diumenge, 12 de novembre del 2017

Oh là là, le vin français!

Kata 139 - JJH, 10/11/2017  Oh, là là!

Tots els vins tenen alguna cosa en comú. Són de 4 regions o zones diferents. País???
Un és monovarietal i els altres amb un raïm predominant. Raïms coneguts.
2012-13-14-15
Després sabrem els preus aproximadament.

1.  Chapoutier Bila Haut Occultum Lapidem 2015  Côtes du Rossillon
Raïm: 50% sirà, 40% garnatxa, 5% carinyena, 5% mourvèdre   14% vol.
Celler: M. Chapoutier. Tain-l'Hermitage   Enòleg: Michel Chapoutier
Preu: 19,50 €

- Capa mitjana, granatós, pruna, molt brillant, net, jove
- Caramel, figa (però no monastrell), vainilla, llépol, fruita / espècies, pebre negre, roure americà
- Àcidesa marcada, menys dolç, entrada fàcil, poca fusta, postgust amarg. Molt bo


2. Château Carbonnieux 2014   Pessac-Léognan. Burdeus
Raïm: 55% Cabernet Sauvignon, 35% merlot, 5% Cabernet Franc, 5% Petit Verdot    14,5% vol. Celler: Château Carbonnieux. Léognan
Preu: 33,90 €

- Color paregut, capa més baixa, maduixa, pruna, tèrbol
- Llepolies, tancat, taronja / animal, càrnic, canyella, pilota de Nadal, complex, ferrós
- No espanyol, aiguat, astringent, verdós, llorer; millor nas que boca. Va variant molt amb el temps

3. Guigal Côtes du Rhône 2013  Côtes du Rhône
Raïm: 50% sirà, 45% garnatxa, 5% mourvèdre     14% vol.
Celler: E. Guigal. Ampuis
Preu: 12,50 €

- Capa baixa, to paregut, brillant
- Almesc, talc, clau, fruita?, sense matisos, "naturalesa floral morta", mentolat, rosa roja
- Entrada bona però curt, elegant, tànic, "misteriós i suggerent"



4. Paul Garaudet Monthélie 1er Cru Les Duresses 2012  Bourgogne 
Raïm: Pinot Noir      13,5% vol.
Celler: Domaine Paul Garaudet. Monthélie
Preu: 32,90 €

- Claret, transparent, brillant, pinot
- pinot, francés, borgonya, caixa de puros, verdures verdes, quadra
- lleuger, tànic, acidesa marcada, aquós, poc expressiu, curt, floral

Dokument kata

Per a sopar,
llesques de pa amb tomata i anxoves de Vinaròs, Pepitos, coca de ceba, formatges,
Caldo amb gallets farcits de formatge


Pasta fullada amb llom, favetes i pernil



I per a les postres, pastís de carlota. Tot boníssim