divendres, 10 de juliol del 2015

Vinícolas (2)

dimarts, 7 de juliol del 2015. Sant Fermín
Marina Reial Joan Carles I (Sud) Local F2 -  961 102 244 / 634 414 752

Fa molta calor, però té la seua gràcia arribar a la zona de la marina del port amb moto (qui m'ho havia de dir, amb una Harley-Davidson!)

Anàvem a demanar el menú de migdia (aperitiu, tres entrants, arròs i postres: 30 €) però finalment decidim compartir alguns plats.

Pa amb mantega d'herbes i oli Los Aljibes (3 € x 2)

Detall: croqueta de carn

Dominio de Tares Cepas Viejas 2009  DO Bierzo
Mencía
9 mesos en bóta de roure francés i americà
14,5 % vol
Dominio de Tares. San Román de Bembibre, León.
Enòleg: Rafael Somonte
19 € (Aprox. 12,95 Decántalo)

Fruita negra madura, violetes, espècies. Molt agradable
Vinissimus: "vino redondo, femenino y bien diseñado, un vino de los que gusta a todo el mundo." Ma que m'agrada!


-Bistec tàrtar. Passa el vistiplau de l'expert. Bo.
[Sembla que el del Gastónomo i el d'Askua són els millors de València; també Kaymus, Quintana, La Principal, Chez Lyon, Dolium i fins i tot hi ha un niguiri a Komori. hsm pàg 75-83]


- Coca amb tomaca seca, ruca, burrata i pinyons (ja l'havia demanada l'altra vegada; m'havia sorprés dins de la seua senzillesa; ara ja no)

- Bunyols de bacallà amb les tripes. Deliciosos. Taste amb por les tripes, però combinen bé, són  melosetes.

- Cap-roig (escórpora). Molt bo, cruixent i tendre, amb el puntet de l'escuma de cítrics.



- Ganache de xocolate amb gelat d'almívar de llet


Aigua i cafés.

Total: 54 € x 2 (no ho hauria de saber, perquè m'han convidat, però sóc una maleducada i sí que ho sé). Probablement demanar el menú siga millor opció quant a relació qualitat-preu.

Hi ha una taula llarga amb molta gent, però no molesten perquè està fora.
Raul Aleixandre ix a saludar alguna taula, però a nosaltres no se'ns acosta.
El servei, perfecte: professional i  atent.
Parlen valencià.

Verema
katablok

Després, anem a prendre una copa al Panorama (antic 39º 27N), i el servei ja no és tan professional: hi ha un whisky escocés a la carta, Glenmorangie, que el cambrer no coneix; mirant, l'apunta i torna per a dir-nos que "no tienen el Glennosequé". En fi. Un Chivas sense gel, un gintònic de Tanqueray i una botelleta d'aigua. 19 €.
Tot i que fa calor, i que avui l'aigua està bastant verda, s'hi està bé.

Panorama