dilluns, 24 de maig del 2021

Festival vernal a Ca Pepico

dissabte, 22 de maig

Que el pas del temps no és fàcil de mesurar i és ben subjectiu ho tenim tots clar, més encara amb aquesta maleïda pandèmia, però quan he comprovat que només fa dos mesos que havíem vingut al Pepico no donava crèdit... I damunt, m'ha passat l'època de la carxofa! 
Hem tingut sort, que tindre taula un dissabte a la nit no és fàcil -telefonant amb antelació, clar-. S'anuncia mal oratge i no hi ha terrassa parada, però a Ca Pepico (Mediterrani, 1. Roca, Meliana - 961 491 346), tot i ser de nit, llueix el sol; fins i tot l'artefacte del gel hidroalcohòlic no es mostra massa agressiu.
Mentre ens esperen, A. ha demanat un vermut (3 €). 
Pa (pataqueta) i oli (1,75 € x 4). Aigua Vichy (2,85 €)
Detall de benvinguda: mosset de tonyina amb ceba

Com a vi blanc, Pep ens ofereix un godello gallec, però el xic prefereix un franceset.
Saint-Aubin 1er Cru En Remilly 2019
 Saint-Aubin 1er Cru AOC
Chardonnay
13,5% vol
Marc Colin et ses Fils
64 € (Aprox. 59 €)
Fruita blanca, mel, flors, mineral... extraordinari.

De negres, ens proposa un Sensal 2019 (Javi Reverte), però al final,
Las Gravas 2019 DO Jumilla
80% Monastrell, 10% Sirà, 10% Garnatxa 
16-20 mesos en roure
14,5 % vol
Casa Castillo. Jumilla
38€ (Aprox. 25,50 €)

Indispensables per a Q, les mandonguilles d'abadejo (2,50 € x 4)


Innegociables per a mi, les potetes de sépia amb ceba. Que bo, per favoooorrrr! 
(8,25 €)








Peix del dia: Sama de pluma (Dentex gibbosus. pargo de Conil, pargo capitón, parguetón, pachán, garapello...) (11 € x 4) Deliciós.



Un altre detallet: una copeta de mançanilla Gabriela (Palomino Fino, 15% vol. Bodegas Barrero. Sanlúcar de Barrameda)



Tonyina amb pisto i ou escalfat (alguns volien la tonyina crua, però no ha pogut ser; 17 € x 2)


Figatell (8,75 € x 2; la ració en són 2)









Per a les postres, comença la traca final.
Fondillón Solera 1948
DO Alacant
Monastrell
16% vol
(Aprox. 60 €; i és una última botella)
La grandiositat de les panses i la fusta

La bota de Oloroso 98 "Bota NO"  DO Xerés
Palomino fino
22% vol.
Equipo Navazos (Chano Aragón, Chiclana)
(Extracció 2020) 500 botelles
(Aprox. 84,50 € 37,50 cl)
Concentrat, poderós, complex (dolç i sec), extàtic...



Milfulls de crema (6 €)


Pastís de formatge (6 €)
(Aissss, si haguera sabut que duia xocolate blanc no l'hauria demanat, però està bo)





Flam de cassalla (3,75 €)
Cassalla Anís Tenis (Monfort)
Jo no sabia que la cassalla prové de Cazalla de la Sierra (Sevilla), però el cas és que en alguns pobles d'Alacant i València té una gran tradició.
Pep ens conta l'anècdota d'un home de Sella que es mirava el flam de cassalla i no s'ho acabava; estava decidit a exportar-lo al poble i fer-se d'or.



Bukkuram Padre Della Vigna 2012
DOC Passito di Pantelleria
100% Zibibbo (Moscato di Alessandria?)
42 mesos en roure francés i 6 en acer
14,5% vol.
Marco de Bartoli. Pantel·leria (illa entre Sicília i Tunísia)
(Aprox. 60,25 €)
On vas a tastar açò si no és ací de la mà de Pep?


Café (3 x invitació de la casa)

Vos pensàveu que ja havíem acabat? Encara ens queda la sorpresa final: 

Inquina Atamán
17% vol
Punt amarg. De llagrimeta
60 € 37,50 cl
Cacao Atamán
22,5% vol
40 botelles
Barbadillo. Sanlúcar de Barrameda
60 € 37,50 cl

[En 1943 Atamán era un vermut de la marca. En 2017 Armando Guerra (Taberna der Guerrita) recupera el nom per a una gama de vins guardats en bota des dels 70: Vermut, Inquina, Ponche i Cacao  abc]

Un sopar fantàstic, una companyia entranyable, unes propostes vinícoles de luxe... Quin regal!
Total: 61 € x 4
 G R À C I E S, mestre. 
Parlen Valencià.