dilluns, 7 de juliol del 2014

Cuina Adaruz

divendres, 4 de juliol del 2014
Ramon Ramia Querol, 76. Paterna   961 365 204

Avui, primer divendres de mes, hauríem d'estar de kata, però com que no ha sigut possible i no volem perdre l'ocasió, JJ ens proposa un lloc on es beu bon vi a molt bon preu (per exemple, com diu Abreunvinito: 200 Monjes reserva 27€, San Vcente 32€, San Roman 22€, Thermantia 100€, Santa Rosa 19€, Mauro 24€, Quincha Corral 30 i tants €...).

Organistrum 2011  DO Rías Baixas
100 % albariño
4 mesos en bóta de roure (carballo en gallec) francés Allier (hi ha una etiqueta amb una mostra d'aquesta fusta, una indicació que és una edició especial i numerada -29.667 botelles- i la signatura de l'enòleg)
13 % vol.
Bodegas Martín Códax. Vilariño-Cambados, Pontevedra
Enòleg: Luciano Amoedo Rodiño
19 € (16,50 € celler en caixes de 6)
Molt ric en nas, fruita, herba, fusta... menys en boca, però va obrint-se a poquet a poquet. Fresc, agradable.

L'organistrum és un instrument medieval de corda.
elblogdesengundodebachillerato
Hi ha un menú de 35 € que consta de tres entrants per a compartir, un plat principal i postres.

- Comencem amb un polp a la gallega. Bo.

- Gambes amb un puntet de calor. Tres per a cadascú. Bones també.

- Creïlles amb foie, ous trencats, bolets i pimentons de Padrón. El cap de sala pensa que açò potser és un poc pesat per a l'estiu i ens recomana tomaca amb ventresca de tonyina, però no sap amb qui se la juga. Pesat...? Ben bo.
foodspotting
verema

Psi 2010 DO Ribera del Duero
Tinta fina
14 % vol.
Bodega Dominio de Pingus. Quintanilla de Onésimo, Valladolid.
Enòleg: Peter Sisseck
30 €  (29,90 € Vinissimus; 31,95 € Decántalo)

Fruita negra, sotabosc, espècies... complex, boníssim.
Verema



Per al plat principal, dos demanem peix, rémol (rodaballo) i bacallà, i els altres carn, mitjana de vedella, amb creïlles i pimentó verd. Tot correcte

Per a les postres, en principi en demanem quatre, però al final repetim del que més ens ha agradat, un flam de mascarpone. Els altres eren tiramisú, pastís de xocolate i natilles.

No ens cobren el pa, l'aigua, els cafés i els licors. M'agrada molt que els menús incloguen aquestes cosetes.
Total: 224 € (5 pers.; 45 € pers.)

La taula redona se'ns ha quedat molt gran, ens feien falta uns quants bevedors-katadors més.
Val la pena desplaçar-se fins a Paterna? Per la cuina, no. Pels vins, ja ho hem dit, molt bons preus.

El valencià s'ha quedat al nom del restaurant, i prou.