diumenge, 26 d’agost del 2018

... ben a la vora de la mar

divendres, 24 d'agost
Mala setmana per a anar coneixent bars o restaurants de la llista de pendents (Yarza, La Pascuala, La Aldeana...). Després de diferents portes tancades, hem entrat en un baret que no teníem pensat:
Ca la Mar (Carrer de Just Vilar, 19. Cabanyal - 963 259 827)
Com diuen al facebook, Ca la Mar és un projecte de tres amigues que aposten per un menjar típic valencià de qualitat fet amb productes de temporada i de proximitat, al barri que estimen.
M'agraden els jocs de paraules per als noms dels restaurants. Si a una de les tres amigues li diuen "Mar" o no, no ho sé, però ben propet de la mar sí que estem.

Fa molta calor i encara que hi ha tauletes al carrer preferim quedar-nos dins; tenim sort perquè abans de les 14 h. ja ho tenen quasi tot ocupat o reservat.
Comencem amb dues cervesetes (una pinta 2,50 €; un doble 1,80 €).
Decidim compartir alguns plats:

Creïlles braves (ben fregidetes, amb gust de pebre-roig; ració abundant; 4 €)

Saladures (9 €): moixama, anxoves i ous d'escolà (maruca) i tonyina. Bona qualitat.

Carpaccio de carabasseta, amb picadeta d'all i julivert, ceba morada i formatge feta (4,50 €)

[Segons el diccionari, el carpaccio és un plat fred consistent en filets de carn o de peix crus i tallats molt fins. Però ara, de qualsevol cosa tallada fineta, en diuen carpaccio]

Llesca de pa amb pollastre tandoori (5,50 €).

Figatells (5 €)

El figatell és un embotit fresc que s'elabora artesanalment en forma de mandonguilla grossa amb una mescla de fetge i carn magra de porc, embolicada amb mesenteri de porc; normalment es frig o es fa a la planxa i se serveix calent. No sóc de zona de figatells, però els trobe bons, potser més fets i amb més textura de mandonguilla de carn que altres vegades que n'he tastat.
"El figatell és tendència", PacoALaNaranja

Serveixen una cistelleta de pa que no cobren.
No demanem postres ni café.
Total: 16,15 € x 2
Relació qualitat-preu excel·lent.

Parlen valencià. Carta i cartells en valencià. Fins i tot hi ha versos de Salvat-Papasseit pintats a les parets i ofereixen per a llegir diverses publicacions com la revista Lletraferit.


Lloc recomanable.

----------------------------
No he trobat qui fou Just Vilar; intentaré veriuar-ho.