dimecres, 25 d’octubre del 2023

SenZillo i BlanQ

divendres, 20 d'octubre
Fa temps que la Fàbrica i els afegitons no ens reunim a dinar, i ací estem, en un dels llocs que tenim a les llistes que ens agrada fer-nos, Senzillo (Sant Vicent Màrtir, 340. La Creu Coberta, Jesús - 962 072 592), obert en abril d'enguany, amb Rafa Morales a la cuina (col·legi infantil Lluís Santángel,El Saler; La Matandeta; Gargantúa; El Ángel Azul; El Bulli; La Hacienda Benazuza, Sanlúcar la Mayor, Sevilla) i la germana Mònica a la sala.
Hi ha diversos menús i carta. Triem el Menú Festival (37,50 €)

Aigua Solan de Cabras  (2,50 € x 3; 2 €)
Cervesa (3,10 € x 2)

APERITIU de la casa amb pa untat amb tomaca de penjar
(demanem un pa més, 2,10 €)

Tapes TOP
Fuet
Envinagrats
Sardina del cantàbric Extra fumada
Formatge manxec trufat al pebre roig de la Vera


Ostra francesa

Entrants TOP:
Post de marinats casolans i saladures
Salmó

Moixama d'Isla Cristina amb ametles

Aladroc a l'oli d'oliva amb salsa agredolça


Clòtxines en escabetx de soia

Potes de polp


Calamaronets farcits de morteruelo

Entrant espeZial per a compartir:

Creïlles amb ají i pico de gallo

El Castro de Valtuille Mencía Joven 2022 DO Bierzo
Mencia (Garnatxa Tintera -Alicante Bouschet- i altres?)
3 mesos en fudres de 500 l
13% vol.
Bodegas y Viñedos Castro Ventosa. Valtuille de Abajo, Lleó
Raúl Pérez
18,50 € x 2  (Aprox. 6,95 €)
Fruita negra, flor; fosquet.


Tots el entrants, "de categoria". Hi destacaria l'aladroc, el calamaronets i les clòtxines.

PLAT PRINCIPAL:
arròs amb braó de porc (codillo) i verdures
(està bo, potser amb massa pebre roig, però no sé per què l'he demanat)

fesols amb verdures, 
[tripes (callos)]
Carn (+2,50 €)
Peix: rémol  (+ 3,50 €) x 2



Postres
pastís de formatge, boníssim (encara que sobra la xorrità)
pastís de rovell d'ou (capuchina), 
pasta fullada amb poma


Café (1,40 € x 3 + 1,50 €)


Total: 51 € x 5

Parlen valencià
Ben val una visita "allà on la ciutat sembla perdre's"

Mariajo ens convida a cava, que en no res fa 50 anys.
Pago de Tharsys Millésime Brut
100% Chardonnay

PER MOLTS ANYS!

Ens porten una misteleta, però es queda al porronet.




En acabant volem fer un còctel a Lima (pl. Mercé, però està tancat, perquè és un restaurant, hehe) i anem a la terrasseta de l'hotel Blanq (Blanqueria, 11. El Carme).
Jo, un Virgin Mojito (sense alcohol, 9 €).

El lloc, espectacular, però el gust per portar-lo i el públic un divendres de vesprada... ehem! Se senten ofesos quan preguntem si els Margarites eren beguda preparada.