dimarts, 30 de maig
Com que el xic se'n va uns dies, tot i ser dimarts, eixim a sopar, i és dia per a anar a un lloc on habitualment no tenen taula, Momiji (Mercat de Colom - 960 709 175). Avui podem triar, i preferim taulell, és divertit veure com treballen els diferents plats, i es veu bon ambient entre els cuiners (hi ha més de vuit persones treballant).
Però comencem malament: el primer vi (gallec), no; el segon (francés), tampoc! Per què no marquen en la carta els vins que no tenen?
Sander 2015 Rheinhessen
Riesling Trocken
12 % vol.
Sanderwiene. Mettenheim, Baviera, Alemanya.
18 €
Fresc, floral, amb puntet mineral, agradable.
Porros cuits en dashi amb salsa kimizu gratinada (9 €)
[El dashi és un tipus de brou molt comú en la gastronomia japonesa que constitueix la base de diverses sopes. La preparació més comuna consisteix a coure algues kombu (laminarial comestible) amb katsuobushi (flocs de bonítol ratllat assecat i fumat), que s'escalfen llargament dins de l'aigua, evitant d'arribar al punt d'ebullició, i després es passen al colador. També es pot fer dashi a base de bolets shiitake, en comptes del bonítol, o amb els dos ingredients alhora (sempre amb les algues kombu).
La salsa kimizu és una salsa japonesa de sucar semblant a la maionesa: rovell d'ou, vinagre d'arròs, dashi, sucreal bany maria.]
Ostra Cuvée Prestige (3 € x 4)
California Uramaki, amb carn de carranc reial o de Kamtxatka(11 €). M'agrada més notar trossets que no pasta, però està bo.
Causa Nikkei (10 €)
Nigiri Tzuke (4,50 € x 2)
Total: 34,50 € x 2
Dos parlen en valencià.
A mi, m'agrada, però JJ té un problema amb les racions; amb les incretines, diu ell.
"Viajar a Japón para ver el momiji o enrojecimiento de las hojas"
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada