20/6/20 - 21,37 h |
diumenge, 21 de juny
Aprofitant un regal compartit (D-JJ), JJ munta un dinaret, perquè sí.Mentre va arribant el personal a la platja, cerveses i vermut (Ciento Volando), amb papes i llonganisseta de Pasqua.
Els vins del regal són tots Toques Et Clochers Limoux Chardonnay, però són de distintes parcel·les i de dos anys distints: Autan 2015, Mediterranéen 2015, Haute Vallée 2016, Océanique 2016
Sieur d'Arques. Limós, França
Diuen que són molt diferents, uns més minerals que altres, o més elegants, o més potents...
Fruits replegats per JJ en la mar: eriçons
i caragols;
i agafats en la marjal:
caragols moros, fregits amb pernil Joselito
i caragols amb tomaca i ceba
Altos de Luzón 2016 DO Jumilla
50% Monastrell, 25% Tempranillo, 25% Cabernet Sauvignon
12 mesos en roure francés i americà
14,5% vol
Bodegas Luzón. Jumilla
Aprox. 12,90 €
Del supermercat, llissa amb oli
i clòtxines
Ensalada russa (creïlla, carlota, tonyina, encisam, anxoves, cogombrets, ou i olives)
El plat principal, arròs amb rap, calamar i gambots
Els formatges s'han quedat a la nevera, i les empanadetes, al forn.
Javi ha fet sopà, que em transporta molt lluny en el temps, a penes recorde que l'àvia Doloretes en feia. Supose que cadascú té la seua manera de fer-la; en aquest blog en trobe una recepta.
Quique i Amparo porten un pastís de poma del Taller. És espectacular; la pasta de full té una textura extraordinària i sap a mantega, ni poc ni massa. Jo diria que desapareix quasi abans de posar-la a taula.
També porten gelat (vainilla, maduixa, café, torró) de Brustolón.
La Cave d'Agustin Florent 2018 Sauternes AOC
Sauvignon Blanc, Sémillon
12,5% vol.
La Cave d'Agustin Florent (Maison Johanès Boubée). Bordeus
Aprox. 10,20 €
Visiega Brut Reserva DO Cava
Macabeu, Parellada i Xarel·lo
Aprox. 6,4 € (Makro)
Prescindible
dilluns, 22 de juny
Que hàgem de viure un confinament perquè dues amigues del poble, les amigues de tota la vida, vinguen a esmorzar a la platja...!Passeget vora mar, bany, xarreta i esmorzar. Cervesa, empanadetes del forn de Manu Aparisi que porten d'Almàssera, truita de creïlla amb tomaca seca
i caixetes acabades de pescar. Ja ho he dit moltes vegades, però em sembla tan al·lucinant el "disseny" amb la claueta que les obri...!
dimecres, 24 de juny - Sant Joan
Algunes afortunades com la marinera sí que han celebrat la nit de Sant Joan amb bruixetes i bruixots, ciris, aigua, foc... Jo, amb una copeta de vi escoltant les ones de la mar...I avui, de postres, peres de Sant Joan, menudetes, dolces... del mercat de Russafa
diumenge, 5 de juliol
Quan vivia a Alcossebre em vaig aficionar, els dijous que entrava tard a l'institut, a desdejunar a la terrassa cara a la mar, amb café amb llet i torrades Santiveri amb formatge fresc Philadelphia i melmelada de taronja amarga. Quin plaer! M'agrada el sabor amarg: les ametles, la taronja, l'albergina, el cogombre, el iogurt... Jj ha vist aquest vermut amb taronja amarga i, tot i ser blanc, me l'ha comprat.
Vermut Blanco Naranja Amarga Cent Piques
15% vol.
Vinados. Fontanars dels Alforins (en origen a Picassent > Piques Cent)
Aprox. 9,50 € (Che Vins)
Esperava un toc més amarg de la taronja
[Vermut, la hora de Hipócrates + Vermuts valencians]
dissabte, 11 de juliol
Menuda truita amb creïlla que ha fet avui JJ. S'havia quedat amb l'enrònia de la de l'altre dia que no li havia eixit massa bona i avui l'ha feta amb molta calma i molt d'amor. Espectacular. Porta allets i ceba. No som integristes.
diumenge, 12 de juliol
Gran dia avui: primer dinaret dQ a casa de la mamma a Foios, primera paelleta de diumenge dQ, primer àpat després de la reforma...
Caraballas Verdejo 2011 DO Rueda
100% Verdejo
13% vol.
Finca Las Caraballas. Medina del Campo, Valladolid
Aprox. 11 €
Bresquilla i fruita tropical, herba.
Els bons costums no es perden: unes entrades abans de la paella amb què ja es podria dinar.
Barahonda Crianza 2016 DO Yecla
Monastrell, Petit Verdot, Syrah
12 mesos en roure francés i americà
14,5% vol.
Barahonda. Iecla
Aprox. 7,50-9,20 €
Dolcet, fàcil, molt agradable.
I per a les postres, pastís casolà de pinya.
dijous, 16 de juliol. Mare de Déu del Carme
Primera celebració familiar dQ (sants-aniversaris), primer soparet al corral dQ i després de la reforma.
Tramari 2016 Rosé di Primitivo Salento I.G.P.
Primitivo
13% vol.
San Marzano. San Marzano di San Giuseppe. Tàrent
Aprox. 10,90-13,72 €
Un regal divertit, per allò del nom i el cognom.
Probablement ens l'hauríem d'haver begut abans, però encara li queda aroma i gràcia.
Unes entrades ben abellidores: papes, cacauets, fuet, esgarradet, clòtxines, bajoqueta...
I conill amb allada i creïlles fregides
Cassanella 2017 DOQ Priorat
Garnatxa blanca i Macabeu
13,5% vol.
Fills de la Licorella. Porrera
Botella 119 de 433
Fruita blanca, anisat, mineral; amb caràcter.
Per al conill...? No ho sé
Per a les postres, meló i dos divertits pastissos: de meló d'Alger i de llima.
I coques cristines del forn Vell.
divendres, 17 de juliol
Que poca voluntat tinc! M'havia proposat sopar fruita entre setmana... i ací teniu el resultat.Clòtxines en conserva, pernil Joselito, formatges diversos, pa...
I L'Anglore Sels d'Argent 2018 Vin de France (Rhône)
Garnatxa blanca
13% vol
L’Anglore. Tavèus (Tavel), el Gard, Occitània
Eric Pfifferling
Aprox. 25-35 €
(El porta Jj d'un dinar a Ca Pepico)
Molt ric en matisos, fruita blanca, herba, mineral...
dimecres, 22 de juliol
Un matí que no comença com cal, ha de tornar a començar... Al costat de casa (Lila et Lola. Regne de València, 18. Russafa - 960 04 96 64), però on no havia estat mai; en la "terrassa" (llegiu "vorera"). Desdejuni popular: pa artesà, tomaca, fruita i café (2,50 €)I el dia també acaba d'una manera ben poc habitual: Javi ve a sopar a casa, però porta ell el sopar.
Crema d'api i creïlla
I pernil dolç (sí, fet per ell)
Nosaltres posem el Joselito
Juan de Juanes Vendimia Bronce Rosado 2019 Vinos de la Viña
Monastrell, Cabernet Sauvignon
12% vol.
Venta del Puerto. Vinos de la Viña. La Font de la Figuera
Aprox. 2,50 €
divendres, 24 de juliol
La Terraza del Fraile (Vicent Llardró, 12. Almàssera - 963 298 163)Avui toca poble, amb amigues. En terrassa, això sí.
Una cervesa Amstel (1,50 € x 4 + 1,20 €), sense cap detallet.
La carta, al Codi QR, però no ens cal per a demanar les ja obligades creïlles braves (aquesta vegada més grans i més cuites que fregides; 4,50 €)
I mig entrepà. El nostre, "De la Huerta", amb pimentó verd,tomaca, creïlles fregides i ceba (4,50 €); l'altre, un Pradi, amb salmó i crema de formatge (5 €).
Cafés i infusions
Total: 6,50 € x4
diumenge, 26 de juliol
Diumenge i cuina la mamma. Unes entradetes discretes, com sempre: papes, pernil, embotits, formatges, ensalada, mollets, clòtxines...Joya Antigua. Selección Sauvignon Blanc Cepas Viejas 2018 DO La Mancha
Sauvignon Blanc
11,5% vol.
ANTIGVA Compañía Agroalimentaria Española del Mediterráneo
Botella 2246 de 2400
Aprox. 12 €
Original. Fruita, mineral.
Finca Elez Syrah 2009 Pago Finca Elez
Sirà
30 mesos en roure francés
14% vol.
Manuel Manzaneque. El Bonillo, Albacete
Aprox. 17,50-19 €
Dolcet i olt llépol
I fideuà
Per a les postres, meló. S'ha trencat la cafetera, han tancat el Forn Vell, i la nostra pastissera particular està "en pausa", així que... Però no passa res, el vinet acompanya la sobretaula.
5 i 6 d'agost
A petició del rei de la casa, toquen canelons, però me'ls havia demanat de carn i bolets, i he hagut de canviar els bolets per xampinyons.Quantes vegades recorde com de bons eren el canelons que feia Maruja la Tifona, la dona del Peix, amb pollastre trossejat, no picat; els venia en la seua botiga els dijous -o era dimarts?-, i després la mare feia a casa la beixamel, amb ceba, oli i farina... Quina delícia! Jo he fet dos intents; el primer, amb carn trossejada, no ha estat massa reeixit; per al segon he picat la carn (vedella, magre de porc i fetgets de conill).
La Sastreria Garnacha 2016 DO Cariñena
Garnatxa (+ carinyena?)
3 mesos en roure americà
Makro. Aprox. 4,20 €
Bona relació qualitat-preu
dijous, 6 d'agost
Després de jugar a pàdel (jo no, clar), em conviden a una cerveseta i una picadeta al bar de baix, a la terrassa.
Creïlles braves (amb xorrità de quètxup),
morro,
ensalada,
tellines
A València, en valencià diem "tellines" (altres variants catalanes són "tellerina" i "escopinya francesa"), i els que parlen espanyol diuen "tellinas"; en el diccionari de la RAE, "tellina" remet a "telina" però no és el mateix, l'equivalent seria "coquina". Els francesos tenen moltes variants, una d'elles, "olive de mer".
I mig entrepà per als hòmens.
Tot correcte. La distància de seguretat...?
diumenge, 9 d'agost
Avui toca paelleta de diumenge, però abans, unes "entrades" amb què es podria dinar:moixama, fruites seques, llangostins, polp amb pebre roig, sèpia amb ceba -espectacular-, clòtxines
ensalada
Trajadura, Loureiro, Arinto i Azal
9,5% vol.
Casal García / Aveleda.
Manuel Soares
Aprox. 4 €
Insólito 2019 IG Alentejano
Aragonêz, Touriga Nacional, Alicante Bouschet
Casa Relvas.
Nuno Franco
Aprox. 4-5 €
I la paella, amb el seu socarradet. Boníssima
La cafetera continua trencada, però ja han obert el Forn Vell, així que després de la fruita, coca cristina i pastís de poma.
dimecres, 12 d'agost
Doncs sí, una cerveseta porta a un soparet, i un soparet porta a quedar un altre dia per a beure's un xampany (o dos), i un xampany porta a un altre soparet... això és l'estiu, i si és voreta mar, veient caure el sol amb els amics, millor. Com diu la cançó, "la culpa fou del xam-pa-nyà 🎶 🍷", que porten A, Q i J.
Mira que ens han embolicat amb els nomenets: xampany, cava, escumós... i ara, sort que no ha triomfat allò de "Altos de Levante". He llegit (El País) que a l'IEC hi ha hagut alguns canvis: "el xampany ha passat de definir-se com a “vi escumós criat en cava i produït a la regió francesa de la Xampanya” a “vi escumós elaborat a l’estil de la Xampanya”, mentre que el cava venia de ser un “vi escumós elaborat en una cava” i ara és una “denominació comercial del xampany elaborat en determinades zones”. Llum verda per al xampany, doncs."
L'AVL defineix el cava i xampany com "Vi escumós, blanc o rosat, elaborat a l'estil del que es produïx en la regió de la Xampanya".
Tant se val, esta nit beurem champagne de la France.
Bollinger Special Cuvée Brut AOC Champagne
60 % Pinot Noir, 25 % Chardonnay, 15 % Meunier
Més de 85 % de Grands i Premiers crus
12% vol
Bollinger. Ay, Épernay, Marne
Aprox. 45,90 €
Fruita madura, pera, poma torrada, espècies, forn... Im-pressionant!
Moët et Chandon Rosé Imperial Brut AOC Champagne
40-50 % Pinot Noir, 30-40 % Chardonnay, 10-20 % Pinot Meunier
12% vol
Moët (Moët-Hennessy-Louis Vuitton). Épernay
Aprox. 47,50 €
Fruita roja, aromàtic, fresc. Molt bo.
Però clar... hi posem també el sopar:
Petxelines (lapas), caixetes i caragols de mar del Puig
Amb tot, la xica del negre prefereix encetar-se'n una botelleta
Viña Pedrosa Reserva 2016 DO Ribera del Duero
100% Tinta Fina
14% vol.
Hermanos Pérez Pascuas. Pedrosa de Duero, Burgos
Aprox. 31,50 €
Per a les postres, meló i xocolate amb taronja. Un festival a mitjan setmana. I alguns demà treballen... "I jo bolinga, bolinga, bolinga...🎶"
Sopar ben casolà: truita de creïlla; tomaca, pimentó i tonyina; mandonguilles d'abadejo; ensalada de tomaca, ceba, pimentó i tàperes; pernil, formatge i embotits; caragols...
'L' Uhlen 2016 Grosse Lage. Laubach Heymann-Lowenstein (Uhlen Mosel·la)
Riesling
13,5% vol
Heymann-Lowenstein. Winningen, Renània-Palatinat
Aprox. 38-52 €
Fruita de pinyol, mineral... Espectacular.
Clio 2017 DOP Jumilla
70% Monastrell, 30% Cabernet Sauvignon
22-26 mesos en roure francés i americà
15,5% vol
Bodegas El Nido. Jumilla
Aprox. 44 €
Dolcet, fruita madura, xocolate, café... Molt bo
PSI 2016 DO Ribera del Duero
100% Tinta Fina
Ciment i 18 mesos en roure francés (usat amb Pingus i Flor de Pingus)
14% vol
Dominio de Pingus. Quintanilla de Onésimo, Valladolid
Peter Sisseck
Aprox. 32,90 €
Fruita, espècies, pebre, torrats... molt bo.
Gelats Brustolon (llet merengada, café i taronja de sang) i coques cristines.
També ous farcits
Fetge de vedella
I fideuà sui generis.
És un lloc amb una història molt trista, però m'agrada; espere que aquesta vegada funcione millor; vindrem un dia a dinar. Totes les habitacions tenen terrassa cara a la mar i he vist al web que són molt boniques.
Parlen valencià
I gran alegria: al passeig he vist un cartell en què s'anuncia que l'edifici Àncora (abandonat en els 80) serà un hotel de 4 estrelles, Stable (hortanotícies).
Això sí, per al café -que canviem per granissat de llima-, hem de tornar a "la civilització", al xiringuito El paso de Marta
Després el xic va al mercat i prepara el dinaret.
Homenaje Rosado 2019 DO Navarra
Garnatxa
13% vol.
Bodegas Marco Real. Olite, Navarra
Aprox. 4,85 €
Fruita roja, no massa dolç, agradable.
Ostres, gambetes,
tellines, berberetxos
i arrosset amb rap, calamarons i gambes
A la nit continua el festival,
Micalet 2016 València
Tortosí i Trepadell; Malvasía, Merseguera i Verdil
14% vol
Javi Revert Viticultor. La Font de la Figuera
Aprox. 20,45 €
Fruita blanca, herba, puntet mineral... Especial, molt interessant.
Cabra de mar (cranca, centolla)
i conill amb allada a l'estil de Ricard Camarena (Tapas y Barras, Tele5)
Acompanyat d'unes creïlles braves casolanes
Amb el rap que quedava, Jj ha preparat una tapa boníssima
Mira que ens han embolicat amb els nomenets: xampany, cava, escumós... i ara, sort que no ha triomfat allò de "Altos de Levante". He llegit (El País) que a l'IEC hi ha hagut alguns canvis: "el xampany ha passat de definir-se com a “vi escumós criat en cava i produït a la regió francesa de la Xampanya” a “vi escumós elaborat a l’estil de la Xampanya”, mentre que el cava venia de ser un “vi escumós elaborat en una cava” i ara és una “denominació comercial del xampany elaborat en determinades zones”. Llum verda per al xampany, doncs."
L'AVL defineix el cava i xampany com "Vi escumós, blanc o rosat, elaborat a l'estil del que es produïx en la regió de la Xampanya".
Tant se val, esta nit beurem champagne de la France.
Bollinger Special Cuvée Brut AOC Champagne
60 % Pinot Noir, 25 % Chardonnay, 15 % Meunier
Més de 85 % de Grands i Premiers crus
12% vol
Bollinger. Ay, Épernay, Marne
Aprox. 45,90 €
Fruita madura, pera, poma torrada, espècies, forn... Im-pressionant!
Moët et Chandon Rosé Imperial Brut AOC Champagne
40-50 % Pinot Noir, 30-40 % Chardonnay, 10-20 % Pinot Meunier
12% vol
Moët (Moët-Hennessy-Louis Vuitton). Épernay
Aprox. 47,50 €
Fruita roja, aromàtic, fresc. Molt bo.
Però clar... hi posem també el sopar:
Petxelines (lapas), caixetes i caragols de mar del Puig
Clòtxines, tellines, tomaca i anxoves (De Nuestra Tierra, Liencres, Cantàbria), Sushita, formatge Torta del Casar Antaño, espàrrecs Señorío de Sarria...
Amb tot, la xica del negre prefereix encetar-se'n una botelleta
Viña Pedrosa Reserva 2016 DO Ribera del Duero
100% Tinta Fina
14% vol.
Hermanos Pérez Pascuas. Pedrosa de Duero, Burgos
Aprox. 31,50 €
Per a les postres, meló i xocolate amb taronja. Un festival a mitjan setmana. I alguns demà treballen... "I jo bolinga, bolinga, bolinga...🎶"
divendres, 14 d'agost
Enguany no hem celebrat els tradicionals "Veranos de la Villa", però en ocasions els succedanis no estan malament. Que bé s'està en el corral de la casa de poble!Sopar ben casolà: truita de creïlla; tomaca, pimentó i tonyina; mandonguilles d'abadejo; ensalada de tomaca, ceba, pimentó i tàperes; pernil, formatge i embotits; caragols...
'L' Uhlen 2016 Grosse Lage. Laubach Heymann-Lowenstein (Uhlen Mosel·la)
Riesling
13,5% vol
Heymann-Lowenstein. Winningen, Renània-Palatinat
Aprox. 38-52 €
Fruita de pinyol, mineral... Espectacular.
Clio 2017 DOP Jumilla
70% Monastrell, 30% Cabernet Sauvignon
22-26 mesos en roure francés i americà
15,5% vol
Bodegas El Nido. Jumilla
Aprox. 44 €
Dolcet, fruita madura, xocolate, café... Molt bo
PSI 2016 DO Ribera del Duero
100% Tinta Fina
Ciment i 18 mesos en roure francés (usat amb Pingus i Flor de Pingus)
14% vol
Dominio de Pingus. Quintanilla de Onésimo, Valladolid
Peter Sisseck
Aprox. 32,90 €
Fruita, espècies, pebre, torrats... molt bo.
Gelats Brustolon (llet merengada, café i taronja de sang) i coques cristines.
Diumenge, 16 d'agost
Després d'un mati bussejant a la mar, tenim alguns fruits a taula: caragols i caixetesTambé ous farcits
Fetge de vedella
I fideuà sui generis.
divendres, 21 d'agost
Podria dir-vos que estic desdejunant en un hotel caribeny o jo què sé, però no, estic esmorzant al Sweet Meraki Beach Hotel (Passeig de Colom, 33 - 96 030 65 65) de la Pobla de Farnals -ací tot el món hi diu "l'hotelito"-, després de fer l'aiguagim i passejar voreta mar amb banyet inclòs, en una companyia fantàstica. "Quant que li robem al cos", que diria l'àvia d'Ester.
Café i café amb llet, amb gel, i dues torrades amb oli i tomaca (3,50 € x 2).És un lloc amb una història molt trista, però m'agrada; espere que aquesta vegada funcione millor; vindrem un dia a dinar. Totes les habitacions tenen terrassa cara a la mar i he vist al web que són molt boniques.
Parlen valencià
I gran alegria: al passeig he vist un cartell en què s'anuncia que l'edifici Àncora (abandonat en els 80) serà un hotel de 4 estrelles, Stable (hortanotícies).
dissabte, 22 d'agost
Avui canviem de platja, al costat de la marjal de Rafalell i Vistabella (Massamagrell. Com canvia el paisatge en tres termes segons la política urbanística!!)Això sí, per al café -que canviem per granissat de llima-, hem de tornar a "la civilització", al xiringuito El paso de Marta
Després el xic va al mercat i prepara el dinaret.
Homenaje Rosado 2019 DO Navarra
Garnatxa
13% vol.
Bodegas Marco Real. Olite, Navarra
Aprox. 4,85 €
Fruita roja, no massa dolç, agradable.
Ostres, gambetes,
tellines, berberetxos
i arrosset amb rap, calamarons i gambes
A la nit continua el festival,
Micalet 2016 València
Tortosí i Trepadell; Malvasía, Merseguera i Verdil
14% vol
Javi Revert Viticultor. La Font de la Figuera
Aprox. 20,45 €
Fruita blanca, herba, puntet mineral... Especial, molt interessant.
Cabra de mar (cranca, centolla)
i conill amb allada a l'estil de Ricard Camarena (Tapas y Barras, Tele5)
dilluns, 24 d'agost
Avui dinem amb el conill que no ens menjàrem l'altre dia, acabadet de fregir. Jo anava pujant l'escala i un pis més avall ja feia oloreta... mmmm, que bo! Amb crema feta amb avellanes, all i caldo de putxero.Acompanyat d'unes creïlles braves casolanes
Amb el rap que quedava, Jj ha preparat una tapa boníssima
dilluns, 31 d'agost
Paella amb algues. Ben original
dijous, 3 de setembre
Conchiglioni farcits de bolets i brulldiumenge, 13 de setembre
Jj avui ha tingut ganes de fer un bollo
I després ve la paelleta de la mammaBeryna 2012 DO Alacant
90% Monastrell, 10% Garnatxa
4 mesos en roure francés
14,5% vol.
Bodegas Bernabé Navarro. Villena
Rafael Bernabé i Olga Navarro
Aprox. 8,17 €
Finca Elez 2016 Pago Finca Elez
60% Tempranillo, 40% Cabernet Sauvignon
14% vol.
Manuel Manzaneque. El Bonillo, Albacete
Safrà 2019 DO València
Aprox. 6,50 €
dimecres, 16
I per què no? A mitjan setmana uns tacos casolans
divendres, 18 de setembre
Fideuà amb cigrons, hummus, carxofeta adobada...
dissabte, 19 de setembre
Una visita de Jj a la pescateria ens porta tot açò:
salmó en diverses preparacions, sorell, aladroc, clòtxines...
Safrà 2019 DO València
85% Mando, 15% Monastrell i Garnatxa tintera
6 mesos en fang
12,5%
Celler del Roure. Alcusses. Moixent
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada