diumenge, 2 de juny del 2019

No comenceu amb el kimchi*

dimecres, 29 de maig

Doctor Serrano**, 19. Russafa -  640 848 935
On hi havia un asturlleonés (PinchoYCorto) ara hi ha un coreà; no és un local gran, però sí molt agradable. El porten Haesung Yoon a la cuina i Raúl a la sala, encara que intercanvien els papers en alguna ocasió; ella, a qui coneguérem al Toshi, és un somriure constant i contagiós.

La carta és curta, però tot és abellidor. Per a compartir:

Buchubusut Japche: fideus de moniato amb bolets i cebollí (9,50 €). Boníssims.

(S'hi poden afegir algunes guarnicions com Kimchi, arròs blanc, sopa de miso o propostes del dia)
El kimchi és un plat típic de la gastronomia de Corea; és una conserva picant que se sol fer amb  col xinesa, però també amb raves o cogombres, pebre-roig i alls o cebes tendres.

 Sam Set Daeji Bulgogi, amb carn de porc i soia (18 €)

Ssam és un plat de la cuina coreana en el qual s'usa verdura de fulla per a embolicar un tros de carn, com per exemple porc. Sovint s'acompanya d'un condiment conegut com ssamjang, encara que també pot amanir-se amb all, ceba i pebre negre, tant crus com cuinats, o amb un banchan com el kimchi.
Al principi és divertit intentar fer un rotllet amb l'encisam, la carn, els encurtits, els micropeixets... però acabes posant-t'ho al plat i au.

Hauríem demanat la beguda típica de Corea, el soju, un destil·lat que tradicionalment es feia a partir d'arròs; ara es fa amb altres midons com el de creïlla, blat, ordi, moniato o tapioca; té un gust similar al vodka, però  més dolç. Es mescla també amb cervesa o amb tònica.
Però demà encara és dijous, així que ens conformem amb cervesa, Alhambra (2,20 € x 2)

Sense postres (encara que sembla que la mousse de té verd és fantàstica)

Lloc recomanable.
Total: 15,95 € x 2
No parlen valencià

"La taula de Yoon: el coreano que seduce Ruzafa"
instagram
------------
* 김치국부터 마시지 말라 "No begues sopa de kimchi primer" és un proverbi coreà molt conegut; se sol utilitzar en vespres d'un nou projecte i en utilitzar-lo es recomana no anticipar-se ni fer-se il·lusions per endavant.
------
**Carrer en honor del metge Mariano Serrano Saiz (Zamora) des del 25 de novembre de 1918 (any en què va morir de l'epidèmia de grip a la qual es dedicà).
Abans fou el carrer del FORN (probablement anterior a l'annexió del poblat de Russafa a València l'any 1877). callesyplazasdevalencia