Avui tenim una kata històrica. No, no és la primera dQ (després de la Quarantena), però sí que ens estrenem en la terrassa vora la mar, amb una lluna creixent preciosa (tot i que encara no plena, eh, Quique?)
Mentre anem arribant, una copeta de vi.
De Muller Rancio Seco
50% Garnatxa, 50% Carinyena
17% vol.
De Muller. Reus, Tarragona
Aprox. 7,15 €
No podia ser d'una altra manera, JJT ens té acostumats a viatjar amb els vins, i ara que no podem agafar avions, encara ens fa més il·lusió.
No se'ns dona informació dels vins, només se'ns fan dues preguntes:
a) D'on és el vi?
b) On ens el beuríem?
Una vegada els hem tastat se'ns va donant informació: hi ha dos europeus i dos que no ho són; un de 2004 i els altres de 2017; un francés, un espanyol, un africà i un estadounidenc; un valencià;
1. Oc Cellus 2004, AOC Limoux
Raïm: Merlot , Cabernet Sauvignon , Cabernet Franc, Shyra, Malbec, Garnatxa
13,5%vol.
Celler: Sieur d’Arques. Limós, Occitània
Alain Gayda
Botella 7.810 de 23.540
Preu: ? €
a) Portugués? (hahaha) b) Amb amics en un tamboret al carrer
Molt fàcil però alhora amb caràcter, abellidor
No diríem que és francés... hahaha
2. Beau Pere Cask 33 2017, Lodi, Califòrnia
Raïm: Cabernet Sauvignon
13,5% vol.
Celler: Beau Pere Cellars Murphys, comtat de Sonoma, Califòrnia.
Preu: 20,35 € (NY)
a) Espanyol? b) A S'alat
Molt dolç, fruita
3. Ayama Pinotage 2017, Western-Cape, South-Africa
Raïm: 100% Pinotage
14,6% vol
Ayama. Windmuel, Paarl, Sud-Àfrica
Michela Sfiligoi
Preu: 15 € Ciutat del Cap (6,5 €)
a) Argentí? Italià? b) En un tast de vins
Astringent, amb puntes
4. ACVULIVS 2017, DOP València
Raïm: Tempranillo, Merlot, Sirà
12 mesos en roure frances, sobre pòsit 13,5% vol
Celler: La Casa de las Vides. Agullent
Preu: 13 € (9 €)
a) Centreuropeu? b) ??
Vernís, cola, lleixiu
Dokukata
Per al sopar,
Juan de Juanes Vendimia Bronce Rosado 2018 DOP València
Monastrell, Cabernet Sauvignon
12% vol.
Venta del Puerto. La Font de la Figuera
Aprox. 3 €
Per a no perdre el costum, la truita de creïlla amb la dotzena i mitja d'ous
Ensalada russa (aquesta vegada amb llangostins)
Pipirrana (tomaca, pimentó roig i verd, ceba, tàperes, cogombrets)
Sèpia amb ceba
Clòtxines
El plat principal, llom de porc amb bresquilla, albercoc, pruna i mel
Formatges: afinado de cabra CAPRIMED, Jamesa (La Llosa de Ranes); d'ovella trufat; d'ovella amb all negre; d'ovella Flor d'Esgueva i de vaca mahonés DOP Sa Naveta
Per a les postres, meló tendral i meló d'Alger
Mari ens fa un pastís de pinya, molt refrescant
Foto: Amparo |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada