diumenge, 3 d'agost del 2014
Aquest és un estiu estrany, però no per això faltaran les cites que ja s'han convertit en obligades. Enguany comencem a casa d'Amparo i Diego.Encara no hem arribat i ja tenim a punt diverses cervesetes per a triar (o Coca-Coles...).
Jo en trie una suaveta i amb una botella alegre, amb aire hippy.
Isleña. Eivissa
Cervesa ALE estil Kölsch. Elaborada segons la Llei de Puresa de 1516 amb sols quatre ingredients naturals: aigua, malt d'ordi d'Eivissa, llúpol i rent.
I JJ una Steinburg. Ley de Pureza Alemana. Lager
I els aperitius: papes, ametletes, còctel japonés, berberetxos...
I a refrescar-se a la piscina, encara que alguns prefereixen continuar xarrant ben propet de l'aperitiu.
graphicideas |
Oli Finca la Mícola 2013
Oliva alfafarenca de la serra de Mariola Verge extra
Amb data de recol·lecció i quilmada (10/12/2013) i botella numerada.
Almàssera L´Alfafarenca. Alfafara, Alacant.
Verema/Abreunvinito
I passem al vi blanc
100 % godello
Criança sobre pòsit 6 mesos
13 % vol
Dominio de Tares. San Román de Bembibre, León.
Enòloga: Paula F. Trabanco
Aprox. 12,95 € (Vinissimus)
Fruita blanca, poma, flors, forn, fusta lleugera... Boníssim.
Abreunvinito/Verema
I a dinar: ensalada de tomaca del Perelló, anxoves, moixama, faves bullides a casa -amb el seu punt picantet-, xampinyó, clòtxines al vapor, polp a la gallega... Tot tan abellidor a l'estiu...! Ben sucadet amb el pa de Pepet, clar.
I amb el plat principal, albergínies farcides de carn i verduretes -fetes amb tant d'amor...!-,
Cims de Porrera Clàssic 2001 DOQ Priorat
55 % garnatxa, 37 % carinyena i 8 % cabernet (?)
18 mesos en bóta de roure francés
14,5 % vol
Cims de Porrera (Ll.Llach - família Pérez Ovejero)
Enòleg: Adrià Pérez
Aprox. 60 € ?
Quan l'obrim, se'ns paralitza el cor, no hi ha res! Però clar, quan começa a obrir... (quin seria el contrari de striptease? El vi es vist o es desvist?), mare meua... va apareixent el mineral, les espècies, els balsàmics, la fruita, el cacau... TOT! En nas li costa un poc més. Fantàstic. Gràcies pel regal, Diego.
Abreunvinito/Verema
I com no, el tradicional assortit de formatges:
-Formatge de Maó, de llet crua de vaca, la Payesa.
-Formatge fumat de Pría. Llet pasteuritzada d'ovella i vaca.
-Formatge blau La Peral. Llet de vaca.
-Formatge Afuega'l Pitu.
-
Mai sé si els formatges formen part de les postres o no. Igual té, continuem...
Bresquilla preparada amb vi, servida en el recipent que tanta gràcia em fa, una pinya de ceràmica que Amparo conserva del dot!!!
Cañamar DO València
Malvasia dolça
15 % vol.
La Baronía de Turis S. Coop. Turís
Abreunvinito
I ara l'altra sorpresa. Tots esperen a veure la cara que faig quan em trauen una safata plena de llepolies... saben que m'agraden, que no puc resistir-me'n, que perd l'oremus...
I encara més postres: Miguelitos valencians, del forna Casa Pepet, la Canyada. No crec que ningú no els conega, pastissets de pasta de full farcits de crema, molt suaus. I per a acompanyar-los, un cava fantàstic.
Tantum Ergo Pinot Noir Rosé 2009 D.O. Cava
100 % pinot noir
12%
Bodegas Hispano-Suizas. El Pontón, Requena, València
Aprox. 21,50 €
Cireretes, fruita confitada, fruita seca, llepolies... Un bon final.
Abreunvinito/Verema 2011 / 2009
Tot extraordinari. Però fins i tot després de prendre café, la chaise longue que tenim a la vora em fa l'ullet i no li puc dir que no.
Gràcies per tot, parella. Esperem estar a l'altura quan ens toque a nosaltres.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada