dimecres, 26 de maig
Jesús Terrés diu "Una copa de vi, l'olor de la planxa del Rausell, unes carxofes amb un toc de sal, els nigiris de Nuria, els formatges de Manglano, els pésols d'Askua, el socarrat de Casa Carmela, el mercat Central, l'Albufera, la llum, la primavera, la mar... i les tellines d'Anyora. Això és la vida". Així que ací estem.
Què ens ha portat ací un dimecres i bon dia? Un "pensat i fet" d'Ester que, tot s'ha de dir, no té un sol cap de setmana lliure en mesos. I que molt de whatsapp i poc de contacte. Llàstima que la nostra "honorària" no s'ho ha pogut arreglar amb tan poc de marge.
Román Navarro és el gerent del Bar Tonyina (Xile, 3) i de Bodega Anyora (Vicent Gallart*, 15. El Cabanyal-Canyamelar - 963 558 809), que abans era Casa Batiste (1937).
Petit Vermut (2,50 € x 2)
Cerveses (2,50 € x 3 + 2,70 €)
Aigua (2 € x 2)
Cabernet, Merlot
12 mesos en roure francés, hongarés i americà
14% vol.
Triskal. MicroViñas. J.Belda. Alfafara
1.800 botelles
18 €
Té un punt àcid i difícil, deu ser la "k"
[Triskel, o trisquel, és un símbol celta de quasi tot: equilibri entre cos, ment i esperit; principi i fi; aprenentatge; passat, present i futur...]
Com que tenim més ganes de xarrar que cap altra cosa, no volem perdre molt de temps decidint què demanar. Hi ha un menú del dia (amb 3 tapes per al centre, un plat combinat i unes postres:14 €), un menú de Tapes (22 €) i un menú Mar (26 €). Volíem el de tapes, però havíem de ser 8 i no ha pogut ser; al final demanem a la carta uns plats per a compartir, un menú ben paregut.
Ametles salades amb pols de nyora i cacau (3 €). Esperava un toc més especial.
Croquetes de gallina i pernil ibèric (2 € x 5)
eltipoquenuncacenaencasa diu que "potser és, amb la de la Tasqueta del Mercat, la millor d'Espanya i per tant de la galàxia. Molt cremosa, poca maionesa, tot equilibrat"
No sé jo si tant, però està molt bona, amb el punt agradable de la sal negra.
Les braves d'Anyora (5,50 €)
No són com les que jo preferisc (amb el prebre roig i sense la tomaca), però estan ben fregidetes i les salses, mesclades, estan bones.
Coca d'oli amb sardina fumada, pisto i cremós d'alfábega (5 € x 3)
Bona grandària. Saboroses. Valen la pena.
Sépia bruta amb vinagreta de nyores i cacau del Collaret(10 €). Extraordinària.
El figatell d'Eladio, Alfafara (8 €)
Com pot ser que en traguen un per a cinc? En fi, el compartim (podríem haver-ne demanat uns altres, clar, però no és això...). Està bo, encara que la textura recorda massa una madonguilla de carn.
Per a les postres,
Flam de nous de Viver amb nata i mel d'Emiliano (6 €) i Pastís de xocolate amb gelat de cremaet (7 €)
Cafés (1,50 € + 1,70 € + 2,20 € x 2)
Total: 25,46 € x 5
No parlen valencià.
---------------------
Aquest carrer havia sigut La Mola d'Ares (1948) i abans, la travessa Borrasca (Francisco Cubells, el Borrasca, que lluità contra l'absolutisme de Ferran VII). callesyplazasdevalencia
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada