Russafa, divendres 17 de gener de 2020
Kata 160 - Eva - GARNATXA... O NOLa cata comença amb la foto dels vins i tota la informació (DO, raïm, any, preu...) però els tastem sense saber quin és quin.
1. Finca La Cabrita 2018 DO Ribeiro
80-90% Mencía, 10-5% Sauson, 10-5% Caiño
12% vol.
Herederos de Jesús Freijido. Ribadavia, Ourense
Enòleg: Felicísimo Pereira (Bodegas El Paraguas. Cenlle, Ourense)
14 €
- Capa baixa, "aigua de llavar carn"
- Clavegueram, sulfúric, "caragols feliços", vegetal descomposat, violetes marcides, bosc banyat... no notem la fruita
- Acidesa salina (caiño), càrnic, embotit; sense cos, poc complex, per a beure amb marisc bollit
Des del principi es diu que és gallec
Abreunvinito
2. El Cosmonauta y el viaje en el tiempo 2018 DOCa Rioja (Àlaba)
60% raïm negre: Garnatxa, Tempranillo; 40% raïm blanc: Torrontés, Viura, Malvasia
Raïm sense rapa en semimaceració carbònica
15% vol.
El Mozo Wines, Lanciego, Àlaba
Enòleg: Gorka Mauleón (l'avi Teodoro plantà la vinya als anys 40)
Botella 721 (escrit a mà) de 1.500
21,50 € (16 € en celler)
-És aquest el claret? "més aigua de la segon llavà"
- Fruita?, sorbitol, artificial, xiclet, pobre
- Punt carbònic. Potser ha d'estar més fred. Rosat
Abreunvinito
3. La Xara 2016 DOP Manchuela
100% Garnatxa - 13,5% vol.
10-14 mesos en roure francés de 600 l
Bodegas y Viñedos Ponce. Villanueva de la Jara/Iniesta, Conca
Juan Antonio Ponce
11 €
- També és claret, capa baixa
- El nas al principi és "de núvol", però van apareixent nas de bodega, punt dolç, resina, balsàmics, fumats, cuiro, espècies...
- Licorós, no sembla un vi negre, interessant
Tot i ser el més barat, és el que més agrada.
Abreunvinito
4. Navaherreros Garnacha de Bernabeleva 2017 Vinos de Madrid
100% Garnatxa - 14% vol.
Elaboració en roure i inox o formigó; 11-12 mesos en roure francés de 225 i 600 l.
Bodegas Bernabeleva. San Martín de Valdeiglesias, Madrid (Gredos)
Enòleg: Marc Isart. Assessorament: Raúl Pérez
24.000 botelles
15,60 € (14,05 Vinissimus)
(El logotip representa a la deessa de la caça, a la qual es dedicaven els boscos en l'Antiguitat, acompanyada d'un os, en un ritu d'exaltació del vi. Bernabeleva significa literalment "la ruta de l'os, on viu l'os".)
- Capa molt baixa
- Bergamota (earl grey), perfum, poc de nas, en moure'l apareix fruita, balsàmic, medecina, pell de taronja, humit,
- Astringent, medicamentós, final amarg,
Abreunvinito
Tots els vins són d'Els Vignerons (Dr. Zamenhof, 23. València)
Tot i que només hi ha un vi teòricament claret (El cosmonauta) i cap claret potser caldria fer l'aclariment:
Rosat: vi que s'elabora amb raïms negres, permetent el contacte o la maceració del most amb les pells durant el temps suficient perquè prenga la coloració desitjada
Claret (o rosat de mescla): s'obté barrejant vins negres i blancs; es vinifica com un negre, pel que podria dir-se que és un negre de baixa intensitat cromàtica.
La Vie en Rose. Vins rosats, una declaració d'amor
-------------
Per al sopar:Olives i moixama del mercat de Russafa
Cigrons al forn amb pernil i herbes
Truita de creïlles
Ensalada de tomaca, pimentó i ceba (glups, se m'han oblidat les tàperes)
Coca de pasta fullada amb formatges i alls secs confitats
Llom amb taronja, poma i pera
Col amb embotit
Formatges del mercat (Formatges i més): Catí llet crua d'ovella, PastordeMorella; Tronchón del Reyno, cabra, Los Corrales, Almedíxer; Ermesenda d'Eroles, vaca, l'alt Urgell.
Per a les postres, coca d'anous
i pastís de poma del forn de San Bartolomé.
Amb un poquet de vi dolç.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada