dissabte, 16 de juliol - Mare de Déu del Carme
Un any més, la Mare de Déu del Carme ens reuneix a taula per dinar; en aquesta ocasió a Albacora* (Marina de València Dàrsena Sud, Mòdul F3. Poblats Marítims - 605 932 066). Alejandro del Toro (estrella Michelin 2003) ha tancat el seu restaurant al barri de Mestalla i ha obert aquest per a la seua filla. A veure què ens trobem.
Ens costa un poquet aparcar, perquè estan preparant el concert de Rosalia (?). Hi arribem els últims; ens esperen amb unes cerveses i un vermut, amb el detall d'unes olivetes.
Teníem reservada una de les millors taules, penjada sobre l'aigua, però la potència de l'aire condicionat fa que ens canvien a una altra, que no està malament, i des de la qual també es poden veure entrar els vaixells que acompanyen la processó de la Mare de Déu.
Anxoves casolanes 00 amb tomaqueta (3,50 € x 3)
Guitian 2020 DO Valdeorras
Godello
13,5 % vol.
Adega A Tapada. Rubiá de Valdeorras, Ourense
Fresc, aromàtic.
[Vinissimus 14,30 €]
Deliciosa
Bon punt de cocció (per a mi, es nota massa el punt bollit); amb pebre roig.
amb ou, creïlles, pa i picada de julivert i all (9,50 €)
Teníem pensat demanar dos tipus d'arròs diferents, però no ens deixen (tot i que a la carta s'indica que es pot demanar un arròs amb un mínim de dues persones, i es poden servir dos arrossos diferents per taula de 6); ens decidim per l'arròs amb cabra de mar (centolla) de Galícia (19,50 € x 3)
Per a les postres, un pastís de formatge blau (6 € )
i un tiramisú de café (5,50 €)
Amb cafés.
Tot està bo, sense ser espectacular.
La Maedéu convida. Per molts anys, Carmes!
No parlen valencià.
"Alejandro del Toro, el estirón de raíces y La Punta", Guía Hedonista (21/5/21)
Jesús Trelis parla de Del Toro en Historias con Delantal (2013)
"Las aperturas más top en València de este 2021" Guía Hedonista
--------------
Albacora pot ser la bacora (figa primerenca) o el peix bacora (tonyina blanca, bonítol del nord, Thunnus alalunga)
"Bacores, figues i cops". Leo Giménez, Levante EMV
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada