divendres, 8 de setembre
KATA 184, Diego - "Vins canaris"Per a aquesta kata (La Canyada, Paterna), se'ns envia la dokumentació uns dies abans.
Hi ha quatre vins canaris; dos amb el mateix raïm, però de diferent illa i denominació, clar; dos vins de la mateixa denominació però de raïm diferent; quasi monovarietals amb tres varietats de raïm. No sabem l'any, però sí el preu.
Listan Negro
13% vol.
Bodegas Mozaga/Montaña Clara. Mozaga, Lanzarote
22€
- Color Coca-Cola, amarronat, rivet tella
- Herbes aromàtiques, oxidat, mineral, fumats
- Rude en boca, terrós, oxidat,
Listan Negro
2 mesos en roure nou francés; 2-3 anys en roure americà
13% vol.
Bodegas Tajinaste. La Orotava, Tenerife
9€
- Un poc menys marró i amb menys tella que anterior, menys tèrbol
- PX, còctel, "bodega jerezana", sarsaparrella amb sucre, vainilla
- Àcid, però suau
100% Negramoll
7 mesos en roure usat de 600 l i en bota de roure francés usat
13% vol.
Juan Matias Torres. Fuencaliente de La Palma
26€
[Tastat el del 2000 en la kata 6a]
- Rivet clar
- Rar, sulfurós, volcànic, mineral, flors
- Acidesa alta, tanins suaus, agradable
100% Baboso Negro
14 mesos amb mare en roure francés
13,5% vol.
Suertes del Marqués. La Orotava/Santa Cruz de Tenerife
36€
- Menys marró que anteriors
- Lleixiu, verd, curt; flors, làctic, mineral
- Molt àcid, amb cos
[és el que més agrada a tots; a mi, no; el beguérem a Camarena en 2020]
Una kata interessant, però difícil; tos els vins s'assemblen bastant.
I per a sopar...Coca de pasta fullada amb espinacs i carabasseta
Personalitzada per a KataKlub
Arròs Yamada Nishiki
16% vol.
1800 ml
Kiuchi Brewery. Naka, Ibaraki, Japó
Caragols amb verdura i herba sana
Guisat de mandonguilles de carn, amb verdura i creïlles
Sobrassada de Mallorca
Formatges
Santa Gadea Red Label (cabra. Rioseco, Burgos)
El Tofio (cabra tendre fumat. Lanzarote)
Bleu d'Auvergne AOP Reflets de France (vaca)
Saint-Nectaire Laitier DOP (vaca)
fruita fresca: meló Vicentín, raïm, bresquilla
i coca d'anous amb nata del forn Casa Pepet (La Cannyada)
Gràcies per tot, cuinera consort!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada