns plats al centre.
Albergínia a la brasa amb sobrassada de Ca Curro, formatge, pipes de carabassa, vinagreta de mel i romer (15 €)
Boníssima; me l'hauria menjada tota, jo.
Pa amb allioli (1,80 € x 2)
Deliciós en textures i sabors. No vos el perdeu.
Arriscat. Bon contrast entre la dolçor del moniato i la potència de la carn.
Dues copetes de vi BaiGorri (5 € x 2; 90% Tempranillo, 5% Garnatxa; 14 mesos en roure francés i americà; Samaniego, Àlaba; 12,50 €)
Per a les postres, pastís de formatge al forn a l'estil La Viña (7 €). De gust no està malament, però la textura no és cremosa, és esponjosa.
Total: 41,05 € x 2
No parlen valencià.
Ix un poquet car, però val la pena conéixer el lloc.
ValenciaPlaza (11/2020)
ValenciaPlaza (5/2019 inauguració; Federico Cervera)
divendres, 8 de desembre
De nou vaig a eixa vall que em té enamorada, la Vall de Gallinera; passant per Pego i l'Atzúbia (de l'àrab الزاوية [az-Zāwīa] «mesquita menuda, capella; racó; el pont de pedra, lloc entre muntanyes») cap a Benialí, Benissivà, Benitaia... I d'allà, caminant, pel costat de la Foradada, cap a la Vall d'Alcalà; passant pel despoblat morisc de l'Atzuvieta, arribem a Alcalà de la Jovada (القلعة al-qalaʿâ, el castell; jovada és una mesura agrària, 36 fanecades), on nasqué el cabdill Al-Azraq, الأزرق, 'el Blau'.
Tenim taula reservada a Vicent de La Tona (Sant Josep, 22 - 965 514 110)
Mentre esperem a estar totes, unes cerveses, amb cacaus i olives.Dacsa fregida
Mandonguilles d'abadejo i de bolets
Carxofa arrebossada
Ensalada
(M'han dit que ací fan uns minxos boníssims, així és que hi hauré de tornar.)
Tinta fina; Albillo Mayor, Garnatxa / Tinta Fina
12 / 14 mesos en roure 15% vol. / 14% vol
Bardos. Logronyo
(Aprox. 13,50 €)
Vinalopó 2022 DO Alacant
Sauvignon Blanc
12% vol.
Las Virtudes. Villena
(Aprox. 4,60 €)
Paella de carxofes i faves. Boníssima.
Taste per primera vegada el perelló 'cul de ciri', una varietat de poma típica d'aquesta comarca, com també ho és el perot.
"El perelló. Memòria agrícola de la Marina", ValenciaPlaza
Cafés i infusions
Total: 24,80 € x 10 (observeu el compte ben detallat)
Parlen valencià, clar.
Lloc absolutament recomanable si esteu per la zona.
dissabte, 9 de desembre
que acaba amb un banyet a la Font Salà,
i en acabant un tallat i pa torrat amb oli (2,50 €) al xiringuito Font Salà.
Després, novament cap a la Vall.
"el vermut que t'obre la boca", l'Obreboques DO Empordà,
Garnatxa Roja 2 anys en roure 15,5% vol.
Celler Gerisena. Garriguella, Girona
(Aprox. 8,85 €)
“Vermut empordanès engarnatxat, ser original i tradicional al mateix temps” “Vermut tocat per la tramuntana que et deixarà mut.......Salut i força al canut!”
Papes, clòtxines en escabetx, ametletes acabades de fer
De seguida, el dinaret:
-ensalada d'alvocat, salmó i formatge
-verduretes amb ou escalfat
Matarromera Prestigio 2017 DO Ribera del Duero
100% Tempranillo
18 mesos en roure francés i americà 15% vol.
Aprox. 60 €!
Edició especial per a VinoSelección: L'espill psiqué (1876). Berthe Morisot. Thyssen-Bornemisza
Fruita madura, xocolate, regaléssia, flors... especial.
Per a les postres, mandarina, anous i infusió de timó de la muntanya.
I encara arribe a temps de veure pondre's el sol a l'Helios de les Rotes de Dénia.
Sincronia 2022 VT Mallorca
Merlot, cabernet, callet, monastrell, gorgollassa i sirà.
Roure francés i americà
13% vol.
Mesquida Mora. Porreres, Mallorca
Aprox. 10,30-11,75 € (S'alat)
GRÀ-CI-ES per tot, "patrocninadores".
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada