Cata de Champagne: “petites maisons Vs grandes maisons”
La introducció serà molt breu, sols una informació succinta del procés d'elaboració.
100 % pinot noir (85 % cuvée -primer premsat-, 15 % première taille -segon premsat-)
12 % vol
Ecueil, Villiers-aux-Noeuds
- Color: pàl·lid, transparent; rivet clar, gris
- Aroma: fruita seca (sense torrar), mantega, química, lactis, fruita tropical, litxi, forn, fermentació // vegetal, fruita blanca madura, poma, pera, hidrocarbur, canyella, ametla crua
- Boca. Acidesa present, marcada, agradable; Alcohol: no; Sucre: poc; Bombolla: absent, suau, lleugeres pessigolles i desapareixen
Poc sabor
(Aprox. 26-34 €)
Salmó marinat amb crema de nap
2. Grande Réserve de Dehours. Brut
Pinot noir i pinot meunier 72%, Chardonnay 18%, vins de solera 10%
12 % vol.
Mareuil-le-Port
- Color: més daurat que l'anterior, traslúcid; rivet gris
- Aroma: càrnic (reducció), pernil dolç, flor, gesmil, productes químics, acetona, pintura // millora, fruita de pinyol, pinya, salmorra?, desapareix la carn, pell d'aranja, de llima
Distint al primer, més cridaner; aquest, més definit
- Boca. Menor acidesa. La del primer era cítrica, aquesta més redona, làctica, més present, es queda sota les genives, no a la llengua. Alcohol integrat. Sucre: menys. Bombolla més persistent.
Postgust de vi, sensació vinosa.
(Aprox. 20-25 €)
Brandada de bacallà. Suau de textura però saborosa. Fantàstica.
3. Moët Chandon Impérial Brut
Chardonnay, pinot noir i pinot meunier
12 % vol.
Moët. Épernay
-Color: palla, rivet gris, rosat?; entre l'1 i el 2, més al primer
- Aroma. Discreta; sabó líquid, perfum, herba humida, cítric, croissant torradet, flor, rosa // aigua de rosa
- Boca. Acidesa. poca, agradable. Alcohol: més glicèric. Sucre: major, encara que no molesta. Bombolla: més que altres.
En boca més persistent
(Aprox. 32,85 € Vinissimus)
Clòtxines escabetxades amb bròquil. fresquetes i abellidores.
4. Cordon Rouge de Mumm
45 % pinot noir, 30 % chardonnay, 25 % petit meunier
12 5 vol.
GHMUMM. Reims
(Aprox. 27,20 € Lavinia)
- Color: pàl·lid, traslúcid; rivet gris verdós, rosat?
- Aroma: discreta, obert?, vegetal, molsa, mineral, química, cítrics, cassola d'alumini // canvia molt, ametla, forn, gingebre, pebre rosa
- Boca. Acidesa: més redona, agradable. Alcohol present. Sucre sí. Bombolla: menys que el 3 i més que els primers
Tonyina amb crema d'ametla i pols de cirera
Com queda clar, els dos primers són els davidets i els altres els goliats.
Quant als dos últims, Guillaume ni els té al restaurant, els ha comprat a Makro. Diu que són més volàtils i ampalagosos, amb aroma de pintura i de roses.
El primer xampany ha tingut grans detractors (la majoria de nosaltres) i grans defensors.
El segon ens ha agradat molt i el quart, bastant.
Quant a les bombolles, JJ i Guillaume mai estan d'acord.
Total: 35 €
Una experiència recomanable
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada