divendres, 25 de juny (santa Eva*)
La Salita (anarkiagroup). Pere III el Gran, 11B. Russafa - 963 817 516 / 638 724 960
Fa calor, però preferim la taula al jardí d'aquesta casa-xalet del segle XVIII.
Ens ofereixen aigua, amb i sense gas, que no cobren.
Hi ha tres menús, més un infantil. Triem L´ESSÈNCIA (93,70 €) [El altres menús són Sangonereta (124,70 €) i El llauro (93,70 €; vegetarià). Hem elegit aquest perquè no volem el menú tan llarg però, sobretot, pel nom; no m'agraden gens els altres dos]
Recaredo Serral del Vell Brut Nature 2015 Corpinnat
Detall: meló osmotitzat (macerat) amb xip de pernil
Hi ha la carta de vins amb el codi QR, però en dir que ens abelleix un cava, el sommelier, Miguel Jiménez, ens en proposa un que diu que s'assembla molt a un xampany.
Recaredo Serral del Vell Brut Nature 2015 Corpinnat
55% Macabeu, 45% Xarel·lo
63 mesos criança
Desgorjat 18-5-21
11,5% vol.
Recaredo. Sant Sadurní d'Anoia
62,50 € (Aprox. 33,75 €)
Està bo, és saborós, però no li veiem el punt gavatxo.
(Gracies a uns cambrers -cosa que em sembla molt lletja- ens assabentem que els de la taula del costat, que en són 3, van per la cinquena botella quan ens n'anem)
APERITIUS
Royal de ceba amb Palo Cortado.
Extraordinari. De la simplicitat a l'excel·lència
I ara ve Denys Cherkasov, ucraïnés, bàrman encarregat de L´ HORT aL Nu Cocktails & Lounge i ens porta un còctel amb café i Tagliatella Nardini (grappa, destil·lat de cirera, taronja amarga, herbes, espècies; 35% vol; Nardini) -era un detall de Sergio, el germà de Begoña-. També ens explica el funcionament de la cocteleria, de dijous a diumenge de vesprada.
-Cucurutxo de tartar de vaca i gelat de mostassa. Delicat
-Ensalada de tubercles thai. Enrotlladet en remolatxa. Mmmm en vull un en mida de persona, hehe.
-Ensalada Caprese (amb el verd de l'alfàbega, el roig de la tomaca, el blanc de la mozzarella...)
-Pepito (pa bao) de titaina amb tonyina
-Espàrrec blanc, gelat i espuma de molusc
-Berlina amb ou fregit i anguila de l'Albufera. Un clàssic. Deliciós.
Peix blau (cavalla) i gaspatxo de tomaquetes verdes, menta i alfàbega, amb cirerols i xips de fruita
Està bo,encara que la cavalla es perd
Original. Em costa reconéixer la textura de la vieira; bo.
🎵🎶Sarandonga nos vamos a comer
Sarandonga y un arroz con bacalao
Sarandonga cuchiviri cuchiviri🎶
(Compay Segundo-El Pescaílla-Lolita)
Doncs això, cruixent de bacallà i arròs en diverses textures, amb escuma de bacallà al pil-pil. Interessant
Lluç europeu (Merluccis merluccis, merluza de Celeiro) i pil-pil d'algues cítric
Royal de ceba amb Palo Cortado.
Extraordinari. De la simplicitat a l'excel·lència
Suprema de colomí i milfulls d'api-rave.
No sóc fan de pardalets, però està en el punt, saborós.
Fresquet i bo.
Una obra d'art, potser excessiva, molt dolça.
I ara ve Denys Cherkasov, ucraïnés, bàrman encarregat de L´ HORT aL Nu Cocktails & Lounge i ens porta un còctel amb café i Tagliatella Nardini (grappa, destil·lat de cirera, taronja amarga, herbes, espècies; 35% vol; Nardini) -era un detall de Sergio, el germà de Begoña-. També ens explica el funcionament de la cocteleria, de dijous a diumenge de vesprada.
I encara queden un dolcets
Una bona proposta, en un lloc preciós.
Parlen valencià
*Quan era menuda celebrava el sant amb la família. Però quin sant si, com deia Garbansito, el rector del meu poble, Eva era la pecadora? Dons això, em posaren el "de los Desamparados" darrere i el celebràvem el dia de la Mare de Déu. Però arribà Jj i, com un Quimet qualsevol, digué que això no podia ser, i entre les diverses propostes que li oferia el santoral (Santa Eva màrtir: 11 de febrer i 30 d'agost; Santa Eva monja: 25 de juny; Santa Eva verge: 6 de setembre; Santa Eva, Mare de tots: 19 de desembre / 24 desembre) va triar aquesta. I com que som de celebrar tant com es puga i som fàcils...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada