Una nova escapada a la Vall de Gallinera em proveirà de força per encarar el nou curs i també em permetrà gaudir d'alguns luxes pròxims.
dimecres, 6 de setembre
Després d'un bany deliciós al riu Bullent (Blau de Calapatar, Muntanyeta Verda), anem a dinar a PegoBar Zorrilla (plaça de l'Ajuntament, 2 - 666 088 267 / 966 400 303).
Cervesa (3 € x 2 Heineken 0.0 i Daura Damm)
Ensalada russa (7 €)
i amb ibèric i foie (5,75 €)
Boníssimes (tant se val que no siga temporada)
Coca de dacsa amb gambes i bledes (3,50 €)
Extraordinària. Si hi aneu, demaneu-ne una per a cadascú, i pregunteu al xic quin és el secret.
Timonet del temps (2,30 € x 2)
Detall final: misteleta
Total: 24,38 € x 2
Parlen valencià, clar, i tan dolç...
El xic que ens atén no pot ser més rebonico.
Lloc molt recomanable
dijous, 7 de setembre
Anar al Baret de Miquel és ben difícil, i hui donarem l'oportunitat al fill, Adrian Ruiz, que va obrir el seu restaurant on el tenia la sogra, Billiana, que continua en la cuina. Billy's (ctra. Moraira-Calp, 132. Moraira, Teulada - 675 058 129)
Aigua (2,50 € x 2) i dues copetes de vi Petit Verdot (3,80 € x 2)
El peix, amb el punt de la llima, està espectacular. A les maduixes calentes, no els trobe la gràcia.
Està bo? Sí, però per a mi, el peix massa fet i, tot i que té gràcia la pols d'olives negres, hi falta un toc d'alguna cosa especial.
Original i deliciosa
Café
Ens conviden perquè hem patit un contratemps amb el vent i un para-sol.
Total: 33,55 € x 2
Parlen valencià
Lloc recomanable. A la carta queden molts plats que ens agradaria tastar, com les braves volcàniques.
"El chiringuito de carretera del Bar de Miquel" Guía Hedonista
El baret està molt prop de Les platgetes, així que hem aprofitat per fer un banyet abans i després del dinar.
--------------------
La gilda ha estat una de les protagonistes d'aquests dies a la Vall, perquè Carme n'havia portat de Cantàbria i n'hem menjat en diverses ocasions.
"Convertida en un símbol dins de la gastronomia basca, la Gilda va ser la pionera en el món del pintxo. Es va idear l'any 1948, a partir de la unió de diversos confitats al bar donostiarra Casa Vallés. Deu el nom a la pel·lícula Gilda que s'estrenava en aquell moment a la gran pantalla (diuen que per salada, verda i picant)". Normalment porta anxova, pebrera i oliva. gastronosferaEn un dels passejos, hem collit figues, i Auro les ha preparades amb anxoves de Cantàbria. Que bones!
També hi ha crema de meló i cogombre, amb pernil deshidratat al microones; humus, papes...
100% Garnatxa
12 mesos en roure francés de 600 l
15% vol.
Vins del Tros. Vilalba dels Arcs, Tarragona
Aprox. 21,50 €
Fruita, espècies; no és un vi fàcil.
He anat moltes vegades al Nou Tarrassó de Benialí, però mai a la terrasseta de dins, i hui és el dia per al café.
Una vall encisadora i miraculosa, i una bruixeta que ho fa tot possible.
Gràcies, perla.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada