dijous, 17 de juliol del 2014

Dinars de germanor. Casa Botella i Uma casa em Oliva

Casa Botella (3)
dimarts, 8 de juliol del 2014
Pintor Salvador Abril, 28. Russafa - 654 849 333

Mentre esperem estar "al complet" -ens falta un pilar important-, cau alguna cerveseta i algun vinet (nova moda, vi blanc amb gel), amb olivetes i bastonets de la cistella del pa. Som les més escandaloses del restaurant, i la franceseta ho passa fatal i ens mana baixar la veu a cada moment. Quan Rafa ens canta el menú, sí que atenem, encara que costa, que fa tant que no estem juntes...
Hi ha carta i diverses propostes de menú, nosaltres triem la de 12 €, amb una entrada individual, unes ensalades per a compartir, un plat, una beguda, postres, pa, café i IVA. Tot inclòs!!! Ma que m'agrada açò!

Hi ha dues cremes per a triar: de pésols i de remolatxa. Fresquetes, bones.



Celler Cal Pla Negre 2011 DOQ Priorat 
60% Garnatxa, 40% Carinyena
12 mesos en botes de 2n any, 60% roure francès i 40% roure americà
Celler Cal Pla (el de Mas d'En Compte). Porrera, Tarragona.
20 €  (9,95  Decantalo)

Fruita negra madura, espècies, punt dolç, licorós mineral. Agradable.

Després ens serveixen tres amanides:


- d'albergínia, pimentons i panses
- de creïlla, maionesa i cogombrets agredolços
- murciana amb tomaca, olives negres, tonyina, ceba i ou.


Com a plat principal podem triar uns fideus negres finets amb peix i marisc o un arròs amb bolets i ànec.
Tot bo.





I per a les postres, en demanem tres distintes:
- bresquilla preparada
- gelat de coco i pinya
- el dolç secret de German, un flam que no és un flam. Molt dolç però irresistible






2 cerveses (x 2 €), aigua (4 x 1,30 €)

Total 101,20 (6 pers.), 17 € pers.

Atenen en valencià. La web també té la versió en valencià.
Un lloc agradable, amb molt bona relació qualitat-preu.

dissabte, 12 de juliol

Sempre és igual, mesos sense veure'ns i en una setmana dues vegades (encara continua faltant-nos un pilaret). És l'aniversari de Dora, i el vol celebrar a la platja, però enguany més lluny. Si seguim així, potser en arribar als 50 el celebrem a Formentera o fins i tot a les Seychelles o a Tahití.
Anna ens ofereix la seua casa a Oliva i allà que anem. Sense matinejar massa, això sí. Hi deixem cosetes i cap a la platja, al ja mític Melic, que enguany ha canviat d'ubicació.

fb
Una cerveseta, un passeget, un banyet (a pesar de la famosa ambatà, el xaloc tèrmic que fa que hi haja molt de vent i moltes ones)... i cap a casa.
Mentre anem parant taula, Alícia ens serveix un vermut amb una rodanxeta de taronja i Mario ens posa la cançó Uma casa portuguesa, d'Amalia Rodrigues, en vinil!!! Serà la cançó del dia.


Vermut 4 xavos
Vi negre de garnatxa amb 21 herbes silvestres secretes (amb recepta del besavi de l'amo actual)
15 % vol
Bodegas Alonso Sanz. Aielo de Malferit, València.
Amb disseny de Francesca della Croce (Damajuana)
Aprox. 6 €

"Tierra de vermut", Clara Ruiz, El Hype


I començarà la picadeta: catxels (berberetxos); paté de cabra de mar i d'eriçons de mar d'Agromar, d'olives negres d'Aragó; envinagrats; clòtxines...


HXM Inspiration 2012 Landwein Rhein
Riesling Medium-Sweet
8,5 % vol
Weinkellerei Hechtsheim. Mainz-Hechtsheim, Alemanya

Dolcet, un punt carbònic, cítric. Divertit.

Château Cluzan Bordeaux Supérieur 2008
Merlot
12,5 % vol
Saint-Martin de Sescas, França







I la paelleta de peix i marisc, feta a Ca Pepica, a la platja d'Oliva, amb una capa fineta d'arròs. Hi ha discussió sobre si l'hem deixat refredar massa o no. Jo la trobe molt bona.


Plou i fa sol 2010  DO Penedés Côte de Garraf*
85 % xarel·lo i 15 % malvasia de Sitges
2 mesos en bóta de roure
12 % vol.
Celler Alemany i Corrió. Vilafranca del Penedés
Enòlegs: Irene Alemany i Laurent Corrió
Aprox. 14,25 € (Vinissimus)

Fruita blanca, herba, toc mineral, poca fusta. Complex, boníssim.

 * Per què està escrit així? És un misteri, però a tot el món li fa gràcia. Els ibers ja feien vi a la comarca del Garraf, fins i tot hi ha una DO Garraf. La parella del celler començà elaborant vins a la Borgonya i ell deu ser francés, no?

Tenim meló d'Alger per a les postres, que ha estat refrescant-se amb aigua i gel dins d'un poal galvanitzat comprat per a l'ocasió en la ferreteria del poble.

I arriba el moment més important del dia. Hi haurà dos pastissos, un de taronja i anous fet per la cumpleañera, i un altre d'ametla amb sucre de llustre i floretes, comprat a la pastisseria Sant Ramon (Benicalap).

La modesta pastissera diu que no ha alçat prou i que altres vegades li ha eixit millor. Està boníssim, però si ella ho diu li donarem una segona oportunitat.


I què em dieu d'aquest, amb totes les seues merengues, floretes, dedicatòria, bengales...? Falta la xica amb la corona, però he sigut discreta amb la foto...

Continuant amb el viatge per Portugal, Alemanya, el Garraf... tornem a França per a gaudir d'un bon xampany

GH Mumm Brut Cordón Rouge Champagne AOC
45 % pinot noir, 25 % pinot meunier, 30 % chardonnay
Aprox. 29-31 €
Champagne GH Mumm & Cie. Reims
Floral, cítric, poc de forn. Fresc i cremós alhora. Un luxe.

Georges Hermann Mumm. L'home volia "seulement le meilleur", i ben pagat del que tenia li arreà la veteta roja, símbol de les condecoracions més elevades.

I arriba l'hora de les ballarugues, que s'ha d'abaixar el dinar, i és una temptació fàcil amb l'impagable  discjòquei amb qui comptem. Memorables les coreografies de Cabaret, el Simca 1000, la fusió Grecas-ioga...

No ens en podem anar sense visitar novament la mar. Aquesta vegada anàvem a anar a l'Oli-Ba-Ba, però el Melic s'imposa. Uns reposaran, uns altres passejaran... i el sol va abaixant. Llàstima, és hora de tornar a casa.
fb Alícia
Més germanor que mai. Gràcies, sobretot a Dora i a Mario i Anna.

1 comentari:

Departament Llengües ha dit...

La veritat que no podia haver-hi millor final per a dos dinars tan fantàstics que la teua ressenya, Eva, així ho podem reviure i confiar que a la propera no ens falte cap "pilar".