dimecres, 29 d'agost de 2012
Enmig del parc natural de l'Albufera, entre Sueca i Cullera (sense voler entrar en polèmica, crec que és terme de Cullera); el coneixem gràcies a la nostra amiga Belén, de Sueca, i que estiueja al Mareny Blau, també de Sueca.La carta és molt àmplia. Tenen infinitat d'arrossos secs, al forn, melosos i caldosos, fideuaes... Convé demanar el plat principal amb antel·lació (i fins i tot algunes especialitats com l'allipebre d'anguila).
Comencem amb un tros de pa i un platet d'oli per sucar-hi (gens especial), i un detall de la casa, crema de bullit valencià.
Últimament, no tinc massa sort amb les tellines, no n'hi ha. Hauran de ser unes clòtxines.
LegarisVerdejo 2011 DO Rueda
95% verdejo, 5% sauvignon blanc
Legaris (Grup Codorniu). Curiel de Duero, Valladolid
Enòleg: Jorge Bombín
En nas i boca apareixen la fruita blanca, les flors i l'herba. Fresc, molt bé d'acidesa. Agradable.
Legaris
verema / Abreunvinito
Calamarçó fregit de Cullera amb creïlla, pimentó de Padró (dels que no piquen) i all morat. Ben fresquet.
Anguila fregida amb pimentó verd (molt ben aconseguida, però jo sóc d'aquelles de sucar l'allipebre)
Valduero 1 cepa 2006 DO Ribera del Duero
tempranillo
Bodegas Valduero (Gumiel de Mercado, Burgos)
Enòleg: Quim Piera
18 mesos en bóta de roure francés i americà; 12 mesos en botella.
Nom ben curiós, es refereix al baix rendiment: d'un cep, una botella.
Nas molt interessant, es va obrint a poquet a poquet: fruita madura, flors, cuir, espècies, xocolate, fusta...
Saborós, abellidor, tanins agradables, cremós, redó...
Abreunvinito
I ara, el plat estrella: arròs amb polp, rajada, gambes i verduretes (carxofes -com tenen carxofa fresca a finals d'agost?-, faves...). 3 racions. Espectacular. Tots els ingredients mantenen la seua "particularitat" i alhora formen un tot.
I l'altra paelleta (2 racions): fideuà negra amb sepionet, rap i marisc pelat. Està molt bona, però clar, al costat de l'altra...
I per a les postres:
Meló d'Alger del Mareny en 3 textures.
Mousse de formatge amb galeta borratxa (recorda els pastissos d'aniversari d'aquells de quan érem menuts), cacau i gelat de tiramisú.
Sopa de cacau, maduixes i gelat de menta fresca.
I per si no n'havíem tingut prou, no podem resistir-nos a entrar al forn de la Beata Inés i demanar-nos una especialitat de la casa, les beates (ja ho veieu a la foto, xocolate, anous... tot ben light).
Com que no tenen café gelat, haurà de ser llima i orxata (açò, s'ha de reconéixer, millor a l'Horta. I novament, no vull entrar en polèmica).
I ens ho menjarem a la terrassa de l'apartament, de cara a la mar. Extraordinari.
[Al forn també hi ha pizzes gegants, rosquilletes, rotllets d'anís, coques cristines, de carabassa, mones/pa soccarrat /panquemao...]
Un dia fantàstic. Gràcies, Belén.
Abreunvinito/Verema
1 comentari:
Eva, molt bon reportatge. Vam dinar bé i ho passarem molt bé. L´any que ve provarem altres arrossos.
Fins a la propera!!!
B7s.
Belén
Publica un comentari a l'entrada