Divertida proposta la d'avui. Es tracta de vins que ha fet gent de per ací (francesos i catalans) en altres terres (Amèrica i Marroc).
Salva ja ens ha enviat la informació uns dies abans, i els vins es presenten tapats i en ordre aleatori.
1. Tacón Alto 2006 DO Valle Central / Rapel
Raïm: 80 % sirà, 20 % merlot
12 mesos en bóta de roure francés.
14º
Bodega Viña Las Niñas. Valle de Colchagua, Apalta, Xile
Enòloga: Laurence Real
Preu: 13,40 €
-Capa mitjana baixa, robí
-Fruita, bóta, espècies, pebre, oceà, alcohol, balsàmic, un poc de fusta, cerveza, cassís...
-balsàmic, fruita, àcid, final amarg, licorós, pas elegant, sedós, pebre, alcohol
Aquest és un vi de dones, vuit dones franceses de la família Dauré a Xile.
També el trobem etiquetat amb una foto d'una sabata de taló alt, i es ven dins d'una caixa de sabates rosa fúcsia.
almavinocuatre |
Raïm: pinot noir.
14,2º
Marimar Estate (Bodegas Miguel Torres), Sebastopol, Califòrnia
Enòleg:
Preu: 44,40 €
-Marronet, tella, vell, tèrbol, vi de missa, zombi, caiguda de llana freda
-Clavegueram, sabó vell, fruita, anca de cavall, sogre, geranis, carn
-Millor que en nas?, potro, final de pebre, raret
Llàstima de vi
Marimar Torres (1945, de la família Torres), catalana, comprà en 1985 uns terrenys a Califòrnia i va plantar pinot en un estate al qual posà el nom de sa mare, Doña Margarita.
Raïm: sirà.
14,5º
Domaine dês Ouleb Thaleb, Benslimane, Marroc.
(Thalvin, Agroligne)
Enòleg: Alain Graillot
Preu: 11,40 €
-Capa baixa, paregut al primer però més clar, rivet taronja, caiguda de randes de guipur
-Fulla de taronger, sulfurós / càrnic, ferro
-Òxid, metàl·lic, àcid
És el que més ens agrada!!!
Bonica història aquesta també. El francés Alain Graillot, de la zona del Roine, un bon dia va deixar el seu treball a Novartis i començà amb el món del vi (Crozes-Hermitage). Més tard, fent bicicleta per aquesta zona del Marroc, pensà que allà es podia fer un bon vi i amb la col·laboració de Jaques Poulain i el celler Thalvin inicià el projecte.
disseny: Natalia Arena |
Raïm: malbec, merlot i sirà.
12 mesos en bóta de roure francés.
14,5º
Bodegas Monteviejo, Mendoza, Argentina
Enòleg: Marcelo Pelleriti
Preu: 22,40 €
-Picota fosc, móra, capa alta, jove
-Móra, llepolies
Catherine Péré-Vergé és propietària de diversos cellers a Pomerol. De la mà de Michel Rolland decidí anar a l'Argentina i fundà Monteviejo, del grup Clos de los Siete, a Vistaflores, -Tunuyán, Valle de Uco-, Mendoza.
Novament, jo no n'encerte una.
Dokument Kata
I passem al sopar: truita de creïlla de les de plorar, entrepans de tomaca, pimentó i tonyina i de sèpia amb ceba -continuem plorant-, pernil, cecina, sobrassada, formatge, llonganisseta, anxoves, humus -com ja és habitual, hi ha algú que se'n menja una cassoleta sencera-, ensalada...
Cireres i dolcet.
I com que hi ha coses a celebrar...
Privat Laietà Reserva 2010 Brut Nature DO Cava
Chardonnay
12 % vol.
Celler Alta Alella.Alella, Barcelona
Enòleg: Josep Maria Pujol-Busquets
Fruita blanca, forn, fruita seca; intens, fresc, sec, punt final amarg, agradable
Verema/Abreunvinito
I com que insisteixen, tastaré la ginebra, així, sense res.
Ketel 1
Jonge Genever. 35 % vol
Ginebre i malt.
Nolet Destilleries (1691). Schiedam, Holanda
Aprox. 14 €
Moolt suau.
Verema "Genever y London (Dry) Gin, dos tipos de ginebra para un universo de posibilidades"
I també n'hi ha que conversen animadament amb Don Julio
Tequila Don Julio Reposado
100 % agave
8 mesos en bóta de roure blanc americà
Don Julio. Atotonilco el Alto, Jalisco, Mèxic
Aprox. 45 €
El tequila és un tipus de mescal (destil·lat a partir de l'agave -pita- de tipus iuca) que es fa a partir de l'agave tequilana weber o agave blava. Només pot fabricar-se a Jalisco, Guanajuato, Michoacán, Tamaulipas i Nayarit.
Verema
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada