dissabte, 22 de maig
Que el pas del temps no és fàcil de mesurar i és ben subjectiu ho tenim tots clar, més encara amb aquesta maleïda pandèmia, però quan he comprovat que només fa dos mesos que havíem vingut al Pepico no donava crèdit... I damunt, m'ha passat l'època de la carxofa!
Hem tingut sort, que tindre taula un dissabte a la nit no és fàcil -telefonant amb antelació, clar-. S'anuncia mal oratge i no hi ha terrassa parada, però a Ca Pepico (Mediterrani, 1. Roca, Meliana - 961 491 346), tot i ser de nit, llueix el sol; fins i tot l'artefacte del gel hidroalcohòlic no es mostra massa agressiu.
Mentre ens esperen, A. ha demanat un vermut (3 €).
Pa (pataqueta) i oli (1,75 € x 4). Aigua Vichy (2,85 €)
Detall de benvinguda: mosset de tonyina amb ceba
Com a vi blanc, Pep ens ofereix un godello gallec, però el xic prefereix un franceset.
Saint-Aubin 1er Cru En Remilly 2019 Saint-Aubin 1er Cru AOCChardonnay
13,5% vol
Marc Colin et ses Fils
64 € (Aprox. 59 €)
13,5% vol
Marc Colin et ses Fils
64 € (Aprox. 59 €)
Fruita blanca, mel, flors, mineral... extraordinari.
De negres, ens proposa un Sensal 2019 (Javi Reverte), però al final,
Las Gravas 2019 DO Jumilla
80% Monastrell, 10% Sirà, 10% Garnatxa
16-20 mesos en roure
14,5 % vol
Casa Castillo. Jumilla
38€ (Aprox. 25,50 €)
Indispensables per a Q, les mandonguilles d'abadejo (2,50 € x 4)
(8,25 €)
Peix del dia: Sama de pluma (Dentex gibbosus. pargo de Conil, pargo capitón, parguetón, pachán, garapello...) (11 € x 4) Deliciós.
Un altre detallet: una copeta de mançanilla Gabriela (Palomino Fino, 15% vol. Bodegas Barrero. Sanlúcar de Barrameda)
Tonyina amb pisto i ou escalfat (alguns volien la tonyina crua, però no ha pogut ser; 17 € x 2)
Per a les postres, comença la traca final.
Monastrell
16% vol
Primitivo Quiles. Monòver
(Aprox. 60 €; i és una última botella)
La grandiositat de les panses i la fusta
La bota de Oloroso 98 "Bota NO" DO Xerés
Palomino fino
22% vol.
Equipo Navazos (Chano Aragón, Chiclana)
(Extracció 2020) 500 botelles
(Aprox. 84,50 € 37,50 cl)
Concentrat, poderós, complex (dolç i sec), extàtic...
Milfulls de crema (6 €)
(Aissss, si haguera sabut que duia xocolate blanc no l'hauria demanat, però està bo)
Cassalla Anís Tenis (Monfort)
Jo no sabia que la cassalla prové de Cazalla de la Sierra (Sevilla), però el cas és que en alguns pobles d'Alacant i València té una gran tradició.
Pep ens conta l'anècdota d'un home de Sella que es mirava el flam de cassalla i no s'ho acabava; estava decidit a exportar-lo al poble i fer-se d'or.
100% Zibibbo (Moscato di Alessandria?)
42 mesos en roure francés i 6 en acer
14,5% vol.
Marco de Bartoli. Pantel·leria (illa entre Sicília i Tunísia)
(Aprox. 60,25 €)
On vas a tastar açò si no és ací de la mà de Pep?
Café (3 x invitació de la casa)
Vos pensàveu que ja havíem acabat? Encara ens queda la sorpresa final:
Inquina Atamán
17% vol
Punt amarg. De llagrimeta
60 € 37,50 cl
Cacao Atamán
22,5% vol
40 botelles
Barbadillo. Sanlúcar de Barrameda
60 € 37,50 cl
[En 1943 Atamán era un vermut de la marca. En 2017 Armando Guerra (Taberna der Guerrita) recupera el nom per a una gama de vins guardats en bota des dels 70: Vermut, Inquina, Ponche i Cacao abc]
Un sopar fantàstic, una companyia entranyable, unes propostes vinícoles de luxe... Quin regal!
Total: 61 € x 4
G R À C I E S, mestre.
Parlen Valencià.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada